stanleys написа:nasko75 написа:Академик Варна е основан от бургаски студенти, които отиват да учат там. Всъщност, ако бъдем точни, 9 бивши играчи на Черноморец Бургас правят отбора. Един от тях Стефан вълчев, е и капитан. бай Стефан почина преди години, беше живата история на футбола по цялото Черноморие, голяма фигура
Основан от бургаски студенти е силно казано, вярно е че са играли няколко човека от Бургас. Основни фигури при основаването са професорите в ИУ-Варна Велинов и Георгиев (последният е един от основателите на Владислав), както и бъдещият треньор на юношите в Черно море Димитър Димитров - Клечо. Не знам дали бай Стефан е бил капитан, аз мислех че такъв е бил Илия Апостолов - Оптячката, известен варненски защитник с мачове и за националния отбор.
P.S Имам молба, ако имаш повечко инфо за Иван Булгаков, сподели я или направо допълни страничката му в Уикипедия.
бай Стефан Вълчев е бил капитан, даже вкарва в квалификационния турнир. Мисля, че Бончо Бонев също е играл в тоя отбор. Но за съжаление, той почина още като бях ученик. Научих го по супер-нелеп начин. Бях на диско и охраната беше един стар пенсионер. Вече на затваряне на дискотеката към 4.00 часа (тогава не се стоеше до 8 сутринта) и той човекът дойде да пийне едно, на бара при нас, дето приключвахме и отля от чашата на земята. И каза: Бончо Бонев футболиста на Черноморец и Академик Варна - почина вчера......
обещавам ти като се прибера в Бургас, да се свържа с Весо Люцканов и ако искаш, да взема архиви за Академик Варна. Ако някой има интерес, разбира се