Необходима е намеса на държавата в БФС.Изваждане на клубния и националния футбол от всички състезания на ФИФА и УЕФА за поне 3г.
1.През това време да се приеме закон за данъчни облекчения на фирмите инвестиращи в спорт и спортна материална база.
2.Футболистите да са аматьори или полупрофесионалисти с максимум 2000лв. заплата.
3.Да се закрият всички футболни АД .
4.Усилия насочени изцяло към ДЮШ и масовизация на футбола/училищни и университетски отбори и състезания/.
Когато се постави нормална основа за развитие на спорт да се кандидатства отново за членства във ФИФА,УЕФА и т.н.
Бг-футбол да бъде аматьорски
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Бг-футбол да бъде аматьорски
ПОДКРЕПЯМ !!!!
Как пък точно два софийски отбора като отпаднат в първите кръгове на Европа и изведнъж се сещате, че нещата не могат така да продължават и трябва едва ли не революции да се правят. 

baerba1995 написа:Ако имам финансите за да издържам клуб като ЦСКА на тези лигни най-високата заплата ще е 3000 лв... Просто повече не заслужават!
напълно си прав
Проблемът е в това, че нашите футболисти са принудени не да играят футбол, а да играят театър. В България /а и не само/ няма мач, в който резултата да не се знае преди започването му. Нашите футболистчета получават едни пари, достатъчни да си траят и да се мотат из терена 90 мин. в поредния уреден мач. А и си докарват по някой лев залагайки за мачове. Това е цената им-3-4 000 лева и играеш театър, иначе е ясно, че като футболист няма да успееш, щото в чужбина пак има театър, ама актьорите са по-добри.
Трагедията е пълна, аз съм на 100% сигурен, че ако се вземат играчи от каменица фен купа и загорка фен купа без никакви проблеми ще се смачкат Мура и Сараево и т.н.
Трябва да е такъв футбола ни, просто иначе никой няма да дава пари за него. Кой нормален бизнесмен ще пръска по 3-4 млн. лева на година за подобна игра или за някакво мижаво участие в евротурнир? Видяхте какви суми са спечелили миналата година нашите отборчета. Ами то само колата на най-големия некадърник в Левски или ЦСКА е два пъти по-скъпа. За какво говорим тогава? Всичко е далавера и машинация, а ние се ядосваме.
Трагедията е пълна, аз съм на 100% сигурен, че ако се вземат играчи от каменица фен купа и загорка фен купа без никакви проблеми ще се смачкат Мура и Сараево и т.н.
Трябва да е такъв футбола ни, просто иначе никой няма да дава пари за него. Кой нормален бизнесмен ще пръска по 3-4 млн. лева на година за подобна игра или за някакво мижаво участие в евротурнир? Видяхте какви суми са спечелили миналата година нашите отборчета. Ами то само колата на най-големия некадърник в Левски или ЦСКА е два пъти по-скъпа. За какво говорим тогава? Всичко е далавера и машинация, а ние се ядосваме.
- Bartolomej
- Контакти:
boys85 написа:Как пък точно два софийски отбора като отпаднат в първите кръгове на Европа и изведнъж се сещате, че нещата не могат така да продължават и трябва едва ли не революции да се правят.
Еми футбол има само в София .. другите отдавна са аматьори
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
Акулите нападат само от глад или при самозащита
boys85 написа:Как пък точно два софийски отбора като отпаднат в първите кръгове на Европа и изведнъж се сещате, че нещата не могат така да продължават и трябва едва ли не революции да се правят.
Не е до софийските отбори.Всички са в батака.С този модел не може да се продължава.Дори и болен фен на Агрупа,като мен се замисля дали има смисъл
още да се ходи по стадионите.
P.S. Меко казано не харесвам софийските отбори и мразя натруфената Премиършип.
Подкрепям идеята, но за целта евентуалната амат. лига трябва да се ръководи от организация различна от БФС, но рано или късно пак всичко ще отиде на вятъра, защото трябват пари, а човешката алчност няма граници и ще дойдат сенчестите бизнесмени и черното тото.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]
Австрийския футбол и той да стане аматьорски. Ай скрийте се. тая година толкова, догодина повече. Докато сме благотворителна агенция за африканчета и латиноамериканчета подобни отбори с местни момчета ще ни бият, защото играят за едната чест.
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...
baerba1995 написа:Ако имам финансите за да издържам клуб като ЦСКА на тези лигни най-високата заплата ще е 3000 лв... Просто повече не заслужават!
Какво!!! 3000 лв.!!! По 300 лв. месечна заплата и триразови тренировки всеки ден. Да нямат сили дори да влязат в чалготеката вечерта.
Върни се в “Футбол - България”