За или против сте талантливи чужденци в ДЮШ на бг отбори?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: За или против сте талантливи чужденци в ДЮШ на бг отбори?

Мнениеот ЕМИЛ » 16 мар 2014 04:57

За . Щом е талант той няма да пречи и да заема място , а ще се развива .

iliyan

Мнениеот iliyan » 16 мар 2014 07:44

tsonpen написа:Аз съм ЗА, защото така се повишава конкуренцията. А и чужденците обикновено са по-организирани, носят друга култура и това може да бъде полезно за нашите момчета. Един български млад талант винаги ще е с предимство, така че няма опасности.

Каква култура ще донесе едно 12-14 годишно момче ?! Стига си се филмирал !!! Дори и на 17 да е !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
vg_vasilev
Контакти:

Мнениеот vg_vasilev » 16 мар 2014 07:57

Против . Не могат да се развиват нашите деца.
Друг е въпроса, че повечето от "талантите" в ДЮШ са вътре, защото тате е платил за да е там.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 16 мар 2014 08:29

17-19 годишен талант може да закупиш от някой университетски отбор от третият свят.Талантите на тази възраст в клубните отбори вече са в Аякс,Удинезе,Тотнъм или Барса/примерно/.За нашите родни отборчета място на големият пазар няма.За да има високо сопртно майсторство трябва да има и масов спорт,леснодостъпен за всеки.Имаше преди години отпуснати средства за футболни игрища с малки размери и все още се използват.На всяко свободно общинско место изникват кооперации и заведения вместо да са спортни площадки.Кампуса на Ботев Пловдив прелага пълен пансион за таланти.Преди няколко месеца в пресата прочетох че е настанен някаква голяма надежда от Костенец /ако не се лъжа/ и годините мисля че му бяха 12.Може и да греша за града и възраста,но това е начина да се прави стабилна школа.Не случайно на базата в Коматево подрастващитене са от цяла България не плащат такси и дори родителите на заклети локомотивци водят децата си при първият треньор на Христо Стоичков който е открил не само него за големият футбол.Възрастният човек плачеше когато откриваха прекрастната база.А е открива звезди от началото на 70те години в Марица.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 16 мар 2014 14:14

Аз съм "За" ,обаче има един проблем - ФИФА е "против". Колко от тези,които са "за" знаят,че международни трансфери на футболисти под 18 години не са разрешени. Изключение е само когато и младия футболист и клуба са от ЕС(просто не се счита за международен трансфер). На мен лично не ми е известен случай юноша от друга държава от ЕС да е дошъл да се развива в България, в обратната посока има доста случаи, последните от които са А.Вутов, Хр.Хубчев и Е.Карадайъ и тримата от Левски,които преминаха в клубове от Италия и Германия. След навършването на 18 години обикновено младите футболисти подписват професионален договор и тогава стават "скъпи" за нашите клубове.

Върни се в “Футбол - България”