В Левски нещата не вървят.
Днес си говорих с прятел левскар който изказа съмнение, че футболоистите играят умишлено така защото целта била Батков да продаде отбора по евтино.
Аз се осъмних така както се осъмнявах преди години, че Левски купува мачове или че въобще се купуват мачове в българския футбол(и сега съм на мнение че това е по скоро изключение отколкото система във футбола ни).
Може и да е прав.
Ами ако не е ?
Ако никоя от версиите не е вярна, а просто Левски отпадна така както Андерлехт отпадна от Батето и същотото това Бате направи хикс със старата госпожа,така както Милан не играе там, където са Анортозис, Клуж и компания.
Защото и Наполи събираше по 50 хиляди зрители на мач в долна дивизия на Италия,а днес отборът е там където му е мястото.
В този ред на мисли много имена на отбори не са там където трябва(Борусия, Нотингам, Спартак(М), Сент Етиен,Монако, Олимпиакос, Цървена звезда, и т.н. убеден съм че и вие се сещате за няколко) и все пак фенът си страда независимо къде и колко точно любимият му тим демонстрира футболната същност.
Защото това което един Марадаона ще направи с топката може да го направи и един жонгльор, само дето името на клуба оцветява хората по трибуните и те изживяват действията на футболист, все едно са те или му помагат по някакъв начит, съпричасни са към фантазията, красотата, успеха.
Независимо дали е Левски, националния или някоя задрямала реакция на Берба в Ман. Юнайтед?
Може и да побеждава отборът но това което кара фенът да страда(радва) и да е съпричастен е най-важното във футбола.По-важно и от траекторията на топката, която се опитва да покаже че измеренията не са само четири...
Че там където физиката, статистиката и Айнщайн са безсилни остават човешкия дух ентусиазмът и вярата.
Магията да се надяваш и виждаш във въображението как топката лети(пиесата "фенове" акцентираше върху този момент) прави красиви невероятни (математически) движения и накрая се оказва, че и вратаря се предава или пък преборва физическите и статистическите формули и доставя още по големи удоволстивя на зрителя, който дори е искал гола, защото това си е състезание във всеки един момент.
Кой е по-по- най-.
Независимо от името.
Затова фенът страда.Затова отива там, до зеления килим и се опитва да усети всеки един миг от величието.Всяка ситуация- аномалия на футболните закони и показваща че си е струвало да си там.
Или просто си страда заради туй, че т'ва са неговите хора(защото по нашите терени физиката се чувства някак аномалия въобще) любмци...
Накрая се чувства щастлив, но не защото се е случило това или онова, а защото и той беше там и той видя и боля...
Защо трябва да страда фенът
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Защо трябва да страда фенът
Mnogo mi haresa,tova koeto si napisal!Bravo!I az mislia,che tochno v tova e magiata na tazi velika igra,kakto i vurhovnoto izjiviavane da si fan!Napravi mi silno vpechatlenie,osobeno inteligentnia nachin,po koito se izraziavash.I neka ima poveche takiva hora po forumite,shtoto s takova obshtuvane,chovek se obogatiava i ostava udovoletvoren.Bravo oshte vednuj i dano ne ostanesh razocharovan ot pomiata,koiato se bulva tuka ejeminutno!
Save Ukraine!
Zaash
Ти направо ме смаза братле...ние феновете сме били винаги много емоционални...
дали е било радост или сълзи...просто нас никои не ни разбира...боли ме!
Ти направо ме смаза братле...ние феновете сме били винаги много емоционални...
дали е било радост или сълзи...просто нас никои не ни разбира...боли ме!
http://userbars-bg.com/uploads/Спорт/P.F.C.%20Levski%20Fan.gif
Защото Страданието и Радостта са брат и сестра. Защото както се радваш на шарени поли, така може "да се израдваш" на ...!!! Всичко е част от Играта.
Само "Левски"!
Само "Левски"!
Презирайки всеобщото израждане
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!
и всекидневно борейки се за насъщния,
до следващото си прераждане
ви гарантирам - аз ще бъда същият!!!
Върни се в “Футбол - България”