Нещо,което ме впечатли от прегледа на спортните сайтове днес

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Мишок

Re: Нещо,което ме впечатли от прегледа на спортните сайтове днес

Мнениеот Мишок » 25 юли 2014 16:30

Неутрален написа:
mtaraduda написа:Едни работят безвъзмездно за доброто на футбола, други взимат по 20 000 евро, за да отпаднат от Зимбру и да се оправдават и хленчат цял сезон.

Това мисля и аз, на всичко от горе "спасителя" ще се откаже от 5 % от заплатата за доброто на цска. Специалист като него и синчето му, няма как да не взимат по 10-20 бинки на месец. Не искам да слушам оправдания, докато се плащат луди пари на всякакви измислени футболисти дето не могат да спрат топката. Когато пуснеш млади момчета Българчета и кажеш това са ни възможностите, хората ще те разберат. А със сигурност такива като Чочев и Карачанаков не взимат по 20 хиляди, а се стараят 5 пъти повече от разни хванати в гората псевдо футболисти. Стойчо, когато няма пари и виждаш че не става, отакажи се от заплатата и работи доброволно като толкова милееш за клуба или си стегни парцалите и заминавай. Винаги ще се намери кой да падне от Зимбру, но не и за 20 хилки на месец. БРАВО на Светьо, за пореден път доказа че не е нужно да си по вестниците и ТВ всеки ден, за да работиш качествено. Човек живял далеч от БГ кочина, мисли по различно и резултатите идват рано или късно. Парите не са всичко на този свят, позволиш ли да окупират ума ти, вече си алчен безродник а не човек.

Приятно е ,да се четат подобни мнения.Дано да има повече такива :)

iliyan

Мнениеот iliyan » 25 юли 2014 17:31

Като чета темата и се сетих за изказването на Боримиров относно след 2018 колко % трябвало да има от школата на Левски в първият отбор.
Едва 30% . На мен това звучи трагично и по-нормално би ми звучало 70 и повече %. Ако бях на мястото на шеф на отбор и това ми го каже новият шеф на школата - директно излита без забавяне ! Преди година Барса в един мач игра само с футболисти от школата си. Така трябва да се процедира.
Дори и да се провалят тези момчета всички ще сме сигурни , че ще играят със сърца и душа. Нека се замислят шефовете на школи в БГ.
Същото така и БФС трябва да наложи такива ограничения , че отборите да развиват школите си !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
gugushito
Контакти:

Мнениеот gugushito » 25 юли 2014 17:35

Неутрален написа:
mtaraduda написа:Едни работят безвъзмездно за доброто на футбола, други взимат по 20 000 евро, за да отпаднат от Зимбру и да се оправдават и хленчат цял сезон.

Това мисля и аз, на всичко от горе "спасителя" ще се откаже от 5 % от заплатата за доброто на цска. Специалист като него и синчето му, няма как да не взимат по 10-20 бинки на месец. Не искам да слушам оправдания, докато се плащат луди пари на всякакви измислени футболисти дето не могат да спрат топката. Когато пуснеш млади момчета Българчета и кажеш това са ни възможностите, хората ще те разберат. А със сигурност такива като Чочев и Карачанаков не взимат по 20 хиляди, а се стараят 5 пъти повече от разни хванати в гората псевдо футболисти. Стойчо, когато няма пари и виждаш че не става, отакажи се от заплатата и работи доброволно като толкова милееш за клуба или си стегни парцалите и заминавай. Винаги ще се намери кой да падне от Зимбру, но не и за 20 хилки на месец. БРАВО на Светьо, за пореден път доказа че не е нужно да си по вестниците и ТВ всеки ден, за да работиш качествено. Човек живял далеч от БГ кочина, мисли по различно и резултатите идват рано или късно. Парите не са всичко на този свят, позволиш ли да окупират ума ти, вече си алчен безродник а не човек.

+1000 и аз мисля,че експериментът Стойчо е време да приключи... а иначе по темата : шапки долу пред Тоди !!!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 25 юли 2014 18:38

iliyan написа:Като чета темата и се сетих за изказването на Боримиров относно след 2018 колко % трябвало да има от школата на Левски в първият отбор.
Едва 30% . На мен това звучи трагично и по-нормално би ми звучало 70 и повече %. Ако бях на мястото на шеф на отбор и това ми го каже новият шеф на школата - директно излита без забавяне ...

Ти остави Боримиров и "Левски", ами кажи колко юноши от вашата школа играят в първия отбор при вас!? Каква заплата и за какво взима синчето на Стойчо?! Какво би направил, ако си на мястото на Лупи!?... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 25 юли 2014 18:59

Браво за Светльо Тодоров :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

iliyan

Мнениеот iliyan » 25 юли 2014 19:57

Captain Stottlemeyer написа:
iliyan написа:Като чета темата и се сетих за изказването на Боримиров относно след 2018 колко % трябвало да има от школата на Левски в първият отбор.
Едва 30% . На мен това звучи трагично и по-нормално би ми звучало 70 и повече %. Ако бях на мястото на шеф на отбор и това ми го каже новият шеф на школата - директно излита без забавяне ...

Ти остави Боримиров и "Левски", ами кажи колко юноши от вашата школа играят в първия отбор при вас!? Каква заплата и за какво взима синчето на Стойчо?! Какво би направил, ако си на мястото на Лупи!?... 8-)

Вече да съм показал вратата за това , че няма юноши в първият отбор ! Все пак не съм Лупи :)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 26 юли 2014 06:24

Вълчан написа:Светльо подготвя отбор които да влезе в А групата и да се задържи там по дълго.Можеха и тази година да влязат но умишлено не пожелаха.Факт.Не са готови младите момчета още а и стадиона не е във вид за лиценз.Тази година обаче ако върви всичко по план ще се класират без проблем.Светльо е човек изключително дисциплиниран и отворен за новите идеи във футбола.Дано така продължава и за напред.И дано ония фастък от Ловеч не го излъже за треньор на Литекс.... :cry:

Няма какво да се лъже, защото неговата мечта е именно да стане един ден треньор на Литекс. След Йешич неговото име беше спрягано за нов треньор на Литекс, но само липсата на опит го спря на този етап. Като натрупа опит бъдете сигурни, че ще акостира в Ловеч и не по заповед, а по собствено желание. Все пак това е отбора който му отвори пътя към големият футбол и той иска един ден да ги води ;)

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 03 сеп 2014 18:29

angelco77 написа:
Вълчан написа:Светльо подготвя отбор които да влезе в А групата и да се задържи там по дълго.Можеха и тази година да влязат но умишлено не пожелаха.Факт.Не са готови младите момчета още а и стадиона не е във вид за лиценз.Тази година обаче ако върви всичко по план ще се класират без проблем.Светльо е човек изключително дисциплиниран и отворен за новите идеи във футбола.Дано така продължава и за напред.И дано ония фастък от Ловеч не го излъже за треньор на Литекс.... :cry:

+1 Добре казано.

Всъщност едва ли. Добруджа са бедняци. Тоди ги стегна и им върна вярата, събра футболисти и т.н. Той е това, което ги събира и което ги мотивира да играят. В мига, в който той си тръгне, нещата ще приключат и Добруджа ще стане посредствен тим от Б, който не може да си събере отбор дори, а може да тръгне и към Ве група. Не само, че Тоди няма пари, ами и му ги свиват, защото отбора му плаща общината, като повечето отбори от Б.

Освен всичко няма как да го вкара в А и да го задържи. Да има сили да се пребори за 2рото място в групата и да влезе, но в сегашния си формат А групата е невъзможна за никакви отбори. Просто няма кой отбор да изпадне, за да се задържи Добруджа на тяхно място. Няма.

Истината е, че Тоди си трупа стаж, ще изкара тая година, може би и следващата или няколко и след това ще отпраши за някой отбор от А група, най-вероятно Литекс, което ще докара последния колапс и на тима от Добрич, който ако помните едно време играеше в А и беше към средното ниво на групата.

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Мнениеот matador1 » 18 окт 2014 11:50

Интересно е, че тази тема има продължение:

Светослав Тодоров отказа предложение от Шотландия

Старши треньорът на Добруджа (Добрич) Светослав Тодоров е отказал предложение от шотландски отбор преди 3 седмици, научи БТА. Български мениджър, който работи сериозно на Острова, обаче намекна, че става въпрос за отбор от втората половина на местната Висша лига.

Бившият централен нападател има солидния стаж от 10 сезона в първенството на Англия, като през сезон 2002/2003 стана голмайстор на Лига Чемпиъншип с екипа на Портсмут. Повече от една година той е начело на отбора от родния си град Добрич и показва все по-сериозни качества и от другата страна на тъчлинията.

"Дали съм имал предложение или не, това в момента не е важно. Каквото и да е било, аз съм взел решение за себе си да остана в Добрич, защото искам да запазя пламъчето, което го има в нашия град. За мен най-сериозното постижение е, че млад футболист, който аз подготвих миналата година, сега е неизменен титуляр във водещ български клуб. И той се представя наистина добре. Това е моето удовлетворение, коментира Светослав Тодоров, явно визирайки Кристиян Малинов. Младият полузащитник има 26 мача и 4 гола през миналия сезон за жълто-зелените от Североизтока, а от началото на новото първенство е записал 11 мача за Литекс.

"Ако през тази година успеем да подготвим и изградим още едно момче за сериозните нива, какво повече може да се каже!? Значи наистина работим правилно въпреки трудностите, въпреки проблемите, въпреки ограничения бюджет", каза още голмайсторът.

През миналия сезон Добруджа завърши в подножието на зоната за промоция в елита, но сега е в средата на Б група.

"На първо място ние сме най-младият отбор в Б група. Вдигането на границата за младите футболисти ни постави в много неизгодна позиция, защото ние разчитаме на момчета от наборите '93, '94, '95, а БФС пусна в графата млади 91, 92. Имаме много ограничен ресурс, а също така в някои мачове загубихме незаслужено точки без да звучи като оправдание", каза още младият специалист.
Тодоров даде пример за амбиция и професионална работа, след като покани треньор по физическата подготовка от Англия и му плаща от себе си. В петък добруджанци играят контролна среща със Спартак 1918 (Варна) на своя стадион. След това играчите ще имат ден почивка и след това ще се настройват за срещата с ОФК Пирин (Благоевград) от първенстното.

http://football24.bg/novina/137882-svet ... hotlandiya

Жалко, че такъв човек е от толкова заспал град...

Върни се в “Футбол - България”