Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Мнениеот CTAHKO » 02 апр 2014 12:12

badboy95 написа:А въпросният футболист няма ли си име, че да го викаш с "негър"? Ясно е, че е негър, но щом за вас няма значение, защо трябва да му се казва "негър", а не Фернандо? :?

Старокин длъжен ли е да знае всяко негърче по име :lol: Че то в Англия на мача на Арсенал и Челси, съдията обърка негърчетата и изгони едно друго нищо неподозиращо, ти искаш имената да им знае :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 апр 2014 12:14

boabbb написа:Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...

Очаквам да нарече "психар" човек който защитава една бременна българка.
http://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=53&t=175543&start=10
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 12:14

CTAHKO написа:
badboy95 написа:Ако чаткаш малко по-терминологичен английски, ето още нещо от уикито 8-) :
wikipedia написа:Nigger is a noun in the English language. The word originated as a neutral term referring to black people, as a variation of the Spanish/Portuguese noun negro, a descendant of the Latin adjective niger ("color black"). Often used disparagingly, by the mid 20th century, particularly in the United States, it suggested that its target is extremely unsophisticated. Its usage had become unambiguously pejorative, a common ethnic slur usually directed at blacks of Sub-Saharan African descent.

Я да видим какво имаме тук и дали това не се излъчва по всички музикални телевизии и радиа 8-)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BxXOhc8rZ_E[/youtube]

Ама ти си баш като Моуриньо, при най-малкото нещо и паркираш автобуса. :lol: Гледам, че цитираме уикито, та и аз реших да се поупражнявам. 8-) А и аз Джей-зито и КанЙето не ги слушам, повечето им песни отдавна са чисти чалгии, да не говорим, че сигурно са от твоите любимци "рептилите", само че от негърската пехотна дивизия. :mrgreen:
[center]Съединението прави силата![/center]

[offtopic][rimg]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1426223_310798339059345_1145227423_n.jpg[/rimg][/offtopic]

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 12:15

CTAHKO написа:
badboy95 написа:А въпросният футболист няма ли си име, че да го викаш с "негър"? Ясно е, че е негър, но щом за вас няма значение, защо трябва да му се казва "негър", а не Фернандо? :?

Старокин длъжен ли е да знае всяко негърче по име :lol: Че то в Англия на мача на Арсенал и Челси, съдията обърка негърчетата и изгони едно друго нищо неподозиращо, ти искаш имената да им знае :lol:

Аз знам, че Старокин е тъп, ама не знаех, че не може и да чете. :shock: :lol:

[offtopic][rimg]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1426223_310798339059345_1145227423_n.jpg[/rimg][/offtopic]

pomiqr142

Мнениеот pomiqr142 » 02 апр 2014 12:16

Като е негър тракиец ли да му вика? Ако се срамуваш от етническата си принадлежност си стой вкъщи.

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 02 апр 2014 12:16

Последното нещо, което целят инициативите от рода на "Say no to racism" е борбата с расизма. Точно тези инициативи те карат да мислиш за расизъм. Бях на един мач и преди да ми излязат с глупавия плакат да кажа не на расизма дори не се сещах за расизъм. Не бях само аз. Изведнъж почна да се говори за негри, робство и какво ли не.
Независимо дали ще обидиш черен или ще го наречеш негър, все ще е расизъм.

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 12:17

Levskar_90 написа:Защото се борим срещу световните господари, които искат да ни подменят ценностите че и езика. Затова ще си казваме: Мангали, цигани, негри, педали и т.н. А те могат да си наврат евро ценностите където искат :)
Say Yes to racism :lol: :lol: :lol:

Окей, значи вече спокойно мога да ти викам мангал. :mrgreen: :lol:

pomiqr142

Мнениеот pomiqr142 » 02 апр 2014 12:19

badboy95 написа:
CTAHKO написа:
boabbb написа:Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...

Много е лошо, когато човек забрави кой е, Какъв е, и от къде е излезнал 8-)

Негър (от латински: niger, черен, тъмен) е обозначение. Обемът на понятието и съотношението му с чернокож и тъмнокож са спорни, най-често то обозначава представители на негроидната раса.

Това е според уикито 8-) Кое му е обидното и как трябва да наричаме тази раса, за да не накърним достойнството им 8-)

Ако чаткаш малко по-терминологичен английски, ето още нещо от уикито 8-) :
wikipedia написа:Nigger is a noun in the English language. The word originated as a neutral term referring to black people, as a variation of the Spanish/Portuguese noun negro, a descendant of the Latin adjective niger ("color black"). Often used disparagingly, by the mid 20th century, particularly in the United States, it suggested that its target is extremely unsophisticated. Its usage had become unambiguously pejorative, a common ethnic slur usually directed at blacks of Sub-Saharan African descent.

Негър е латинска дума. Уикито-микито в устата вътре.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 02 апр 2014 12:20

badboy95 написа:
CTAHKO написа:

Що, писал ли си му? :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 12:21

Мистри написа:
badboy95 написа:
CTAHKO написа:

Що, писал ли си му? :lol:

Охо, опасният се завърна. :lol: По-бързо се събличайте, че ще идва на проверка. :mrgreen:

Върни се в “Футбол - България”