1. Брой на отборите в А група. Дълго време аз защитавах позицията, че отборите трябва да останат 16. Може би в един по-дългосрочен план този брой трябва да бъде възстановен в случай че в българския футбол като цяло се влеят много повече пари. Аз вярвам, че това ще се случи рано или късно. Но за в момента се видя, че намаляването на отборите води до увеличаване на интригата и мисля, че 12 отбора с плейофи изглежда оптимален вариант поне за следващите няколко години. 2 да отпадат, а 3-ят да играе бараж за оцеляването си. Вариантът на Домусчиев и на автора на темата с 10 отбора, които да играят по 4 пъти помежду си не ми харесва, първо защото той би означавал, че футбол на ниво А група ще се играе в 6-7 града, което е абсурдно, 4 мача между отбор от първата 3-ка и отбор от последната за година са твърде много (примерно Лудогорец-Локо Сф), а и плейофите носят допълнителна интрига.
2. Брой на мачовете в турнира за купата на България. Надявам се, че новият изпълком няма да прояви късогледство и поради оплакванията, че през тази година мачовете са били твърде много да ги намали. Преди имаше огромни оплаквания, че 35 мача за сезон (30 за първенство и 5 за купата) са твърде малко, а сега: че 47 (38 за първенство и 9 за купата) са твърде много. Е, догодина при 12 отбора за първенство ще са 32, та ако бъдат намалени и за купата се връщаме в изходна позиция.

3. Като цяло идеите на автора за вдигане на изискванията за лицензиране на отборите за А група не ги приемам. Аз съм точно на обратната позиция. Финансовите и организационните изисквания според мен трябва да намаляват. Спонсори и финансиране по-лесно могат да се намерят при по-малки задължения. Дори Левски и ЦСКА в момента имат финансови проблеми. Финансово стабилни са само Литекс, Лудогорец, Ботев, Берое и още 1-2 отбора. На автора повече ли ще му хареса ако само те формират А група и играят по 8 пъти помежду си примерно?
4. За изискванията за минимален брой юноши в първия състав съм абсолютно съгласен, намаляването на чужденците извън ЕС от 3-ма на 2-ма мисля, че е безсмислено, тези от ЕС са проблем.

5. Предложенията за лустрацията на съдиите ги подкрепям,

6. Според мен е много важно криминализиране на корупцията във футбола и черното тото. Те са най-големият бич, а доколкото знам не са обхванати както трябва от закона. Първостепенна задача на БФС трябва да бъде изготвяне съвместно с властта на проектозакон, в който тези неща ясно да бъдат детерминирани и да подлежат на жестоки санкции. Обществена тайна е, че в много отбори треньори на юношеските формации вземат определени суми, за да налагат определени играчи. Затова става дума и тяхното място е в затвора и никъде другаде.