АКО не се разберат за предаване на А-група с някоя телевизия, ТРЯБВА да има ППВ излъчване. Задължително е в една пазарна икономика. В пакета от всеки кръг в първенството трябва да има поне 4-5 мача, от които да се избира какво искаш да си пуснеш. Пакетът обаче трябва да е на цена минимум на цената на 1 билет, т.е. поне 5 лв. а може и повече, за да има някаква печалба, защото трябва да осигурят екип и излъчване от стадионите, включени в пакета. Много хора ще кажат, че е скъпо и за такова представление малко хора ще си платят, обаче...
Първо, както вече се спомена, ще се плати една такса и ще се гледа от няколко привърженика (в къщи или в заведение).
Второ, тези които ще платят ще са фенове, които по някаква причина не могат да идат на стадиона (където освен билета, ще изхарчат и доста пари за пътни и консумация).
Трето, кибиците които превъртат каналите, за да утрепят време, няма да платят и стотоинка за гледане на мач, но и никой не очаква да го направят.
Пример: В неделя е мача Левски - Ботев от 20:00 ч. в София. Ако по някаква причина не успея да отида на мача (възможни причини: земетресение, наводнение, потоп, смърт...) аз ще искам да си платя, за да гледам мача!
Правим проста сметка: пътни до София - 20 лв., билет - 6 лв., режийни - няма да ги включвам, защото и в къщи ще ги направя същите.
Въпрос: Защо да не платя поне 10 лв., за да гледам мача?
Знам. Знам, че публиката в БГ намалява, знаем каква е посещаемостта по стадионите, но все пак има доста хора, които искат да гледат мачовете, въпреки че по една или друга причина не са по стадионите.
Не знам колко печелившо ще е това начинание за тези, които ще го направят, но аз съм ЗА. Има си маркетингови и рейтингови отдели, те ще си направят сметката дали е печелившо. Разбира се и приходите от мачовете трябва да се разпределят само на отборите, за които е платено да се гледат.