Първата 7-ца се проявява

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Re: Първата 7-ца се проявява

Мнениеот Udoji90 » 31 окт 2013 12:42

Постепенно нещата наистина започват да се изясняват. За ЦСКА и "Локо" Пд по обясними причини преди началото на сезона имах известни съмнения, че ще се преборят за първата 7-ца, но за момента явно се справят добре, държат се близо до челото и ми изглежда много малко вероятно да загубят местата си в горната половина. "Левски" до момента правят посредствен сезон, но мисля, че в един момент ще навлязат във форма и ще се изкачат в класирането. "Ботев" са в някаква криза, но имат доста добър състав, така че не очаквам спадът им да продължи дълго. "Литекс" и този сезон показват, че дори с немалък брой сравнително млади играчи могат да поддържат добро ниво. Възможно е в даден момент да се получи някакъв спад, какъвто имаха в края на миналия сезон, но това евентуално само би ги спряло за титлата - не би повлияло на класирането им в първите 7. За "Лудогорец" пък изобщо няма смисъл да говоря - най-напред са с материала от всички отбори и за мен са най-вероятният шампион и тази година.
От сегашните отбори в горната половина може би само за "Черно море" виждам вероятност да отстъпят позицията си, без да им го желая и без да искам да ги обидя. "Локо" Сф и "Берое" са отборите от долната половина, които са способни да се преборят за място в горната. "Локо" по мое мнение още миналия сезон имаха някои много силни единици и беше изненадващо за мен, че едва не изпаднаха. През този сезон очаквах да се представят по-добре и действително не са много далеч от първите 7. За "Берое" пък преди сезона бях почти сигурен, че ще са в горната половина, съдейки от добрите им игри през пролетта, както и от това, че запазиха голяма част от състава си, а и добавиха нови играчи. За момента те се представят под очакванията ми, като може би това до голяма степен се дължи на контузиите, които по мои наблюдения нерядко ги спохождат.
Относно дъното на таблицата, още преди началото на сезона изразих мнение, че "Пирин", "Нефтохимик" и "Любимец" са фаворити за изпадане, и наистина нещата отиват в тази посока. Отборът от Г. Делчев показа известно събуждане напоследък, но прекалено много изостанаха в началото и ще им бъде трудно. "Нафтата" бяха пред спиране на участието си, а и вече не могат да играят в Бургас, така че не виждам големи шансове за тяхно спасение. "Любимец" започнаха сензационно, но и при тях нещата вървят надолу. Точките, натрупани в началото, им дават известни шансове да се спасят, но след като вчера "Славия" ги задминаха и ги пратиха под чертата, очаквам скоро и "Черноморец" да изпреварят дебютантите в А група. Именно между "белите" и "акулите" може би ще е най-сериозната битка за последното спасително място. Далеч съм от мисълта, че двата отбора нямат качества за нещо повече от борба за оцеляване, но поизостанаха от "Локо" Сф и "Берое", които, както казах, за мен са стабилни отбори и трудно ще допуснат опасност от изпадане.
Все пак още сме едва малко след средата на редовния сезон, така че има време за подеми/спадове на дадени отбори и за размествания в класирането. От значение специално за горната 7-ца са и двата интересни мача, които предстоят днес.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

На линия
drvasko98
Контакти:

Re: Първата 7-ца се проявява

Мнениеот drvasko98 » 31 окт 2013 14:50

Teo написа:Истинската битка за челните места ще е напролет... когато се разделят на 7-мици. Всеки мач е на живот и смърт ;)

Интересно първенство = повече публика на стадиона!

Точно така, гъмжи от народ. Затова мисля, че преди 2-3 кръга беше поставен абсолютен зрителски антирекорд в историята на нашия футбол - под 1000 човека средно на мач с един кръг. Дори и отбор, окйто се представя блестящо в Европа събира по около 3000 човека на домакинските си мачове, а и претенциозните и влюбени в отбори си канари почнаха да ходят по 2000. 2000 на софийски стадион пък вече си изглежда внушителна цифра.

Върни се в “Футбол - България”