viroglav написа:bobo_13 написа:Всичко е едно голямо пране на пари..без Лудогорец, Литекс и донякъде Ботев. Винаги съм се чудел отбори като Локо Сф и Славия как оцеляват...плащат заплати на играчите, после уговарят мачове, и им дават премии за тези уговорени мачове...и имат по около 100 човека с официалните лица и журналистите на мачовете си. Но да кажем при тях са по-малки заплатите, а какво да кажем за Левски и ЦСКА....там се плащаха огромни заплати, отделно се уреждаха мачове и им даваха премии. Няма да споменавам името на един футболист от Левски, който ми е познат, но това момченце за 2 години в отбора си купи апартамент, обзаведе го, 2 коли и направи основен ремонт на къщата на родителите си, а още нямаше 24 години. Голяма пералня е този наш футбол. Да не забравяме, че Гришата сам си призна, че първите 2 пъти е ставал шампион с подкупи.
Литекс построиха , Лудогорец , а сега и Ботев строят стадиони за милиони ... Тези милиони едва ли са дарени от "собствениците" им , а със сигурност клубовете не са генерирали такива приходи , така че мисля си отиват в графата дадени заеми от "собственик" на клуб . Въпрос на време е и там схемата да започне да работи , ако разбира се има схема де . Апропо аз знам за един , който дори беше 22 годишен , когато започна да обзавежда , както себе си , така и родата си с апартаменти . То лошо няма де , ама къде е държавата да го попита от къде са му тия едни пари , а играеше тогава в български отбор с 1 500 лв. заплата ... А към колегата , който каза , че НАП си затваря очите - то щом НАП си затваря очите значи , че държавата си ги затваря , апропо е вътре в играта .
За тези отбори няма какво да говорим. В Ловеч общината даде малко пари и целия град на Гришата. То на стадиона се направи малка козметика както в Разград. Сложиха се 2 трибуни. Но всичко става със заеми от банки и финансови институции, като се залагат имоти.
В Ботев - там е ясно, че КТБ отпуска заеми на клуба за стадиона, за трансферите е ясно, че след като е поел клуба ще дава не свои, а пари на банката(т.е. държавни). Нали гледаш сега какви разследвания за лоши кредити текат около Цецо Василев и сие.....
В Разград там собствениците дават, общината дават, но имаха късмет и спечелиха добре от ЛЕ. Ако успеят и да влязат в ШЛ вече ще са си избили парите.
Лошото е, че в БГ футболистите ги осигуряват на 1000 лв макс, а получават в пъти по-големи заплати...а на ръка колко пари се губят още....И пак стигам до...Славия и Локо Сф