Групова фаза за Купата на България

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
barsa79
Контакти:

Re: Групова фаза за Купата на България

Мнениеот barsa79 » 12 яну 2015 13:39

dreben23 написа:Ако се направи да речем групова фаза по категории още от самото начало - В групите отделно, Б групите отделно и А, тогава ще има малко интрига. Но като се класират пак силните от А, а другите класирали се от по-слабите групи пак са дотук. Не виждам как ще стане.

Затова ми се струва най-добре по един мач- домакин ще е който се падне по жребий и тва е. При равенство- преиграване на другия стадион.

Ако БФС почне да мисли и за малките отбори, постепенно ще почне да се оправя и футбола ни. Сега се мисли само за това как догодина Лудогорец ще се пробва наново в груповата фаза на ШЛ, гаранция! :)

+ 1 подкрепям те напълно,особенно за последното твърдение.....

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 12 яну 2015 13:46

Не. По модела на Купата на Франция - един мач, при равен - продължения и евентуално дузпи. Тогава интригата ще е пълна и няма да има мачове без заряд.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 12 яну 2015 14:06

Против съм .Аз съм за вариант 128 отбора да ги сложат в една урна и да теглят двойките и така до финала в един мач .

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 12 яну 2015 14:21

През 60-те и 70-те години на миналия век, турнира за Купата /тогава КСА/ се провеждаше с групова фаза, като мачовете се играеха след нова година в по-южните градове на България, понякога и на съвсем не атрактивни места /с.Марикостиново Бл поддържаше терен за тая цел/. Така мачовете от този етап бяха и част от подготовката на отборите. Днес този вариант е неприложим по няколко причини: 1. Няма кандидати за турнира! Ако, БФС даде право на избор надали ще се запишат повече от 20 отбора от професионалните и аматьорските лиги, та да има и групова фаза. 2. За разлика от сиромашията, която тегне над доста от отборите има няколко, които и дума няма да дадат да се издума подготовката им за пролетта да протече в България, 3. То в "А" група не могат да се намерят 5 читави терена, които и да стават за игра през януари, а при един такъв вариант би следвало да имаме "неутрални терени" където мачовете да се състоят. Т.е. дадена община без отбор или отбор в "Б"- окръжна, да поддържа терен през зимата?! и 4. Има и бедни отбори, които провеждат подготовката през януари в чужбина и я чакат като "манна небесна" с оглед някои точни резултати, за да закърпят положението до май месец, а Вие ще ги пращате да играят за "някаква си купа"!
Така, че от тази идея нищо не може да излезе!!!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 12 яну 2015 15:09

Е само тая глупост още не сме направили , нас :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 12 яну 2015 16:35

ЕМИЛ написа:Против съм .Аз съм за вариант 128 отбора да ги сложат в една урна и да теглят двойките и така до финала в един мач .

Подкрепям. Ама да задължат В групите да учавстват и те задължително. Пълен жребий с домакинство на отбора от по-ниската дивизия, дузпи без продължения като в Южна Америка. Полуфинали и финал на неутрален терен. И да вдигнат наградния фонд значително, иначе каквото и да сторят клубовете няма да са заинтересовани. А не 50 000 лв. за целия турнир, подигравка...
Изображение

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 12 яну 2015 16:40

Пак се опитваме да откриваме топлата вода. Те в Англия са го измислили, един мач, ако е равен се преиграва. Какво има да се мисли?! ;)

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 12 яну 2015 17:01

Каква групова фаза, какви 5 лева, не се излагайте...
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Върни се в “Футбол - България”