Умопомрачен написа:Първо искам да уточня, че не гледам мачове от чужди първенства, просто защото не усещам никаква тръпка в това нещо. Винаги съм се интересувал от родния шампионат и от любимия ми отбор в него - Левски.
От идния сезон спирам не само да ходя по мачове, но няма да ги гледам нито по ТВ, нито ще ги следя по радио или интернет. Просто вече не ме вълнува, докато тая гротеска с намалявене на отборите в А група съществува. Когато това приключи, тогава отново ще проявя интерес към родния шампионат и представянето на любимия ми Левски в него.
Мога да изпиша цял ферман по темата, защо е безумие намаляването на отборите, но няма смисъл. От такива ръководители в БФС и от такива ръководители в клубовете, нормално е да очакваме някаква свръх-простотия и тя е факт. Какво ще стане? Те искат да изпишат веждите на вътрешното ни първенство с тоя номер, но ще се получи обратното - ще му избодат очите.
4 мача между отборите - губи се тръпката, особено пък в дербитата, които именно са каймака на всяко първенство. Дербитата така се обезличават и обезстойностяват.
Когато е ставало въпрос за броя на отборите, винаги съм казвал, че 16 отбора се е доказало като оптималния вариант за България. Нещо повече, ако искаме да сме като силните шампионати, трябва да помислим дори за 18 отбора. Но нека изчакаме аншлуса с Македония и тогава да ги направим 18, а до тогава, пак казвам, най-добре си е с 16. И докато не се върне този вариант, ще следя Левски само в Европа и в турнира за купата на България.
Напълно съм съгласен с теб!!!!16 отбора е най-правилната формула...Веднъж вече гледахме такова първенство и беше супер зле...