botev1921 написа:Толкова сте прости някои хора тук, че не е за вярване. Никой от вас, тъпаци, не схваща, че:
1. Малко отбори означава по-малко ръководители и по-лесно уреждане на мачове. Колко по-простичко е да уреждаш мачове с бат Венци 4 пъти вместо да трябва да се занимаваш с Враца, Черно море и т.н.
2. Малко отбори означава повече пари от ТВ права за господата с мустаците и охраната. Те от друго така и така не могат да печелят, та поне да има пара от телевизия
3. Малко отбори означава тотално обезличаване на дербитата, пълна липса на интрига още от средата на шампионата. Естествено много от вас не помнят преди 10 години що за цирк беше и какво мега-дерби Левски-ЦСКА се игра пред 2000 човека, защото нямаше никакво значение за класирането. Само погледнете какви интриги има в първенствата с 10 отбора - шампион ясен 10 кръга преди края, изпадащите ясни 10 кръга преди края, 1-2 отбора се боричкат за Европа...това у нас означава тото до дупка!
Не е далеч от акъла да погледнеш малко архивите от последното намаляване и да видиш какъв провал беше, но не - футболът е за богатите и известните, за дръзките и красивите, а Рич Форестър с мустака трябва да е още по-рич. Ще е забавно да се гледа 4 пъти мач Славия - Локо Сф и да акoмулира 200 души публика ОБЩО!
Приятелю - титан на мисълта, врачански Леонардо, позволи ми да изкажа н(е)кои съображения по повод на снощната ти словесна полюция:
1. С бат’ Венци могат да уреждат 4 пъти мачове само тези отбори (пет), които са в шестицата на „Славия”. Веднага възниква обаче, резонният въпрос: Дали бат’ Венци ще полегне на отбора „Х”, ако има шанс „Славия” да влезе в ЕКТ, или бат’ Венци ще полегне на отбора „У”, ако има опасност „Славия” да изпадне? При шест отбора и двата варианта са много вероятни.
2. Разбирам болката ти за „Ботев” – Враца, на мен този отбор също е симпатичен. Как мислиш, ако имаше още 2 мача (общо четири) с преките конкуренти „Локо” – София, дали „Ботев” нямаше да се спаси? Още повече, на „Локо” нямаше да има кой да му дава мачове – „донорите” щяха да бъдат в първата шестица.
3. Кой ти е казал, че мачовете в „Б” група не могат да се предават по телевизията, а умнико? Втора бундеслига, Чемпиъншип се предават и в чужбина. Едва ли знаеш, но в Германия например има строга система за разпределяне на парите от ТВ права, като най-добрите (и гледани) отбори не могат да вземат повече от 2 пъти над сумите за правата на слабаците (малко социалистическа уравниловка, но така се помага на по-бедните клубове). В Испания е различно – там „Барселона” и „Реал” взимат лъвския пай.
4. Аз съм от тези, които помнят първенствата отпреди половин век, защото първия мач, на който ме заведе баща ми, беше „Левски” – „Берое” през 1962 година. Преди 10-на години просто нямаше мега-дерби „Левски” – ЦСКА, защото тогава „Левски” беше толкова силен, че въпросът беше не дали ще победи красноармейците, а с колко. Пропускаш да споменеш дребния факт, че тогава „Литекс” тепърва излизаше на голямата футболна сцена. „Ботев”- Пловдив никой не ги броеше за живи. „Велбъжд” току-що се беше преместил в Пловдив. За „Лудогорец” бяха чували само жителите на Разград (по-голямата част от тях фенове на „Левски” и ЦСКА) и на околните села.
5. Каква интрига имаше в първенствата на Германия, Англия и Испания този сезон? Колко кръга преди финала бяха ясни шампионите? Жокер: В Германия шампионът „Байерн” завърши „само” на 25 (двадесет и пет) точки пред втория – „Борусия” – Дортмунд, а „Гройтер Фюрт” си беше резервирал билет за Втора бундеслига няколко кръга преди края на сезона (завърши последен, на 9 точки след предпоследния „Фортуна” Дюселдорф).
6. Ако „Локо” – София продължава с безумните си игри, малко трудно ще гледаш 4 пъти негови мачове със „Славия”. Освен това имам известни съмнения, че той е един от клубовете, който няма да получи лиценз за сезон 2013/2014 г.
7. Иначе аз, кой знае защо, все пак предпочитам да гледам 4 пъти „Левски” – ЦСКА и „Ботев” – Пловдив – „Локо”- Пловдив, вместо мачове „Левски” – „Пирин” ГД, или „Левски” – Монтана, с цялото ми уважение към тези клубове, които дори взеха точки от „сините”.
Това е….