Мнениеот Morgause » 28 окт 2014 15:38
Аз съм фен на ЦСКА от както се помня, баща ми е ЦСКА-р но не запален, първия ми съзнателен мач на ЦСКА е 2-2 на "Армията" през 2001 (поне така мисля), бил съм на 7. Завърши 2-2, а поведохме 2-0. Тогава видях колко велик е този клуб и каква велика публика има. Може би и защото силния тогава беше отбора на властта. След това помня мачът с Блекбърн, 3-0 на "Армията", мачовете с Галатасарай и от 2001 насам общо взето всичко. Чел съм историята на ЦСКА в клубния сайт по 50 пъти на ден. Виждах какво всъщност е ЦСКА още от малък и съм горд, че съм от този клуб. Горд съм, защото виждах снимки от препълнената "Армия", горд съм защото виждах великите евро успехи на този клуб, макар и не на живо. Виждах защо като малък съм избрал този клуб и не съм сгрешил! Имало е и разочарования - факт, винаги ми е било мъчно когато левскарите са повече от нас на стадиона (примерно, макар напоследък това да е рядкост), мъчно ми беше когато изпуснахме титлите през 2006 и 2012, мъчно ми беше когато отбора беше пред фалит, но това ни прави по-силни! Нашата любов е по-силна от тяхната омраза, помните ли? Ние го доказахме, спасихме клубът си, без да ни е нужна помощ от слабата ни държава. ЦСКА е най-ощетения клуб в България, но остава най-великият. Доказваме го и в момента! Ходя по мачове от 2010, бях на 16. Сега съм на 20 и за тези 4 години не съм изпускал дерби примерно, а от както ходя съм видял 3 загуби в вечното дерби. И много победи, даже не ги броя колко са вече. Ходил съм по цяла България и не съм съжелявал нито веднъж, дори и да сме загубили. Защото Сектор "Г" е велик! И може да ходя от 2010 по мачове, но това не означава, че незнам какво е било преди това. Интересувам се, ЦСКА е начин на живот. Аз ставам с мисълта за ЦСКА и си лягам със същата тази мисъл! Жалкото е, че около 4000-5000 човека са същото мнение като моето, ако бяхме поне 20 000, армията никога нямаше да остава празна. Бях в Румъния със Стяуа, а по-велико изживяване да видиш 100-тина рейса как пътуват към чужбина за да подкрепят това в което вярваш е неописуемо! А гостуванията на Галатасарай, Рома, Базел, Рапид... помните ли? Аз може да не съм от най-старите фенове на ЦСКА, но мога да кажа, че знам историята ни по-добре от мнозинството "фенове" на ЦСКА, аз не съм фен само на ЦСКА а съм фен и на Сектор "Г"! Защото Сектор "Г" е ЦСКА, ЦСКА няма да е същия ако ги няма тези 4-5 хиляди вярващи до гроб в този клуб. Може и да са малко, но в България това е положението. Не сме немци да пълним стадионите навсякъде - факт. Но когато стане дума за страст и любов сме в топ 5. Жалко е, че много хора през годините спряха да идват по мачове поради какви ли не причини - всички помним колко много пумия се изля върху нас през последните 6-7 години. Като се почне от Божков, през Томов, та до Титан... и все пак нас ни има, защото ние сме ЦСКА, ние сме отбора на НАРОДА! Левскарите може и на хартия да са повече, но никога няма да имат това което имаме ние - величието на еврограндът ЦСКА и Сектор "Г"!
Но остана неделим,
славният армейски тим.
Никой, никой досега,
не предаде ЦСКА
Чуйте, всички богаташи,
чуйте, западни търгаши,
чуйте, наши журналисти,
и вий, сини онанисти:
ЦСКА НЕ СЕ ПРОДАВА,
ЦСКА НЕ СЕ ПРЕДАВА
ЦСКА - ТОВА Е СЛАВА!
ОРИГИНАЛЪТ!