dreben23 написа:Captain Stottlemeyer написа:При вариант с 12 отбора, какъвто се очаква да бъде по наредба през сезон 2014/2015 г., битката в двете оформени шестици (първа и втора) ще бъде доста оспорвана - както за ЕКТ, така и за оцеляване, защото разликата в точките няма да бъде тази при посоченото от теб класиране.![]()
Ако Берое играе 4 пъти с Пирин (Гоце Делчев) как мислиш, кой ще победи и 4 -те пъти?Подобно развитие ще имат доста от двубоите в долната част от класирането. Разликата в точките просто ще е драстична и то в полза на по-силния отбор. Вие изобщо ли не разсъждавате какви ги говорите?!
Аз Берое не мисля, че ще играе в горната част догодина, а вие?
Чак 4 от 4 трудно ще им направят. Дори да приемем, че през есента, когато паднаха у дома от "Пирин", "Берое" бяха по-слабички, то през пролетта не успяха да ги бият и направиха Х (разбира се за Купата ги елиминираха с 2 победи). А всъщност може би трябваше да започна с последния ти въпрос. Ако си запазят гръбнака на сегашния състав, "Берое" за мен на 90% ще са в горната половина следващия сезон и съответно трудно ще играят повече от 2 пъти с "Пирин". (Гледай как дори през изминалия сезон завършиха 7-ми от 16 отбора само с един силен полусезон.) Ако са в долната, то това най-вероятно ще бъде заради продажбата на някои играчи и в такъв случай може би няма да са толкова силни, че да бият 4 пъти един и същ съперник.
Така че като цяло може би съм съгласен с Капитана, че при 12 отбора ще бъде интересно. Всъщност дори през предстоящия сезон, в който отборите ще са 14 (максимум, ако няма недадени лицензи), според мен ще има доста интересни мачове, защото съставът на А група според мен се очертава доста солиден поне откъм имена и при 4 изпадащи отбора 100% ще има някой сравнително значим тим от голям град, който да остане под чертата. Единственото, което не ме кефи, както написах и преди това, е да ги делят на 7+7 - 6+8 е по-добре.