"Децата на "Перун"Кресна" - отборите на "Перун' Кресна/'Септември' Симитли/ и "Перун"Кресна/ОФК"Пирин" Благоевград/ .Съдия на мача е Николай Йорданов .Ето какво заявиха от щабовете на двата отбора в дните преди дербито:

„ Надявам се в неделя да стане едно истинско дерби, което да спечелим ние. Дербитата обаче си имат своите закони и невинаги по-добрият отбор побеждава.
Очаквам от футболистите на Септември (Симитли) кръв да дадат, но да вземат този мач. Мисля, че отборът е узрял за тази победа, тъй като до момента няма загубен мач. Момчетата са готови да спечелят. Знаем, че Пирин е добър отбор, но и ние не им отстъпваме. Многократно съм заявявал, че Пирин ме е направил това, което съм в момента, но място за сантименти няма”, заяви Митревски, който заради контузия няма да може да вземе участие в мача.
„Мисля, че Мартин Иванов се справя страхотно на моето място и няма да липсвам на тима”, каза още Митревски.
Треньорът Спас Стоименов също се надява на положителен резултат. Той ще може да разчита на всички играчи, освен на трайно контузените Мирослав Николов, Ради Митревски и на новото попълнение Влади Христов.
Припомняме, че през есента двата отбора си разделиха по точка, след като завършиха 1:1 на стадиона в Благоевград .Попаденията тогава вкараха Владислав Златинов за Пирин и Мартин Тошев за Септември (Симитли).

Мисля, че в неделя един срещу друг излизат двата най-добри отбора в групата. Дано следващия сезон и двата тима заиграят в „Б” група”, коментира Петрунов.
В първия кръг Пирин победи трудно у дома един от аутсайдерите в групата Струмска слава (Радомир) с 1:0.
„Важното е да се побеждава. И срещу Септември (Симитли) си пожелавам грозна победа, отколкото красива загуба”, заключи управителят на „орлетата”. http://www.simitli.info/?show=1&cid=2692 [offtopic]- На 19 януари 2012 г., Перун (Кресна) се обединява с ОФК Пирин (Благоевград)
от ОФГ Благоевград. Тъй като пререгистрация и смяна на името на клуба не се позволява по време на сезона, името му не се променя, а през пролетта отборът играе домакинските си мачове на ст."Христо Ботев" в Благоевград.

за този сезон и първоначалната цел на обединението между тях - ОФК Пирин да получи възможност за влизане в "Б" ФГ, използвайки силния есенен актив на Перун в ЮЗ "В" АФГ - да не се осъществява, юридическите промени в регистрацията на клубовете са факт и преди началото на сезон 2012/2013 влизат в сила. Така отборът, започнал като Перун (Кресна) сезон 2011/12 в ЮЗ "В" АФГ и довършил сезона на 2-ро място под същото име, но с играчи, ръководство и домакинство на ОФК Пирин; се преименува на ОФК Пирин (Благоевград); а отборът, започнал сезон 2011/12 в
ОФГ Благоевград като ОФК Пирин (Благоевград) и довършил сезона като шампион на ОФГ Благоевград под същото име, но с играчи, ръководство и домакинство на Перун; се преименува на Перун (Кресна).

си с екипа на Септември.[/offtopic]