И аз да пусна едно мнение, като пряко засегнат от 2те страни. ( имам и Хърватско и Българско гражданство). Фен съм цял живот на ЦСКА София и Динамо Загреб... Живея в България, често патувам до Загреб... Бил съм на всички мачове до сега между двата национални още от ЕВРО 2004. Никога не съм симпатизирал повече на единия национален отбор. ( колкото и да ви е трудно на повечето да го проумете, чувствам се точно толкова БЪЛГАРИН, колкото и ХЪРВАТИН) Но мога да ви кажа нещо, с което за мен се изчерпва всичко свързано с подкрепянето на национален отбор на дадена държава. И то е, че на всички мачове на националния отбор на Хърватска никога не съм видял Хърватите да се псуват и бият по между си. Никога ! А мога да ви кажа съвсем убеден, че Торцида и БББ се мразят много повече от колкото София Запад и Офанзива (някога и 14ката) някога ще се мразят помежду си .... Но затова пък в 80% от мачовете на Българския национален отбор, съм бил свидетел на псуване между сектор Б и сектор Г. Винаги когато отида на наш мач, имам чувството, че съм отишъл на Левски: Цска ! Никога, повтарям никога не съм почувствал българската публика като 1 цяло( нещо от, което съм искрено изумен даже и за нашата хейтърска действителност ). Присъствал съм на бой между българи на границата на Хърватско, присъствах и когато в Загреб, българи с хървати биеха други българи ! После присъствах и на бой вътре в сектора за гости( хърватските стюуарди не вярваха,че това е възможно)... И ето дойде мача с Хърватска в София тази година и какво да видят моите очи... В Сектор Б се бият пак по между си , после пак в сектор Б скачат да бият някой, че видиш ли е взел топката, а на тоя другия сигурно му е по нужна... И с това се описва цялата ни култура на подкрепа...
П.С. На този мач бях за България ! Хърватите ще се класират лесно.
П.С.2 На Реал Мадрид: Динамо Загреб бяхме 40 хиляди и не отидохме да се снимаме и да мълчим !