Обсъждат намаляване на А група до 10 отбора от сезон 2016/17

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

THE G.A.M.E

Re: Обсъждат намаляване на А група до 10 отбора от сезон 2016/17

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 дек 2014 10:46

Промените според мен се правят не-толкова за да се вдигне качеството на "А" група, колкото просто, защото е необходимо, чисто от финансова гледна точка.
Един вид, чрез административни мерки, да се регулира бройката на сравнително стабилните Клубове, дето имат що-годе някакви читави финанси за "професионален" футбол.
Неприятно, но факт.

То ако трябва да се прилагат, дори само изискванията на БФС, не толкова тези на УЕФА, за "А" група лиценз ще получат не-повече от 5-8 Клуба.
Няма какво да се залъгваме ...
Реално, наистина в една "Б" група ще се пръскат по-малко средства, така челниците в "Б" ще могат да понатрупат кинти там, и да имат нормалната възможност да цъкат в "А".

Всичко е до пари, не толкова до класа ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 дек 2014 17:39

12 отбора е идеално. Но според мен изпадащите не трябва да са два,а три. Последните два (т.е. 11 и 12-я) да изпадат директно,а десетия и деветия да играят плейоф за оставане.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 27 дек 2014 18:04

THE G.A.M.E написа:Реално, наистина в една "Б" група ще се пръскат по-малко средства, така челниците в "Б" ще могат да понатрупат кинти там, и да имат нормалната възможност да цъкат в "А".

И как ще ги понатрупат тия кинти в "Б" група, като реално даже в "А" трудно се правят пари?

Както каза колегата на предишната страница, трябва нов закон за спорта и спонсорството, данъчни облекчения за тези които инвестират в спорт и т.н.
Трябва да се търсят начини за привличане на инвеститори във футбола и спорта въобще,щото без пари всички виждаме как е. Тия козметики дето ги предлага перукан са пълен бошлаф.
... и после внезапно си направих секуро.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 дек 2014 18:27

язе написа:И как ще ги понатрупат тия кинти в "Б" група, като реално даже в "А" трудно се правят пари?

С по-малко мачове на брой, и по-малки заплати.

Пък пари може да паднат от ТВ права, защото без съмнение, ако "А" група е в по малък състав, това означава, че в "Б" ще се подвизават по силни отбори и ще има интерес.
Всичко е въпрос на регулация.

В крайна сметка истината е, че у нас някакви стабилни финанси биха могли да извадят не повече от 8-10 Клуба.
И тази бройка даже е оптимистична.
И аз искам "Елит" от 20 тима, ама като няма възможност ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 27 дек 2014 19:18

Мисълта ми е, че в сегашната ситуация дали ще са 10 или 12 отбора, няма да има никаква разлика. И с 10 отбора Агрупа ще си е същата скръб. За Б въобще няма какво да говорим...
Елит? Къф елит бе бате- майтап си прайш. :lol:
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Футбол - България”