Много шум за нищо

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

cska-632
Контакти:

Много шум за нищо

Мнениеот cska-632 » 16 мар 2015 12:21

Има ли разследващи органи в България :?: Има ли действащи правосъдни органи в България :?: Има ли истински журналисти в България :?: Има ли смисъл последните да реват в ефир за уговорени мачове и никой да не направи разследване за уговорени мачове в България :?: Или не го правят, защото са замесени или просто реват, защото са некадърни и не могат да направят подобно разследване или пък не искат да сторят зло на любимите си отбори :?: Или какво е вашето мнение :?:

2004
Един от героите от САЩ`94 - Златко Янков, е участвал в договорка на мача "Черно море" - "Нафтекс" (2:2) от 27-ия кръг на "А" група през сезон 2003/04 г.

Това стана ясно от разпространената вчера от ПФК "Нафтекс" декларация, според която именно "черното тото" е причина за уволнението на тогавашния треньорски екип. Наставник на "шейховете" бе Димитър Димитров-Херо, а помощници му бяха Димитър Стойчев и Златко Янков.

Причина за декларацията стана интервю на Янков, в което според ръководството на "Нафтекс" се изказват "неверни твърдения, които по недостоен начин засягат името на футболния клуб".

"Решението за смяната на треньорското ръководство през май 2004 г. беше взето от Съвета на директорите след обстоен анализ на незадоволителното представяне на отбора и основателни съмнения за задкулисни уговорки на мачове и в частност на срещата между "Нафтекс" и "Черно море", пише в декларацията.

Управата на "Нафтекс" поискала писмени обяснения от тримата треньори за въпросния мач. В "показанията" си Янков признава, че тогавашният капитан на "Черно море" Илиан Илиев го потърсил по телефона и го попитал дали не е възможно мачът да завърши наравно, за да са доволни и двата отбора. Героят от САЩ'94 му отговорил, че това не зависи от него и само футболистите могат да решат. Точно в този момент самият Илиев бойкотираше тима си заради незачитане на мнението му и не участва в заподозрения мач.

В признанията си бившият халф напада и Велислав Вуцов - тогава треньор на "Черно море", че е спечелил от залози на точния резултат (2:2).

Уволнението на Янков дойде по-малко от година след като Фара прекрати състезателната си кариера и бе изпратен с почести от "Нафтекс". Веднага след бенефиса му на стадиона в Бургас през август 2003-а Янков бе назначен за пом.-треньор. В момента Златко е на служба в БФС и заедно с бившия си съотборник от "А" тима Илиян Киряков са селекционери на юношеските ни национални отбори.

Херо пък дори осъди "Нафтекс" за неправомерно уволнение. Съдът наложи на клуба да заплати на Херо 10 382 лв., колкото според треньора е сборът на заплатите, които е имал да получава.

Наскоро Янков и Херо влязоха в ръководството на новосформирания общински бургаски футболен клуб "Черноморец 919".

Май 2008
Новоназначеният шеф на ДЮШ на Левски Божидар Искренов призна пред журналисти, че като играч на Ботев е участвал в уговорен мач с Левски. Той разказа с най- малки подробности как се е стигнало до уговарянето.

„Всички знаят за прословутия мач Ботев Пд – Левски в Пловдив завършил 2:2, заяви Искренов. Мачът трябваше да завърши наравно.Аз си нося отговорността за това нещо, но такава беше уговорката и мисля, че беше мъжката. Направихме каквото трябваше. Мачът си вървеше много нормално, но в един момент Левски изпуснаха дузпата. Някой трябваше да вземе кръста и този човек бях аз. Поне беше такава уговорката. Направих такова влизане на Пламен Гетов, като ония от каратето.Направих дузпата и нали свърши всичко.”

Това разкритие Искренов направи обяснявайки истината за преминаването му в ЦСКА. Той обясни как връщайки се от Швейцария, от Левски са искали да го пробват и той е отишъл в Ботев Пд.

След като е приключил с пловдивчани от Левски са му предложили лоши условия и той прел поканата на тогавашния президент на ЦСКА Валентин Михов. Божидар Искренов говори за предстоящите промени в ДЮШ и неговите виждания по този въпрос. Той не съжалявал, че името му се свързвало с ДПС. Искал е да направи нещо добро за квартала и отбора.

Декември 2012 г
Футболистите на Черноморец Преслав Йорданов и Румен Трифонов бяха изведени от сградата на ОД на МВР с белезници малко след 17 часа. Двамата бяха качени в полицейска кола и отведени в неизвестна посока. Трифонов се опитваше да скрие главата си с качулка на анорак, съобщава „24 часа“.
За разпитите пред антимафиоти потвърди и адвокатката на Черноморец Кери Богоева. Тя обаче отказа да уточни бройката.
Преслав Йорданов, който играе като централен нападател, е в отбора на „акулите“ от 2 години. Преди това игра в столичния Локомотив. Халфът Румен Трифонов е бивш футболист на ЦСКА и дори попадна в националния отбор на България, макар и за кратък период.

Юли 2012

Грандиозен скандал се заформя с младежкия ни национален отбор и по-специално с мачовете му срещу Австрия от евроквалификациите. Вратарят на Славия Стефано Кунчев потвърди, че наистина му е бил предложен подкуп от 20 000 евро, за да пусне 2 гола, както и направи шокиращо разкритие, че е бил нападнат и бит, след като е отказал да изпълни поръчката! Талантливият страж обяснимо се страхува да говори в подробности по темата, тъй като не желае да има още неприятности. "Работата е много дебела. По-добре да си кротувам и да не говоря, защото сигурно ще си имам проблеми", изрази опасенията си Стефано Кунчев пред БЛИЦ. "Видях какво е написано днес. Аз обаче интервюта не съм давал. Първо пред вашия сайт се навивам да говоря. Вярно е, че ми беше предложен подкуп. Казах нещата на г-н Венци Стефанов и той ги е обяснил на журналисти", продължи Кунчев. "Предложението беше направено много учтиво. Щял съм да получа 20 000 евро, ако пусна 2 гола на австрийците! Как си представяте, че ще се случи това?! Никога не бих продал честта на България. Горя от желание да играя за националния отбор на родината и да се доказвам във всеки мач. Никога не бих се продал, наистина", каза младежкият национал на България, който пази вратата на тима и в двете евроквалификации - първо при победата с 2:0 в Австрия и след това при равенството 1:1 в Ловеч. "Не мога да ви кажа имената на хората, които ми предложиха подкуп. Обърнете се към г-н Стефанов. Наистина ви моля, страхувам се. Не искам да си имам още неприятности. Те не само пари ми предлагаха. Също така ми обещаха и помощ за развитието на кариерата ми. Казаха ми, че човек трябва да мисли за бъдещето си, както и че имали и силни хора, които можели много да ми помогнат", сподели още Стефано Кунчев, след което разкри, че вече е бил бит, след като е отказал да вземе подкупа. "Какво да ви кажа, страшна работа! Подобно нещо само в България може да се случи. След като отказах да взема парите, ме причакаха до дома ми в София и ме биха! Нападнаха ме в гръб, когато се прибирах след един мач. След това се наложи да си наема охрана. Всичките тези главоболия ми бяха създадени след двубоя в Австрия, който спечелихме с 2:0. Сега се моля да съм жив и здрав и да записвам много победи с екипите на Славия и националния отбор", завърши Стефано Кунчев.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=370792

Януари 2014
- И в този момент на сцената излиза Николай Ишков.
- (смее се) Той няколко пъти изскача на сцената. Тогава ме взе и вика: “Ти няма да плащаш нищо, аз ще се оправя със “Славия”. Така ме взе във Варна. Ама много се продаваха мачове по това време! Няма да казвам имена, ама направо ужасни неща. В един мач “Славия” дойде да ни гостува във Варна, трябваше да бие, за да стане шампион. Имаше пробити от нашите няколко човека. Преди мача наш`те ги направих на нищо, виках им, псувах ги, че ако не играят, ще... Не исках да лягаме, никога не съм продавал мач, ако ще и без обувки да играя. Не съм такъв човек. На излизане към терена Кано Коцев ми вика: “Ивка, абе всичко е решено, не се натягайте. Даже има тука едни 2 хиляди долара.” До 70-ата минута резултатът е 0:0. Хвърлиха ми една дълга топка, излязох срещу Здравко Здравков и с глава я пратих към вратата. Той ме изрита, паднах на земята и

си глътнах
езика, бях
в безсъзнание

Доктор Дойчев ме спаси, извади ми езика, пратиха ме с линейка в болницата. Топката мина голлинията, ама съдията Веско Богданов беше подкован от СИК. Нито зачел попадението, нито дал фаул. После “Славия” си били с 2:0 с лекота. На другия ден, като се оправих, казах, че ако така се става шампион... Последва телефонно обаждане от хора на СИК: да си върна думите назад, ако искам да ми е гладка кариерата и да играя в националния отбор. Даже и телевизия дойде на крака, за да ми вземе интервю.

- Носи се легенда, че си возен в багажник именно от хора на СИК и че по принцип такива са си били прийомите на “Славия” тогава?
- Глупости, аз не съм качван никъде. Нали щях да орева света. Но и аз съм чул за тия багажници. Само е факт, че “Славия” играеше антифутбол, не беше по-добър от ЦСКА и “Левски”, та дори и от “Спартак” (Варна). Стана шампион благодарение на СИК. Всъщност след 1994-а първенствата предварително се решаваха... абе, Батето на пияна глава определяше шампиона. Който му даде повече пари, ставаше шампион, знаеше се! Спомням си един друг мач. Гостувахме на “Локо” (Пловдив), трябваше да легнем, за да ги спасим. На трибуните беше и кметът на Пловдив Спас Гърневски, всички знаеха, че ще паднем. Да, ама един мой приятел влезе и вкара за 1:1 в 90-ата минута. Беля... Игра се до гол. Наложи се една топка от центъра нашият вратар Румен Апостолов, Бог да го прости, да се прави, че уж я хваща и да я пуска зад главата си. Така ги спасихме.

Декември 2014
Капитанът на ЦСКА Александър Тунчев, голмайсторът на "А" група Мартин Камбуров и защитникът на Черно море Кирил Котев са задържани за 24 часа, твърди лайвспорт.бг.
Все още не е ясно дали има повдигнати конкретни обвинения срещу тримата, но е ясно, че задържането им е свързано с разразилия се скандал около "черното тото" в България. Според ТВ7 обаче задържаните са цели деветима, като има такива и от градове извън София.
Припомняме ви, че днес се проведе мащабна операция срещу незаконните залагания. Редица професионални футболисти бяха извикани за разпит. Освен горепосочените играчи, в ГД "Национална полиция" бяха привикани още Йордан Тодоров, който в момента е играч на Локо София, както и Иво Иванов - играч също на столичните" железничари". Вчера пък на разпит е бил подложен и вратарят Йордан Господинов.
От пресцентъра на МВР съобщиха, че девет души са задържани до момента при операция на ГД „Криминална полиция. Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност на група, занимавала се с манипулиране на спортни събития. Досъдебно производство за престъпление по чл. 321, вр. 307 б от НК е образувано в ГД „Криминална полиция“ във връзка с информация за дейността на група лица, занимаващи се манипулиране на спортни събития. Разследването се води под ръководството и контрола на Специализираната прокуратура. Специализираната полицейска операция за събиране и запазване на доказателства на територията на цялата страна е започнала на 9 декември. Разпитани са множество свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания в шест града в страната. Намерени и иззети са вещи и документи, съотносими към предмета на доказване на престъпната дейност. Към момента за срок до 24 часа са задържани деветима души, за които може да се предположи, че са съпричастни към дейността на групата.
В следващите дни предстои извършването на допълнителни действия по разследването в други градове на страната. Работата по случая продължава
Последна промяна от cska-632 на 16 мар 2015 12:31, променено общо 1 път.
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

sandi74

Re: Много шум за нищо

Мнениеот sandi74 » 16 мар 2015 12:29

Слухове и долни унсиноации.Бг футболчето е по чисто от момкова сълза.Долу мръсните лапи от него.Всяка прилика с по-горе посочените левенти и юнаци е напълно случайна.Нека бъде зрелище. 8-) :!:

slavista 2014
Контакти:

Мнениеот slavista 2014 » 16 мар 2015 12:42

Уважаеми дами и господа от "Гонг",сега ли разбрахте , че в България феърплей , особено , когато за него говорят Тодор Батков и Гонзо не съществува ? Тези хора , които се имат за честни говорят за феърплей , аз обаче искам да попитам мачът "Левски"- "Хасково" за шампионата игра ли се? Сега сте седнали да плачете , че "Левски" щял да играе във втората шестица,според мен там е мястото на некадърният отбор на Гонзо , Стойчо Стоев и суперчестният Тодор Батков. "Левски" достигна дъното по своя вина , не търсете виновни вън от вашият любим отбор,след толкова загуби нямате място в първата шестица. Само да припомня , дори мачът "Ботев " Пд - ЦСКА да е съмнителен , просто няма начин ЦСКА да помогне на "Левски" за каквото и да било , досега не се случвало!!!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 16 мар 2015 12:51

slavista 2014 написа:Уважаеми дами и господа от "Гонг",сега ли разбрахте , че в България феърплей , особено , когато за него говорят Тодор Батков и Гонзо не съществува ? ....

Ама естествено, трябва да се вярва само на белия гуру Венци Стефанов. Само неговите снежнобели "лебеди" от "Овча купел" не участват в уговорки... :lol: Сигурно затова феновете на този славен някога отбор сега се събират в 1 (един) трамвай № 5, когато ходят на мач.... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 16 мар 2015 14:13

Captain Stottlemeyer написа:
slavista 2014 написа:Уважаеми дами и господа от "Гонг",сега ли разбрахте , че в България феърплей , особено , когато за него говорят Тодор Батков и Гонзо не съществува ? ....

Ама естествено, трябва да се вярва само на белия гуру Венци Стефанов. Само неговите снежнобели "лебеди" от "Овча купел" не участват в уговорки... :lol: Сигурно затова феновете на този славен някога отбор сега се събират в 1 (един) трамвай № 5, когато ходят на мач.... 8-)

Везала оня ден се чудеше как да не прати топката във вратата :lol: :lol: Циркове ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Viv.Brooke
Контакти:

Мнениеот Viv.Brooke » 16 мар 2015 17:10

Той Везала когато трябваше я прати ;)
[center]01001100011101010110
01000110111101100111
01101111011100100110
01010111010001110011

Изображение[/center]

Върни се в “Футбол - България”