Дядо ви Илия е истински фен...

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Re: Дядо ви Илия е истински фен...

Мнениеот hd29 » 16 фев 2015 17:49

bobo_13 написа:Едно време си е било едно време. Тогава хората са гледали 1,5 програми + Първи руски канал. Нямали са по 7 телевизионни излъчвания на мачове за 6 часа и да се чудиш кой да гледаш. По кината са се давали само бг и руски филми...тук таме някой италиански и френски(ама с голяма цензура и забранен под 16-18 г), не е можело да ходиш от 13-годишен на дискотека, не си се чудил 1 месец какъв телефон, телевизор или кола да си купиш....просто си се записвал в няколко списъка (за кола, апартамент и телевизор) и чакаш с години. Нямало е кафенета и барове и т.н.
НА стадиона се е ходило, просто защото това е било най-дпостъпното забавление. Всеки е смятал, че у нас се играе много добър футбол, защото просто е нямало инфо за другите държави. Ако си малко по-луд фен отиваш в изправителен лагер, ТВУ или в затвора. АКо скандираш против нещо пак....и т.н. Да не говоря, че се водиха цели взводове от военни или полицаи на някои мачове, само и само да се пълни стадиона. Нямаше бомбички, ако издигнеш някой трансперант трябва да е минал задължително проверка. Имаше едни военни сирени(с манивела) и с тях агитките виеха :) Животът на всички(без върхушката) беше начерта по дни и часове(имаше дори и вечерен час - след 22:00 никакви лица под 18 г. по улиците) и ако кривнеш от него и си аут. Не се разказваха вицове, защото комшията те изпява на ДС и си в Белене за 3 минути.

Имаше уважение и респект, защото бяхме полицейска държава и като нищо щяха да те накажат ако не го показваш. Нямаше свобода на словото, не можеше да правиш каквото си искаш.

Днес само се замислете, че на стадиона Е ЗАБРАНЕНО да се пуши.....спазва ли се? Искат по 10 лв за билет, а седалките едни пластмасови, неудобни, като седалките за деца в колата :) отзад оня ти люпи семки във врата, пуши, мирише на джибри. Отидеш в Германия платиш 10 евро билет за мач от 3-та дивизия и сядаш на.....кожен стол с подвижна седалка с подлакътници(като в киното)

+1

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Дядо ви Илия е истински фен...

Мнениеот защо » 16 фев 2015 22:17

damyanov1963 написа:
bobo_13 написа:Едно време си е било едно време. Тогава хората са гледали 1,5 програми + Първи руски канал. Нямали са по 7 телевизионни излъчвания на мачове за 6 часа и да се чудиш кой да гледаш. По кината са се давали само бг и руски филми...тук таме някой италиански и френски(ама с голяма цензура и забранен под 16-18 г), не е можело да ходиш от 13-годишен на дискотека, не си се чудил 1 месец какъв телефон, телевизор или кола да си купиш....просто си се записвал в няколко списъка (за кола, апартамент и телевизор) и чакаш с години. Нямало е кафенета и барове и т.н.
НА стадиона се е ходило, просто защото това е било най-дпостъпното забавление. Всеки е смятал, че у нас се играе много добър футбол, защото просто е нямало инфо за другите държави. Ако си малко по-луд фен отиваш в изправителен лагер, ТВУ или в затвора. АКо скандираш против нещо пак....и т.н. Да не говоря, че се водиха цели взводове от военни или полицаи на някои мачове, само и само да се пълни стадиона. Нямаше бомбички, ако издигнеш някой трансперант трябва да е минал задължително проверка. Имаше едни военни сирени(с манивела) и с тях агитките виеха :) Животът на всички(без върхушката) беше начерта по дни и часове(имаше дори и вечерен час - след 22:00 никакви лица под 18 г. по улиците) и ако кривнеш от него и си аут. Не се разказваха вицове, защото комшията те изпява на ДС и си в Белене за 3 минути.

Имаше уважение и респект, защото бяхме полицейска държава и като нищо щяха да те накажат ако не го показваш. Нямаше свобода на словото, не можеше да правиш каквото си искаш.

Днес само се замислете, че на стадиона Е ЗАБРАНЕНО да се пуши.....спазва ли се? Искат по 10 лв за билет, а седалките едни пластмасови, неудобни, като седалките за деца в колата :) отзад оня ти люпи семки във врата, пуши, мирише на джибри. Отидеш в Германия платиш 10 евро билет за мач от 3-та дивизия и сядаш на.....кожен стол с подвижна седалка с подлакътници(като в киното)

Колега, не знам на колко години си, и дали си живял изобщо по онова време, но пишеш пълни глупости. Значи бомбички имаше, в понеделник след мач на Левски и ЦСКА в клас левскари и цесекари си броехме бомбичките от кой сектор са били повече. Вечерен час никога не е имало, прибирал съм се когато си искам, много преди да навърша 18 години, както и съм ходил на дискотека на същата възраст. Ако си от провинцията извинявай, там беше така, както го описваш. Вицове си разказвахме свободно, даже и този - "Който разправя политически вицове, ще копае метрото от едната страна, който ги слуша от другата", но не знам нито един случай някой да е влязъл в затвора заради тях, както и някой футболен фен да е осъден за хулиганство. А футбола ни наистина беше по-добър, факта, че всяка година имахме отбори преодолели първия кръг в Европа, че и втория и третия го доказва.

В провинцията беше много по-нетака, както го описва, отколкото в София, иначе си прав. А за футбола има и един друг момент, освен че нашият беше по-добър, другите бяха по-слаби. Тогава всеки отбор имаше право на двама чужденци и ония отбори нямаха нищо общо със сегашните, в които резервите са на нивото на световните шампиони. Баща ми и сега се смее, като му кажа, че Челси, Байерн или Реал са по-силни от националните си отбори, мисли, че се базикам. Даже и от националния отбор на България ако му кажа, че са по-силни, нема да верва, предполагам.

А иначе, прав е колегата, че тогава нямаше друг начин да гледаш футбол, освен на стадиона. Сегашният не е толкова по-слаб, ама като имам вкъщи вариант да гледам по същото време 10 други мача, дето са по-качествени (ако включим и тия на компа, освен по телевизията), то ми омръзва от футбол още преди да се замисля, дали да ходя на стадиона, отделно, че там и без това не ми е първия избор.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Футбол - България”