Изключителен талант расте в школата на Септември

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bai Momchil
Контакти:

Re: Изключителен талант расте в школата на Септември

Мнениеот bai Momchil » 20 ное 2013 18:11

Чак пък изключителен талант. Гледах го във футбол 9 набор 2002, бихме ги 1:0, играе момчето ама не е нещо впечатляващо, даже е леко тромавичък. Сега от клипа виждам, че е 2003, т.е. играл е срещу батковци, но мога да ти кажа, че и при набор 2003 на футбол 7 турнира съм виждал и по-добри деца, като Марио Михайлов от ф.к. София 2010.

Иначе да е живо и здраво момчето, дано стане голям футболист, ама аре по-полека да я карате, че така от рано ще му поникнат крилца, което не е добре за него самият ;)

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 ное 2013 18:14

Опитва доста добри похвати при поемане на топка, дрибъл и финт но не ги владее добре.

Като цяло когато шутира силно (като за физиката си) обаче го прави доста премерено, прецизно, не просто махленски шут, личи си че преценява доста добре насоката на удара.

Най-много ми се наби в очите борбата, гледа да не изпусне топка, ако израсне с този навик няма да признава безнадеждна топка, както и това че нон стоп следи кой къде е, дебне, тоест гледа да предугади събитията на терена. Това + способността да нанася удари от дистанция може да го направят доста опасен играч.

Трудно ми е да кажа като за 10 годишен колко е добър, дори на неговите години не играех с деца на такава възраст и колкото и да е странно всъщност не съм твърде запознат с възможностите на децата на терена.

Все пак.. 10 годишен... има време да усвои нещата, които опитва но не владее, като гледам няма да му е непосилно.
Може да усъвършенства и нещата, които и сега владее, да ги развие за да отговарят и занапред на годините му.
Чак извънземен талант не бих го нарекъл, най-малкото е прекалено рано за това, но ако продължава в този дух след 4-5 години ще може да го похвалите спокойно.

Според мен ако се постарае може да стане добър халф, комбинативен играч, който да си пробва късмета от халите или от статични положения от време на време и да е доста полезен през останалото време като организатор на атаката.

Искрено се надявам това хлапе ако е гледало клипа да го забрави и да продължи да опитва да твори на терена, просто да се старае, то човек с времето свиква да го прави без да се усети. Ще е адски тъпо да се надуе заради 1 клип с бомбастично заглавие и от превземки да изгори. И ако това стане няма да е виновен малчугана, от малко хлапе не може да очакваме да е толкова разсъдливо...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 20 ное 2013 18:55

Малкия Форлан съм му засичал няколко тренировки преди да се махна от Септември,наистина е доста напред пред другите деца на неговите години,колкото по-бързо се махне от Септември толкова по-добре за него.
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 20 ное 2013 19:24

И пак се намериха "специалисти",които да неглежират качествата на момчето...:oops:
Накратко:1.Момчето(Даниел) има доста добри качества(за своята възраст) и в действителност изпъква над останалите! 2.Талантът е факт,оттук насетне са големия труд и тренировки,постоянството и стремежа да се усъвършенства. 3.Определно момчето играе с творчество и въображение(наблюдавайки го,виждам че се стреми да подражава на Меси,Роналдиньо,Роналдо(най-вече при пряк-свободните,където се опитва да направи типичната за него парабола...и на 2-3 пъти се получи доста добре...все пак да не забравяме,че едва на 10-11г ;) ),което е страхотно.4.Много силно впечатление ми направи(може би най-важното за мен),че Даниел е доста смело и борбено момче(ясно се забелязва онзи хъс за доказване),или с две думи..не се отказва лесно ;)
В България със сигурност има също толкова талантливи деца като Дани,дори и още по-талантливи,които обаче трябва да бъдат поощрявани и ръководени от добри/качествени млади специалисти,да се "отглеждат" с желание и търпение,защото в крайна сметка...те са бъдещето на футбола и изобщо на спорта в тази държава!

Потребителски аватар
Краставичарят Ганчо
Контакти:

Мнениеот Краставичарят Ганчо » 20 ное 2013 22:02

Това момче има по-добра техника от Владимир Гаджев от "Левски", а и не само от него!
На стар краставичар краставици не продавайте !

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 20 ное 2013 23:30

По-скоро българският Каниджа, с тая коса...
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 21 ное 2013 01:45

Red Warrior написа:Смятай, че са ПОДБРАНИ моменти на това момче. Нека да покажат един цял мач. Освен това изглежда леко пълничко за 10 годишен и в никакъв случай другите около него не са по-големи на възраст. Успех му желая на момчето, но за негово добро, просто го карайте по-кротко. Много талантливи момчета като навлязат в пубертета се променят изцяло.

Нямах предвид това видео в залата... принципно си играе мачове в столични първенства с тези 2000 и 1999 г. То толкова малки набори принципно няма в първенствата на БФС...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Футбол - България”