Какъв да е форматът на А група?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Re: Какъв да е формата на А група?

Мнениеот modor » 03 юни 2014 15:03

stefani написа:А група от 16 отбора

И четири отбора изхвърчат още в началото поради липса на финанси .
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 03 юни 2014 15:07

10 отбора ,ще е голяма сеч
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 03 юни 2014 15:17

haiobaio написа:....Понеже съм сигурен, че не си следил втората седмица, ще ти кажа, че по-тъпи и ясни мачове никога не е имало. За съжаление аз я следих и ти го казвам на 100%. Кой да ходи на безсмислени мачове. То в първата седмица няма мач с над 3-4 хиляди души. Страшно качество беше.
Колкото по-малка е А група, толкова по-зле. 16 отбора е най-добрият вариант, но тогава по-силните отбори ще трябва да играят срещу аутсайдери на кръв, вместо да си дават победи помежду си визирам Левски-Ботев, или Локомотив-Славия, ако може да се каже, че сме силни отбори все още.

Тук позна. Аз не следя и "Б" група, но това съвсем не означава, че тя няма право на съществуване... :) Убеден съм, че при 12 отбора в две шестици борбата ще бъде много по-оспорвана: в първата - за ЕКТ, а във втората също, ако изпадат примерно 2 отбора и се приеме класиралият се на 10-то място (4-то във втората шестица) да играе бараж за оцеляване с третия от "Б" група... 8-) Разбира се, човек предполага, а Господ (БФС) разполага... :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 03 юни 2014 15:29

Вече има слухове за 10 отбора, тъй като Хасково и Марек ще останат без лиценз. Това е според най-прясната новина на Гонг 8-)
Супер, най-накрая да почне да се действа по-твърдо и професионално, без компромиси. Видно е, че двата отбора от Б група, каквото и да направят, няма да са готови за старта на А.
Обаче трябва да се помисли и за Б група. Отборите там са почти аматьорски, бази, колкото да има къде да се рита и т.н. 16 отбора там е безумие, там трябва да са също 10, които да се подготвят по същите условия, както и тези от А, че като някой спечели промоция, да е напълно готов, а не да се почнат тепърва да се търсят средства, да кипи труд през лятото, че да се закърпи положението.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
venci_1913
Контакти:

Мнениеот venci_1913 » 03 юни 2014 15:36

Честно казано с 10 отбора ще бъде супер тъпо.Няма да ги има емоциите от пътуването .Трябва да се направи аматъорско първенството и само Лудогорец да си играят в Европа , докато не се научат ,че без пари за футболисти,стадион и др. НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ
Славия София

nike
Контакти:

Мнениеот nike » 03 юни 2014 15:37

Тази година първенството не ми хареса.Очаквах положителна промяна,но не се получи.Още преди да се разделят отборите бяха ясни 3 изпадащи отбора,да не кажа 4.В дъното се получиха много безсмислени и ненужни мачове. Берое заслужаваше място в горната седмица.В долната бяха просто доминант, и какво от това?Нищо не печелят.В горната седмица повечето мачове,които изгледах бяха доста посредствени,липсваше качество.В редовния сезон между водещите отбори имаше доста по-интересни и качествени сблъсъци.Какво да гледаш 6 пъти Левски-ЦСКА и Литекс-Лудогорец.Втръсва.Истината е,че нашите отбори не са подготвени физически за такива дълги шампионати.44 кръга?За по-слабите да не говорим.Отсега мога да заложа,че при тази система Марек и Хасково са пътници и то доста преди края.Няма да издържат на това темпо.Друго щеше да е да има някой Гоце Делчев,Любимец,Нафтата.Щеше да има някаква интрига на дъното.Въобще при тая система от Б група трябва да влезе някой с мощен благодетел като Ботев и Лудогорец,че да си запази мястото.Реалното според мен е 16 отбора,30 кръга.Така отбори от повече градове ще имат шанс да играят в А група.Пък ако искат накрая там от 3 до 6 да играят някакви плейофи на елиминация за последна квота в ЕКТ и на дъното може да се спретне нещо такова или плейофи с 3-я и 4-я от Б.Така повече отбори от средата на таблицата ще имат стимул да играят.Мисля,че има нещо подобно в Холандия.

Потребителски аватар
venci_1913
Контакти:

Мнениеот venci_1913 » 03 юни 2014 16:18

Без лиценз и имат право да обжалват
Славия София

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 03 юни 2014 16:31

Има промяна при чужденците извън ЕС, всеки клуб ще може да картотекира петима играчи, но в тимовия лист да използва трима.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
levskii
Контакти:

Мнениеот levskii » 03 юни 2014 16:32

12 отбора с редовен сезон 22 мача и после плейофи още 10 мача общо 32 си е екстра.При разделението тази година би трябвало да е по интересно особено в първата шестица поне 5 отбора ще се борат за места в европа а в долната поне 4 за оставане в елита.Мачовете са си екстра само 6 по малко от големите първенства в европа където нивото на футбола е много над нашето.

Филмче
Контакти:

Мнениеот Филмче » 03 юни 2014 16:33

За формата на първенството казаха ли нещо,че не мога да следя
Стара Загора!

Върни се в “Футбол - България”