ЦСКА, Левски, Литекс и Локо Пловдив преди 6-7 години...

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
tarikat
Контакти:

ЦСКА, Левски, Литекс и Локо Пловдив преди 6-7 години...

Мнениеот tarikat » 07 яну 2013 18:21

Здравейте, приятели, фенове на "сини" и "червени", "оранжеви" и "черно-бели"! :)

Назначаването на Йешич за ст. треньор на ЦСКА ми напомни победата на "армейците" над Ливърпул през 2005г. и от чисто любопитство потърсих информация за мача и състава на нашия отбор... ето го и него:

Деян Максич, Радослав Забавник, Ибрахима Гай, Валентин Илиев, Тиаго Силва, Мурад Хидиуед, Йордан Тодоров, Велизар Димитров, Емил Гъргоров (к), Йордан Юруков, Гийом Да Заади

След това потърсих и точен състав на Левски от същата година и:

Георги Петков, Живко Миланов, Игор Томашич, Ричард Еромоигбе, Даниел Боримиров, Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Лусио Вагнер, Валери Домовчийски, Седрик Бардон, Емил Ангелов

Та, мисълта ми е... не мога да се хвана за ЕДИН играч, на който да не съм се възхищавал! Днес от двата отбора не мога да отлича повече от по 3-4ма... какво стана?! :| :| :|

Между другото, ето и основните футболисти на Литекс от същия период:

Живко Желев, Росен Кирилов, Джемал Берберович, Петър Занев, Иван Бандаловски, Алехандро Сичеро, Роберт Попов, Ст. Манолев, Михаил Венков, Пламен Николов, П. Златинов, Йеленкович, Ст. Генчев, Сандриньо, Тодор Паланков, Новакович, Ивелин Попов, Костадин и Борислав Хазурови...

И Локомотив (Пловдив) от мача с Болтън в Англия:

Състав: Стоян Колев; Владимир Иванов, Александър Тунчев, Кирил Котев, Владимир Джордани; Иван Кризманич, Красимир Димитров, Роберт Петров, Георги Илиев (Явор Въндев), Илами Халими (Даниел Георгиев); Бобан Янчевски (Методи Стойнев)
Последна промяна от tarikat на 07 яну 2013 21:34, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Re: ЦСКА и Левски преди 6-7 години...

Мнениеот Червени_шампиони » 07 яну 2013 18:25

Питай Перуката.
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
radorezila

Мнениеот radorezila » 07 яну 2013 18:26

Питай Батков и Титан.

Потребителски аватар
kireto2
Контакти:

Мнениеот kireto2 » 07 яну 2013 18:34

Стана тотална деградация!!! Но, и тогава беше плод ,на някаква щастлива случайност!

Venko123
Контакти:

Мнениеот Venko123 » 07 яну 2013 18:36

От състава на ЦСКА си изпуснал Ицо Янев.Тогава и двата отбора имаха страхотни играчи.В момента и двата отбора са пълни с дървета, и ако бяха в онези отбори на ЦСКА и Левски щяха да гонят топките.

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 07 яну 2013 18:49

мда тия и в двата отбора изглеждат като някакви титани сравнено със сега

Потребителски аватар
Sleepwalker
Контакти:

Мнениеот Sleepwalker » 07 яну 2013 19:45

Просто е - и в двата отбора тогава имаше гръбнак от качествени български играчи, лидери в съблекалнята, които бяха съпричастни с кауата на отбора си и около които общо взето гравитираха чужденците. Сега нито в Левски, нито в Цска има българин с характер с дълъг стаж в съответния отбор, с реноме и изграден авторитет, на който да му се чува думата. Ето, в Цска по онова време е имало хора като Вальо Илиев, Бадема и Велизар, а в Левски съответно - Боримиров, Топузаков и Гошо Петков. Сега общо взето в Цска Тошко Янчев се явява последният мохикан, а в Левски като характер и лидер се оформя Пламен Илиев и това е. Другите всичките са си чиста проба наемници за по сезон-два, движени от принципа "ден да мине, друг да дойде"!
Изображение

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 07 яну 2013 19:50

Аз помня отборите на Левски и ЦСКА и преди 15, и преди 20, и преди 30 години (е, преди 30 малко по-мъгляво :) ). Та тенденцията е все такава. Преди 30 ЦСКА и Левски излизаха като равни в ЕКТ на шампионите на всяко друго първенство, гледал съм как ЦСКА е отстранявал английския шампион, испанския, европейския на два пъти, Левски - германския (тогава още комерсиализацията направо си прохождаше, клубовете имаха право на 2-ма чужденци, нямаше ЕС, та германските клубове бяха много по-силни отколкото сега, поне в сравнение с другите). Това е положението - държавата ни е все по-мижава, фирмите ни са все по-мижави, клубовете - и те.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 07 яну 2013 19:57

Пропускате отбора на Литекс, който също излезе от групата на ЛЕ. Какво стана ли? Ами бяхме нещо, сега сме едно голямо, миришещо лайно! Не ставаме и за тор! Това стана, ами нали трябва да чешем езици за нещо, а то инак този футбол, дето се играе в България е безнадежден!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
ЦСКА-р
Контакти:

Мнениеот ЦСКА-р » 07 яну 2013 20:09

Този отбор на ЦСКА беше наистина уникален... и ако не беше глупостта на черепа, щяхме да имаме наистина големи успехи в ЕКТ и България. Не на Йешич беше вината, че загубихме титлата през 2006... но станалото станало, и да си чешем езиците(пръстите) нищо няма да се върне, така че... все пак остана едни невероятни спомени за феновете на ЦСКА, Левски и Литекс. На мен това 0:1 с/у Ливърпул и 2 пъти по 1:0 с/у Байер ми беше достатъчно да видя що за отбор е ЦСКА :). (По-млад фен съм, едва на 18). И все пак от както се помня единствения отбор в съзнанието ми е бил ЦСКА София!
Сектор Г
ТОВА СИ ТИ!

Върни се в “Футбол - България”