Формат на първенството

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

kupo
Контакти:

Re: Формат на първенството

Мнениеот kupo » 17 мар 2014 14:00

redchampions написа:
kupo написа:Много ми е интересно едно:
Гледам Берое е с 39 точки а Черно море и Левски по 44 при евентуален успех на заралии в два мача и две загуби на единия от двата отбора Берое ще излезне ли на 7място в класирането или ще е 8-ми с повече точки от 7-я ??"

И ако излезе на 7 място, директно почва да играе мачове с отбори от първата седмица :) БФС му променят програмата, те обичат да се затормозяват с такива неща.

Въпроса ми е съвсем сериозен и това което ти си казал нямам как да се случи но ми е интересно.

mirodes
Контакти:

Мнениеот mirodes » 17 мар 2014 14:02

Captain Stottlemeyer написа:
mirodes написа:Вижда се,че при този формат с две групи след редовният сезон,тази на отборите от втората седмица е просто безинтересна за зрителите.Догодина от БФС пак искат да правят подобен формат само ,че тогава отборите ще са 12 и ще има две шестици.Много по-интересно ще бъде да играят по 3 мача всеки срещу всеки/като домакинството на третият мач да зависи от резултатите в другите два/.Така ще се изиграят 33 кръга като до края ще има интрига.А за сезон 2015-2016 г най-добре отборите да останат 10,като играят 4 пъти помежду си.При 4 отбори,борещи се за евротурнирите и 2 изпадащи мачовете ще са много интересни за зрителите.То и сега се вижда,че първите 10 отбора са горе-долу равностойни,а изпадащите 4 са ясни.

1. Затова пък при старата формула едно "дерби" между "Лудогорец" и "Любимец" (примерно) сигурно щеше предизвика небивал зрителски интерес... :roll:
2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.
3. Изпадащите 4 щяха да бъдат ясни и при старата формула на първенството, но тогава нямаше как да бъдат избегнати безсмислените мачове (виж примера по-горе)... 8-)

Всичко това го имам предвид за следващите първенства.Това вече е ясно,но могат да се направят изводи занапред.Домакинството на третият мач ще се определи като се гледат мачовете помежду им/резултати,голове на чужда терен,а при абсолютно равни показатели отбора с повече точки да има предимство/.Но формата с 12 отбора нека бъде само един сезон.Най-добрият вариант е 10 отбора,които да играят 4 пъти помежду си.За следващото първенство няма как да стане/освен ако някой отбор не покрие изискванията и не получи лиценз/.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 17 мар 2014 14:13

Наистина като че ли този формат със втората седмица е малко неудачен , но пък от друга страна за първата седмица е добре защото тези които изостават от лидерите имат шанс да наваксат .

Потребителски аватар
todorakis
Контакти:

Мнениеот todorakis » 17 мар 2014 14:21

kupo написа:
redchampions написа:
Гледам Берое е с 39 точки а Черно море и Левски по 44 при евентуален успех на заралии в два мача и две загуби на единия от двата отбора Берое ще излезне ли на 7място в класирането или ще е 8-ми с повече точки от 7-я ??"

И ако излезе на 7 място, директно почва да играе мачове с отбори от първата седмица :) БФС му променят програмата, те обичат да се затормозяват с такива неща.

Въпроса ми е съвсем сериозен и това което ти си казал нямам как да се случи но ми е интересно.

берое остават 8ми, ако ще и 20 точки да имат повече от левски и черно море :)

Потребителски аватар
molteni
Контакти:

Мнениеот molteni » 17 мар 2014 14:26

kupo написа:
redchampions написа:

Сам можеш да си отговориш на този абсурден въпрос. ;)

vayk
Контакти:

Мнениеот vayk » 17 мар 2014 14:32

Аз за друго искам да питам - при равни показатели в крайното класиране - точки, г.р и пр., кои преки сблъсъци се гледат - тези от плейофите или плейофите плюс редовния сезон?

Потребителски аватар
tzvetan_tee
Контакти:

Мнениеот tzvetan_tee » 17 мар 2014 14:33

mirodes написа:
Captain Stottlemeyer написа:
mirodes написа:Вижда се,че при този формат с две групи след редовният сезон,тази на отборите от втората седмица е просто безинтересна за зрителите.Догодина от БФС пак искат да правят подобен формат само ,че тогава отборите ще са 12 и ще има две шестици.Много по-интересно ще бъде да играят по 3 мача всеки срещу всеки/като домакинството на третият мач да зависи от резултатите в другите два/.Така ще се изиграят 33 кръга като до края ще има интрига.А за сезон 2015-2016 г най-добре отборите да останат 10,като играят 4 пъти помежду си.При 4 отбори,борещи се за евротурнирите и 2 изпадащи мачовете ще са много интересни за зрителите.То и сега се вижда,че първите 10 отбора са горе-долу равностойни,а изпадащите 4 са ясни.

1. Затова пък при старата формула едно "дерби" между "Лудогорец" и "Любимец" (примерно) сигурно щеше предизвика небивал зрителски интерес... :roll:
2. Как ще се определя домакинството на третия мач при равни показатели от предишните два? Жребият неминуемо ще ощети един от двата отбора.
3. Изпадащите 4 щяха да бъдат ясни и при старата формула на първенството, но тогава нямаше как да бъдат избегнати безсмислените мачове (виж примера по-горе)... 8-)

Всичко това го имам предвид за следващите първенства.Това вече е ясно,но могат да се направят изводи занапред.Домакинството на третият мач ще се определи като се гледат мачовете помежду им/резултати,голове на чужда терен,а при абсолютно равни показатели отбора с повече точки да има предимство/.Но формата с 12 отбора нека бъде само един сезон.Най-добрият вариант е 10 отбора,които да играят 4 пъти помежду си.За следващото първенство няма как да стане/освен ако някой отбор не покрие изискванията и не получи лиценз/.

По тази логика, по-слабите отбори няма да имат нито едно домакинство след първите 2 срещи :) :) :)
КОГАТО СИН ГРЪМ УДАРИ, ЧЕРВЕНОТО ЕХО ЗАГЛЪХВА....

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 17 мар 2014 14:52

Ами на мен ми се вижда нормално Берое,който ще има мачове само с опашкарите да събере повече точки от Черно море, които ще имат мачове само с лидерите.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 17 мар 2014 15:08

ivan56 написа:Формата си е ок.Ама трябваше да разделят точките на две и тогава интрига наистина щеше да има.Сега просто е безмисленно.

Абсолютно съм съгласен!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 17 мар 2014 15:09

vayk написа:Аз за друго искам да питам - при равни показатели в крайното класиране - точки, г.р и пр., кои преки сблъсъци се гледат - тези от плейофите или плейофите плюс редовния сезон?

От плейофите!

Върни се в “Футбол - България”