Анкета: Одобрявате ли новия формат на първенството?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Анкета: Одобрявате ли новия формат на първенството?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Анкета: Одобрявате ли новия формат на първенството?

Мнениеот dunavfc » 22 мар 2014 22:43

Сегашният формат е по-интересен от предишният,но веднага се видяха,какви са големите проблеми. Първото е най-видно,а именно безкрайно безинтересната и безсмислена "Втора Седмица", както и омръзването на сблъсъците на лидерите. Помня с какво нетърпение очаквах първите мачове на Литекс и Лудогорец,както и ЦСКА и Левски и как ги очаквам в момента....Същият пример с Ботев и Левски,не може за 1 месец да играят 200 пъти и да не ти омръзне.

Перфектната схема за мен е ясна - Първенство с 10 или 12 отбора,които да играят по 3/4 пъти.

valderama
Контакти:

Мнениеот valderama » 22 мар 2014 23:18

Формата е добър,като следващия от 12 отбора ще е още по-добър,добре че дървените глави на Боби и компания вече започват да увират така да се каже,та и ние да започнем да гледаме нещо по-смислено.Това е пътят към повишаване на качеството на нашия футбол а следователно това рано или късно ще доведе до трайни успехи и в Европа,също и националния отбор ще има полза от това.И най-важното според мен,стискам палци колкото се може по-бързо наште съдий да проявят добра воля и желание да вдигнат и те нивото си и да се самоусъвършенстват за да не пречат на любимата ни игра.

Потребителски аватар
jeff hardy
Контакти:

Мнениеот jeff hardy » 22 мар 2014 23:47

dunavfc, при тази система те играят 4 пъти принципно. Просто стана така, че Левски-ЦСКА, Ботев-Левски и Лудогорец-Литекс се паднаха и за Купата, което води до пренасищането. По тая система, ако не се срещнат за Купата, се играе 4 пъти. То и по системата с 10 отбора, пак ако се паднат за Купата, ще играят 6 пъти :)
И други колеги са го писали - хора, те и сега си играят по 4 пъти, стига да са в първата седмица. Разликите в системите не го променя това. Бъркате се от мачовете за Купата, които просто в случая се застъпиха яко и с тея за първенство. От това дойде цялата работа и фактът, че Ботев и Левски играха три пъти за 10 дни някъде. Аз помня преди 1-2 години пак така имаше 4-5 Ел Класикота за 1 месец, щото имаха мач за първенство, отделно купа и ШЛ...
Още нещо, пренасищенето ви се струва и просто от това как се подредиха срещите. Примерно, погледнете само ЦСКА и Левски, махнете мачовете за Купата. 4 срещи - едната през октомври, 2 през март и една към средата на април. Като двете през март, реално са стечение на обстоятелствата, защото се паднаха последен кръг от редовния полусезон и после така финишараха в първенството, че се паднаха първи в плейофите. Ако примерно се бяха паднали около 6-7 кръг, преспокойно можеше да има един мач септември, един мач ноември, 1 мач през март и един около април. Съвсем нормално е, все пак, ако се срещат 4 пъти, особено 2 от срещите да са плейофи, 2 от мачовете, поне да се засекат сравнително близо, в рамките на месец. Останалото е жребий. Системата е добра според мен, защото наистина е по-интересно за обществеността. Доста по-интересно е да има срещи от на по-добрите отбори, на пръв поглед би трябвало и повече публика да доведе. Втората седмица била скучна. А ако бяха в един кюп, изведнъж мачът Пирин Гоце-Делчев-Черноморец, не се заяждам с феновете, просто го хванах така ми мина първи през главата, та изведнъж тоя мач ставаше в пъти по-интересен ли? Или може би пак нямаше яко да уговарят тия, дето за нищо не играят? Проблемът във втората седмица е, че имаме 3 отбора, които са над останалите - Берое, Славия и Локото. Имаме един Черноморец, който е по средата и се бори да настигне тия отбори. И имаме брашнените чували Гоце делчев, Любимец и Нафтата, които и с А група от 400 отбора пак ще са брашнени чували. И когато имаш тия три отбора, които не могат дори на другите 4 да вземат точки, вече става наистина по-скучно, защото реално имаш 3 сигурни изпадащи и един Черноморец, който се държи едвам-едвам. Гледайте в перспектива. Догодина, ако двата отбора, които влязат от Б група са по-стойностни, имат някакво финансиране, тогава една втора шестица от Черно Море, Берое, Славия, Локо София, Марек примерно и още някой, като е важно Марек и другите да стават за нещо, би била също толкова интригуваща, колкото и първата.

А иначе, остават 12 отбори или в края на другия сезон ще ги намалят до 10? Че не мога да намеря информация в нета.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 23 мар 2014 00:00

Пич,ама съвсем друго е да играят 4 пъти през 2-3 месеца,а съвсем друго е да го направят в рамките на 3 месеца..
Колкото до купата,там просто мачовете трябва да бъдат сведени само до един !

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 23 мар 2014 00:11

jeff hardy написа:...
А иначе, остават 12 отбори или в края на другия сезон ще ги намалят до 10? Че не мога да намеря информация в нета.

Остават 12, доколкото знам.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 23 мар 2014 00:19

Според мен впечатленията от сегашния формат страдат много от факта, че за Купата се играят два мача (само по себе си много малоумно решение). С оглед на финансовото състояние на българския футбол, 10 отбора са перфектната бройка за А група (вижте в момента реално колко от участващите отбори имат финансовата възможност за А група - точно 10). При 14/12 обаче плейофите са единствения начин да се изиграят смислена бройка мачове. Хубавото в първата седмица е също, че всеки мач взимаш или губиш точки срещу пряк конкурент, така че никъде не можеш да си позволиш спъване.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 23 мар 2014 00:29

Гласувах, че одобрявам по-простата причина, че сега поне втория полусезон ще гледаме дербита в първата седмица. Но въпреки това и този формат не ми харесва. Аз съм твърдо за "А" група от 10 отбора, които да играят 4 мача по между си в 36 кръга. Форматът не им пречи на "футболните центрове" да имат отбор в елита. Ако имат добри отбори ще участват, ако нямат - за какво са ни тези "футболни центрове"? Лудогорец без да е някакъв център си направи отбор и както виждате не само са в "А" група, но и са шампиони. Айде стига с това командно дишане!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
jeff hardy
Контакти:

Мнениеот jeff hardy » 23 мар 2014 00:33

dunavfc написа:Пич,ама съвсем друго е да играят 4 пъти през 2-3 месеца,а съвсем друго е да го направят в рамките на 3 месеца..
Колкото до купата,там просто мачовете трябва да бъдат сведени само до един !

Извинявай, ама не те разбрах? Няма как да играят 4 пъти за първенство в рамките на 3 месеца? Няма как да има плейофи и поне 2 срещи да не се засекат в рамките на около месец, месец и половина. То затова са плейофи. В случая имаш 3 мача Левски-ЦСКА, или Лудогорец-Литекс за първенство, в рамките на около 2 месеца, защото се паднаха по жребий в редовния сезон да играят в един от трите кръга, които се изиграха тази пролет. Това вече е жребий, виж примерно Ботев-Локо Пд. Един мач около средата на септември, един в началото на декември, един през средата на март и един през средата на април, бих казал, че е нормално. Просто при Левски-ЦСКА се получи ситуацията, че имаха мач от редовния сезон, който се изигра през пролетта и затова станаха 3 срещи напролет.
И аз мисля, че старият вариант на Купата беше в пъти по-добър. 1 мач да решава всичко. Най-добре ще е с пълен жребий, както примерно са в Англия. Няма А група, няма Б група, кой както се падне. Може първият в А група да се падне домакин на последния във В.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 23 мар 2014 00:40

Имах предвид,че играят 4 пъти за общо ( първенство + купата ). Нека да играят 4 пъти помежду си,но да бъде нещо от сорта :
1 мач - август
2 мач - декември
3 мач - март
4 мач - май

Нещо подобно имам предвид за да се запази интереса към дерби мачовете.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 23 мар 2014 00:44

dunavfc написа:Имах предвид,че играят 4 пъти за общо ( първенство + купата ). Нека да играят 4 пъти помежду си,но да бъде нещо от сорта :
1 мач - август
2 мач - декември
3 мач - март
4 мач - май

Нещо подобно имам предвид за да се запази интереса към дерби мачовете.

Ако се направи "А" група от 10 отбора предполагам, че ще бъде по схема подобна на това, което искаш. Въпреки, че по стечение на обстоятелствата се събраха много едни и същи дербита, на мен ми е по интересно да гледам 3 мача ЦСКА - Левски, отколкото "неомръзналите" мачове с Любимец, Нафтата и Черноморец. :roll:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Върни се в “Футбол - България”