Шестима футболисти, играчи на бургаски отбори, получиха повиквателни за сбора на младежкия национален отбор. За квалификационната кампания селекционерът Михаил Мадански включи в групата от 24 състезатели носещият капитанската лента на "лъвовете" Георги Терзиев от "Черноморец", четирима от "Нефтохимик" и един от "Мастер".
На 8 октомври на лагер сбора на националите ще се явят още играещите с екипа на България Емануил Манев, Живко Петков и Димитър Благов от "Нефтохимик". Своя дебют с трикольорите ще направи съотборникът им- защитникът Петър Патев.
Второто ново име в състава е Tодор Гочев. Той е от школата на "Левски" и играе като преотстъпен в третодивизионния "Мастер". Мадански събира националите в Ловеч, като на 12-и октомври отборът има контрола с представителния мъжки отбор на "Литекс".
http://www.burgasnews.com/burgas/sport/ ... aski-kluba
Мадански избра футболисти от три бургаски клуба
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Мадански избра футболисти от три бургаски клуба
Имам удоволствието да се познавам с бащата на Емо Манев и с него ми се е случвало да наблюдавам няколко мача на момчето (въпреки че баща му не е голям привърженик на футбола).Определено има доста добри качества и се надявам да се развива подобаващо.Тошко Гочев, като "наш" кадър, също ми е добре познат и мисля, че изборът на Мадански и тук е точно на място.С другите момчета не съм запознат, но нещата започват да изглеждат добре, дано най-после да имаме едно поколение като това на Попето/Манолев и ко.
- naftastyle
- Контакти:
Успех на всички момчета. Похвално е чe най много от повиканите са от отбора на Нефтохимик. Въпреки че зелената школа беше обрана и закрита отбора успява да вади доста силни млади футболисти.
Най-после една добра новина за бургаския футбол. А темата за школите е друг въпрос. 

[center]
[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
naftastyle написа:Успех на всички момчета. Похвално е чe най много от повиканите са от отбора на Нефтохимик. Въпреки че зелената школа беше обрана и закрита отбора успява да вади доста силни млади футболисти.
Все едно готвача да твърди, че ястието му не е станало щото му сменили похлупака на тенджерата.
Продуктите са едни и същи, подправките - също. Няма как да излезе брак.
Аз се радвам, че това са наши Бургаски момчета...Мислиш ли, че на трЕнерите, които през месец си сменят цвета на анцунгите им пука.
От целия "Балъков проект Черноморец" най-хубавото, което беше направено е кампуса. Утре я го има Черноморец, я го има Нефтохимик в сегашния им вид, но децата ще имат база, ще имат школа и подготвени специалисти. Лично мен слабо ме интересува, кое дете на коя школа е продукт. Важното за мен на първо място е, че е станало футбалер, че е бургазлийче, а след това, че е Българче. И винаги съм го твърдял - ако едно момче има плац да се развива извън града ни - ще го прежаля. Не бива таланти, като Живко Петков ( възпитаник на Нефтохимик, ако има значение) да стои в Черноморец без да играе и то за сметка на един Преслав Йорданов например. Не е нормално. За това искрено се радвам, че играе в Нафтата и бележи голове. Дай-боже да бъде оценен след време за големия футбол извън пределите на Държавата ни. Точно това коментирахме лятото с баща му, колкото и да е трудно на тези момчета да се налагат в Бургас цяло чудо е, че са оценявани извън града ни поне.
ПС: Това е моята позиция и отчитам факта, че коментирам това с презумпцията, че Бургас е над всичко за мен. Доста над клубното ми пристрастие при това.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
ntodorov написа:naftastyle написа:Успех на всички момчета. Похвално е чe най много от повиканите са от отбора на Нефтохимик. Въпреки че зелената школа беше обрана и закрита отбора успява да вади доста силни млади футболисти.
Все едно готвача да твърди, че ястието му не е станало щото му сменили похлупака на тенджерата.
Продуктите са едни и същи, подправките - също. Няма как да излезе брак.
Аз се радвам, че това са наши Бургаски момчета...Мислиш ли, че на трЕнерите, които през месец си сменят цвета на анцунгите им пука.
От целия "Балъков проект Черноморец" най-хубавото, което беше направено е кампуса. Утре я го има Черноморец, я го има Нефтохимик в сегашния им вид, но децата ще имат база, ще имат школа и подготвени специалисти. Лично мен слабо ме интересува, кое дете на коя школа е продукт. Важното за мен на първо място е, че е станало футбалер, че е бургазлийче, а след това, че е Българче. И винаги съм го твърдял - ако едно момче има плац да се развива извън града ни - ще го прежаля. Не бива таланти, като Живко Петков ( възпитаник на Нефтохимик, ако има значение) да стои в Черноморец без да играе и то за сметка на един Преслав Йорданов например. Не е нормално. За това искрено се радвам, че играе в Нафтата и бележи голове. Дай-боже да бъде оценен след време за големия футбол извън пределите на Държавата ни. Точно това коментирахме лятото с баща му, колкото и да е трудно на тези момчета да се налагат в Бургас цяло чудо е, че са оценявани извън града ни поне.
ПС: Това е моята позиция и отчитам факта, че коментирам това с презумпцията, че Бургас е над всичко за мен. Доста над клубното ми пристрастие при това.
Е то в последните години и треньори, и юноши на Черноморец и Нефтохимик много често сменяха цветовете на екипите, но важното е, че се създаде база, върху която да се развиват бъдещите таланти.
Върни се в “Футбол - България”