Премиерът Борисов каза "ДА" за стадион „Пловдив“

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Re: Премиерът Борисов каза "ДА" за стадион „Пловдив“

Мнениеот Цецо Чука » 22 дек 2014 21:00

-1914- написа:Почнат е, нека се довърши.
Само, че трябва да е и за Локомотив, не само Ботев да си цъка там с данъците ми.
Щом този стадион е за Пловдия, нека се ползва от всички отбори там.

Ти май не разбра че не става въпрос за стадион Ботев,а за Голямата къша-стадион Пловдив-там принципно винаги са играли отвреме навреме мачове и двата отбора...
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

vkk13
Контакти:

Мнениеот vkk13 » 22 дек 2014 21:09

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0zTswcpa3C4[/youtube]
gambletrade благодаря за видеото. Невероятно съоръжение, ако се пипне ще стане страхотен стадион.

b1916
Контакти:

Мнениеот b1916 » 22 дек 2014 21:43

Бероец съм и съм твърдо за.

b1916
Контакти:

Мнениеот b1916 » 22 дек 2014 21:48

Kamenitza1912 написа:Едва ли шопите ще допуснат в Пловдив да има такова съоръжение.

Шопите ще са безсилни,ако всички други сме единни.
Последна промяна от b1916 на 22 дек 2014 22:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 22 дек 2014 22:10

futbolqga написа:
soccerav написа:Да не ви секвам оптимизма, но аз на нашия кмет повече вярвам от колкото на Бойко. Какво имам предвид:
"Стадион "Пловдив" служеше за предизборни кампании. Това е прекалено чувствителна тема, за да си правим постоянно с него ПР-акции". Така кметът Иван Тотев коментира исканите от пловдивски депутат 20 млн. лв. за ремонта на спортното съоръжение, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Градоначалникът обясни, че общината е имала конструктивно изследване за стадиона отпреди няколко години. Оттогава обаче до момента има голяма законодателна промяна - навлизането на еврокодовете, т. е. общината няма експертиза, която да доказва, че стадион "Пловдив" отговаря на новите изисквания.

"Според мен стадионът не отговаря на новите еврокодове. По тези нови изисквания той трябва да бъде препроектиран изцяло", каза още кметът.

По думите му препроектирането само ще е около 1 млн. лв., а цялата сума за ремонта на съоръжението ще е минимум 100 млн. лв.

"Приключим ли работата по Колодрума, ще започнем да говорим и за стадион "Пловдив", коментира Тотев, като подчерта, че по приоритет трябва да се работи по подобни проекти - приключва един, започва друг.

Така той обобщи и идеята за ремонт на пътя Пловдив-Асеновград. Според него депутатите на Пловдив трябва да лобират пътят да влезе в някаква програма за изпълнение, тъй като и досега е работено там по програми, а не от републиканския бюджет.

Read more: http://news.plovdiv24.bg/529339.html#ixzz3Md6PhJy7

Наистина не съм преглеждал до къде са стигнали с ремонтите по стадиона в Пловдив, но при започнат проект да дадеш 100 милиона за завършването е пълна лудост. Освен ако тези 100 милиона не ги прибере "правилната" строителна фирма, както много хубаво Домусчиеви усвоиха държавните парички в Разград. Или пък ако не правим обновление като това на Маракана...

За 20 милиона този стадион няма как да го оправят. Ако не си го виждал на живо не може да се убедиш колко е гигантски. Не знам дали наистина са 100 млн. нужни, според мен са по-малко, но 20 милиона за такова огромно нещо... По стадиона трябва да се направят 101 неща за да получи всички необходими лицензи и за да покрие всички изисквания, не случайно тук някои го наричат "Златната руина". И тук говорим за най-евтиния вариант с препроектирането, ако недай си Боже решат да го бутат 100% ще надхвърли дори тия 100 милиона. Аз съм скептичен, наистина за футболен Пловдив това е много чувствителна тема. Лично аз ще повярвам когато стъпя на откриването на стадиона.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 22 дек 2014 22:17

nib написа:Народният представител от „Патриотичен фронт“ Славчо Атанасов се срещна с премиера Бойко Борисов във връзка с довършването на стадион „Пловдив“. Представих на министър-председателя скиците от проекта за строежа на стадиона и той потвърди отпускането на сумата от 20 милиона лева за довършването му и пускането на съоръжението в експлоатация, съобщи Славчо Атанасов. Г-н Борисов остана доволен от визията на стадиона и бе категоричен, че още през следващата 2015 – та година средствата ще бъдат отпуснати. Премиерът има само едно условие, на свое заседание Общински съвет – Пловдив да гласува подкрепата си на идеята за довършването на съоръжението, каза още Атанасов. Премиерът Борисов настоява също проектантите да изготвят и представят ясен финансов план, съответстващ на строителните етапи, по който на траншове ще се отпускат средствата от държавата. След гласуването от Общинския съвет, Община Пловдив да открие процедура за избор на изпълнител на обекта, е поискал още министър-председателят. Стадионът ще си остане собственост на община Пловдив, а парите ще бъдат отпуснати целево от държавата, е казал още Бойко Борисов на срещата си с народния представител Славчо Атанасов

Тоя филм сме го гледали вече! Нищо няма да се случи. Стадиона ще си падне от само себе си !
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 22 дек 2014 22:42

b1916 написа:
Kamenitza1912 написа:Едва ли шопите ще допуснат в Пловдив да има такова съоръжение.

И как може един град в който българите са малцинство, като се има предвид преобладаващото му население от турци, арменци, цигани и евреи, който даже няма доблестта да си кръсти махалите и хълмовете с български имена, да има наглостта да обявява шопите за нещо, като небългари?!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 22 дек 2014 23:12

futbolqga написа:Наистина не съм преглеждал до къде са стигнали с ремонтите по стадиона в Пловдив, но при започнат проект да дадеш 100 милиона за завършването е пълна лудост. Освен ако тези 100 милиона не ги прибере "правилната" строителна фирма, както много хубаво Домусчиеви усвоиха държавните парички в Разград. Или пък ако не правим обновление като това на Маракана...

Интересно ми е, колко пари ще прибере фирмата на Домуса?
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Fulcrum
Контакти:

Мнениеот Fulcrum » 23 дек 2014 01:19

Аз съм ЗА да се дострои този стадион.Явно много хора не се абстрахират от клубни,градски,селски и нам си какви пристрастия и не виждат,че около този стадион има изграден уникален за България цялостен спортен комплекс тоест стадионът е само едно от всичките спортни съоръжения.Е ако този комплекс бъде завършен и приведен в нормален европейски вид с помощта не само на държавата,но и на частни инвеститори (е разбира се без чалгаджийници,наркомани и назобаняци) то тогава в съчетание с културно-историческите забележителности в и около Пловдив, това място може да се превърне в прекрасна дестинация за домакинство на всякакъв род състезания,а от това ще печелят и града и населението и бизнеса и държавата.Отделно Пловдив е футболен град и съм сигурен,че на мачове на национала няма да има по 1000 човека като в София понякога щото колко и да са зле националите е жалка картинка двумилионен град да не може да напълни 40 000 стадион! Именно поради това твърдо ЗА довършването на стадиона и цялостния спортен комплекс!Аз като човек от провинцията ми е все едно дали ще ходя на мач на националите в София или в Пловдив,но докато в столицата подобен комплекс няма как да се построи,то в момента го имаме почти готов в Пловдив.Защо да не се довърши,а да се хвърлят пари на вятъра в нови съоръжения със съмнителна възвращаемост? А сега едно питане към феновете на софийското Локо - Надежда с колко % покритие на трибуните е и не може ли този стадион най-лесно да се приведе към някакви евронорми сравнен с останалите стадиони в София? Оставяме настрани локация и други фактори като средата наоколо и транспортните връзки въпреки,че не са лоши като цяло.

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 23 дек 2014 09:40

b1916 написа:

Точно така,всички извън София,трябва да се обединят." И преди и сега, Варна мрази София"както се пее на ст.Тича.
Стига парите от цяла България са ги давали само за София.Варна също чака своя "Национален стадион Варна".
Черно море-първият шампион по футбол в България

Върни се в “Футбол - България”