Спирам да се интересувам от родното първенство

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Riquelme
Контакти:

Re: Спирам да се интересувам от родното първенство

Мнениеот Riquelme » 31 май 2013 08:56

Умопомрачен написа:Първо искам да уточня, че не гледам мачове от чужди първенства, просто защото не усещам никаква тръпка в това нещо. Винаги съм се интересувал от родния шампионат и от любимия ми отбор в него - Левски.

От идния сезон спирам не само да ходя по мачове, но няма да ги гледам нито по ТВ, нито ще ги следя по радио или интернет. Просто вече не ме вълнува, докато тая гротеска с намалявене на отборите в А група съществува. Когато това приключи, тогава отново ще проявя интерес към родния шампионат и представянето на любимия ми Левски в него.

Мога да изпиша цял ферман по темата, защо е безумие намаляването на отборите, но няма смисъл. От такива ръководители в БФС и от такива ръководители в клубовете, нормално е да очакваме някаква свръх-простотия и тя е факт. Какво ще стане? Те искат да изпишат веждите на вътрешното ни първенство с тоя номер, но ще се получи обратното - ще му избодат очите.

4 мача между отборите - губи се тръпката, особено пък в дербитата, които именно са каймака на всяко първенство. Дербитата така се обезличават и обезстойностяват.

Когато е ставало въпрос за броя на отборите, винаги съм казвал, че 16 отбора се е доказало като оптималния вариант за България. Нещо повече, ако искаме да сме като силните шампионати, трябва да помислим дори за 18 отбора. Но нека изчакаме аншлуса с Македония и тогава да ги направим 18, а до тогава, пак казвам, най-добре си е с 16. И докато не се върне този вариант, ще следя Левски само в Европа и в турнира за купата на България.

Напълно съм съгласен с теб!!!!16 отбора е най-правилната формула...Веднъж вече гледахме такова първенство и беше супер зле...

iliyan

Мнениеот iliyan » 31 май 2013 09:13

Формулата от 16 или 18 отбора е оптимална , но трябва да има сериозна школа всеки от тези отбори и да ги задължат да имат и Б отбори където да се обигриват младите , а не да се чудят на кой да ги дават за да се обиграват и като се върнат да се чудят същият играч ли са дали да се обиграва !
Трябва истинска загриженост за школите и те зорко да се следят , а не да се оставят на произвола както е в момента и тогава дори 20 отбора в А група пак няма да са много ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 31 май 2013 09:38

А вариант да сме като в руската лига има ли?
Изображение

Потребителски аватар
Син до гроб_
Контакти:

Мнениеот Син до гроб_ » 31 май 2013 09:42

Първо за дербитата: как ще се обезценят и ще станат сиви? Това зависи изцяло от нас,феновете. Да не би в Шотландия Селтик-Рейнджърс на 3-тия или 4-тия път да няма хора по стадионите и на никого да не му пука? И второ:представете си група от 10-12 отбора ,като това бъдат сегашните отбори завършили на съответните места, условност за Гоце Делчев,но пък те си заслужиха мястото.. Ми то няма да има слаб мач. Всеки един мач може да се нарече малко или много дерби.
Нашата сила обединява победители !
Нашата воля създава герои !
Нашата любов не търпи окови !
Защото нашето име задължава ! То е легенда и слава !
ИМАТЕ ТОЧНО 1914 ПРИЧИНИ ДА ОБИЧАТЕ ВАШИЯ ЛЕВСКИ !

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 31 май 2013 09:46

Умопомрачен написа:
BadBoy написа:
Умопомрачен , за нормално функциониране на един клуб има някакъв минимум и това не е комунизъм, а реалност, но с теб няма какво да се дискутира, доста плоско мислиш

Така е гусин, неплоско мислещ. Но за нивото на България, един отбор може да функционира прекрасно и с много по-малко от 5 милиона. Справка, например Пирин Гоце Делчев, които взеха точки пролетта и на Левски и на Лудогорец, а фактически почти до края бяха отбор борещ се да не изпадне. Монтана също функционира прекрасно, нещо повече, тя изпадна, но взе точка на Левски и то на Герена.

Просто трябва по-строг режим при лицензирането, относно финансова стабилност бюджет, източници на финансиране и други подобни. Нещо което прави Платини на ниво УЕФА. Главата като те боли, не си я режеш както се казва.

А сега ти помисли върху собственото си изказване и ще се окаже, че при по-строг контрол при лицензирането, няма да ни останат и десет отбора.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 31 май 2013 09:48

Хора спрете да мечтаете . За малка и бедна държава е нормално да са 10-12 отбора , даже задължително . Общините НЕ могат да помагат , със толкова малко постъпления , отборите НЕ МОГАТ сами да се издържат . Хората , които искат да дават пари се броят на пръсти . А повечето отбори , май се изхранват със тото и продажба на мачове . По-добре малко отбори и по-силни А и Б групи. НО трябва ТВ7 да предават по мач или два от Б група .

Стига сте се връщали към миналото , беше каквото беше , няма да се върне !!!!!

canary
Контакти:

Мнениеот canary » 31 май 2013 09:50

Гледайте реално на нещата! Всяка година се отказва по 1-2 отбора. На кого е нужно това. На кого му се гледат мачове Монтана-Етър, Враца-Симитли и прочие. Предпочитам да ида на 4 дербита отколкото да гледам отбори без публика и без никва идея за кво са в А група. А тези които казват че дербитата така ще се обезличат - да имат да вземат. Ще се обезличат за тези които робуват на купите и титлите, за тези които не ги интересува отбора им а само и само на всяка цена победата, тези които НЕ обичат отбора си!

10 отбора и да видим как ще се уреждат мачовете, 4 мача с Левски, Цска, Локото, Литекс, Р-д, да ви кажа няма да ми е зле. Ние сме на стадиона да му мислят хартиените и псевдо феновете на отборите, които ходят по мачове само когато са в Ивропата.

Потребителски аватар
groti
Контакти:

Мнениеот groti » 31 май 2013 09:56

То пък едни дербита... Един заряд... Най-лошото е, че счупените рейсове ще са 4 пъти повече. И аз не харесвам по принцип този формат, но при положение, че 6-7 отбора просто живуркат и продават мачовете това е вариант. Ако в група от 14 отбора отпадаха 4 или 5 пак щеше да е добре. Не мисля че 4 мача с литекс или Лудогорец ще са скучни. Повече мачове между уж добри отбори по-голямо израстване за младите
110 години любов!

XARHTNA
Контакти:

Мнениеот XARHTNA » 31 май 2013 10:10

Според мен твърде много се отдава значение на броя на отборите в А група! Качеството на футбола не се вдига от броя на отборите, а от качествата на футболисти, треньори, работници в школите и т.н. . А направо обезумявам като гледам, че някви хора смятат, че като са 10 отбора ще има по-малко уговорки- ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!!! Когато играеш 4 пъти с един отбор е много по-лесно и безболезнено да му дадеш 3 точки ако му трябват...пък той ще има няколко мача да ти върне жеста :Д Аз смятам, че мачове се уговарят и на най-високо ниво и независимо от формата на съзстезанието. Просто е логично...Имаш отбор, той се бори за някви цели, например А група, от която РЕАЛНО не печелиш нищо - една тенекиена купа и съвсем малка парична премия + някакъв ХИМЕРЕН шанс за шампионска лига... обаче ако коефициента е 25 при 1-0 за теб срещу Славия в последният мач, че ще те изравнят и ти имаш едни 100000 евро да заложиш чрез 5-6 човека в 5-6 различни букмейкърски къщи...Това струва МНОГО ПОВЕЧЕ от титлата и е съвсем лесно особено за хора като Батков, Домусчиев, Титаните, Гигов, Гришата, Венци и т.н....Абсолютно всеки един от тези хора има ресурсите и връзките, дързостта и недосегаемостта за да направи подобно нещо без дори да се разбере!!! И веднага само да кажа! Давам мача Левски - Славия само за пример! Не казвам, че е уговорен, просто не го изключвам. Елементарната бизнес логика подсказва, че влизането в уговорки, за черно тото или продажба точки е най-големия източник на доходи за отбори с бюджет 5-6 милиона на сезон и по-малко.Продаваш точните 3-4 мача (съвсем не са много) в рамките на целия сезон и си готов...Бат ти Венци 15 години го прави това нещо...Нали не мислите, че само той се е сетил, че може да изкарва пари чрез продаване на мачове...??? за хората, които все живеят с илюзията, че уговорки няма...СЪБУДЕТЕ СЕ!!!! Когато постоянно слушате как Батков например давал всяка година еди колко си лични средства...е нали не си мислите, че действително този човек ги дава тези пари за клуба без да има схема, по която да си ги върне??!?!?...А каква може да е тази схема? Влизане в Ш.Л??? Защо?? Трябва отбор да се прави, добри футболисти, късмет и т.н....Къде къде по-лесно е да загубиш от Мура, ама тази загуба да ти върже 2/3 от сезона, защото е изненадваща за всички, но не и за теб..
Понеже знам, че ще има хора, които веднага ще ми скочат, пак казвам...от това което аз разбирам от бизнес (А футболът е това за всеки футболен ръководител) изглежда достатъчно лесно да се направи, за да вярвам, че точно ТЕЗИ ХОРА НЕ БИХА ГО НАПРАВИЛИ...Никой не е луд да дава пари ако няма схема, по която да печели..Ами уговарянето на мачове е една възможна схема...може и други да има :)

monifans
Контакти:

Мнениеот monifans » 31 май 2013 10:11

Умопомрачен написа:Първо искам да уточня, че не гледам мачове от чужди първенства, просто защото не усещам никаква тръпка в това нещо. Винаги съм се интересувал от родния шампионат и от любимия ми отбор в него - Левски.

От идния сезон спирам не само да ходя по мачове, но няма да ги гледам нито по ТВ, нито ще ги следя по радио или интернет. Просто вече не ме вълнува, докато тая гротеска с намалявене на отборите в А група съществува. Когато това приключи, тогава отново ще проявя интерес към родния шампионат и представянето на любимия ми Левски в него.

Мога да изпиша цял ферман по темата, защо е безумие намаляването на отборите, но няма смисъл. От такива ръководители в БФС и от такива ръководители в клубовете, нормално е да очакваме някаква свръх-простотия и тя е факт. Какво ще стане? Те искат да изпишат веждите на вътрешното ни първенство с тоя номер, но ще се получи обратното - ще му избодат очите.

4 мача между отборите - губи се тръпката, особено пък в дербитата, които именно са каймака на всяко първенство. Дербитата така се обезличават и обезстойностяват.

Когато е ставало въпрос за броя на отборите, винаги съм казвал, че 16 отбора се е доказало като оптималния вариант за България. Нещо повече, ако искаме да сме като силните шампионати, трябва да помислим дори за 18 отбора. Но нека изчакаме аншлуса с Македония и тогава да ги направим 18, а до тогава, пак казвам, най-добре си е с 16. И докато не се върне този вариант, ще следя Левски само в Европа и в турнира за купата на България.
Ти колко си тъп!!! И не се прави на левскар,защото не си.Нито един истински левскар не спира да ходи по мачове. Ти си пълен смешник и ......

Върни се в “Футбол - България”