Ти пак как реши , че имат повече фенове ?????? Как реши какъв е цвета в Бургас ?
Много ,ама ,много ми се иска да има дерби , че да се спука и този розово - зелен балон за голямата фенска маса ..... Колоко хора са били на последните им мачове в Долно езеро ? За тази работа има статистика ... и все пак стадиона в Делно езеро не е на края на света ...
Отива ли завинаги в историята явлението „Нефтохимик”
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Отива ли завинаги в историята явлението „Нефтохимик”
El greco написа:Ти пак как реши , че имат повече фенове ?????? Как реши какъв е цвета в Бургас ?
Много ,ама ,много ми се иска да има дерби , че да се спука и този розово - зелен балон за голямата фенска маса ..... Колоко хора са били на последните им мачове в Долно езеро ? За тази работа има статистика ... и все пак стадиона в Делно езеро не е на края на света ...
Ходил съм на 4-5 мача на "Лазур" последните 1-2 години и хората на стадиона могат да се поберат в един автобус. 15 тийна агитка и 200-300 пенсионери-семкари и то в мачове с долу-горе сериозни отбори.
Нафтата , винаги пълнеха "кошарата" , когато гостуваха в Стара Загора. Погледни и мачовете им срещу Ботев , през този сезон. Ходил съм и на Нефтохимик - ЦСКА преди няколко години и стадиона пращеше.
- green&white
- Контакти:
B3ATS написа:Как може да издържат отбор с шепа фенчета , а този с хиляди , да го затриват ?Мразя нафтата , но все пак Бургас е "зелен" и само заради многобройните си феновете , заслужава да съществува.
Въпреки враждата ни си дал много обективно мнение за което те поздравявам. А да ти отговоря на въпроса защо се издържа отброа с по малко фенове. Издържа се този отбор защото нали знаеш колкото са по малко хората по лесно може да се манипулират. А и каквото и да става те нищо не може да направят все пак са 12 човека кой ще им обърне внимание на тях. Те са такива който отбор им кажат него подкрепят на който стадион ги пратят там играят и така без много възражения. А бе въобще няма какво да им се обясняваш. Всеки който следи нещата от близко знае чe ние сме отбора с повечето фенове в града.
Любовта на хората прави един отбор голям !
- green&white
- Контакти:
El greco написа:Много ,ама ,много ми се иска да има дерби , че да се спука и този розово - зелен балон за голямата фенска маса
Внимаваи какво си пожелаваш! А и да ти задам същия въпрос вие колко хора ходихте в това същотото Д.Езерово на което се присмиваш в В група?
Любовта на хората прави един отбор голям !
Много добре знам какво си поисквам ! Защото знам също , кой отбор е по - обичан в Бургас и повярвай ми , той не е играл с розови екипи .
Ало Зааара , не съди по 2 мача и не прави паралел с онези години . Невъзможно е ! А и виж класирането за посещаемост на Черноморец . 5 -то място , май е доста престижно , ако въобще можем да говорим за масовост на БГ мачове вече .
Аз съм бил на мачове на големия отбор на Берое и знам каква е разликата и при вас към днескашна дата .
Ало Зааара , не съди по 2 мача и не прави паралел с онези години . Невъзможно е ! А и виж класирането за посещаемост на Черноморец . 5 -то място , май е доста престижно , ако въобще можем да говорим за масовост на БГ мачове вече .
Аз съм бил на мачове на големия отбор на Берое и знам каква е разликата и при вас към днескашна дата .
"Отива ли завинаги в историята явлението „Нефтохимик”?"
То отговорът се съдържа във въпроса!
Не отбор, ами явление-нещо неестествено, еднократно, в най-добрия случай периодично. Както явленията Литекс и Лудогорец.
Малко по-нагледно: били сте тиква (всъщност отборът е бил, защото по това време 99% от вас все още не са съществували като фенове на Нефтохимик), орисникът Порточанов го е превърнал в каляска за известно време, сега пак е най-обикновена тиква- каквато се е родил и е най-нормално да бъде без наличие на някаква голяма сила.
Никой не си задава въпроса дали фирменият отбор на орисникът Гриша Ганчев ще продължи да съществува като каляска, въпреки че като обща ранглиста ловчанлии ви мачкат дори на ниво Б група.
Никой не си задава подобни въпроси и за тиквата-каляска на Домувчиев. И вие сте на същото дередже- отговорът се съдържа в самия въпрос- явление.
Очевидно това явление е привлякло една немалка част от футболните запалянковци в града, което не говори добре за фенската култура на бургазлии... Но все пак бащите на феновете на Нафтата са били от Черноморец, живот е здраве и децата им ще бъдат такива... Тъжната съдба на едно явление...
То отговорът се съдържа във въпроса!

Малко по-нагледно: били сте тиква (всъщност отборът е бил, защото по това време 99% от вас все още не са съществували като фенове на Нефтохимик), орисникът Порточанов го е превърнал в каляска за известно време, сега пак е най-обикновена тиква- каквато се е родил и е най-нормално да бъде без наличие на някаква голяма сила.

Очевидно това явление е привлякло една немалка част от футболните запалянковци в града, което не говори добре за фенската култура на бургазлии... Но все пак бащите на феновете на Нафтата са били от Черноморец, живот е здраве и децата им ще бъдат такива... Тъжната съдба на едно явление...
Последна промяна от Blue1914 на 29 май 2012 17:53, променено общо 1 път.
B3ATS написа:El greco написа:Ти пак как реши , че имат повече фенове ?????? Как реши какъв е цвета в Бургас ?
Ходил съм на 4-5 мача на "Лазур" последните 1-2 години и хората на стадиона могат да се поберат в един автобус. 15 тийна агитка и 200-300 пенсионери-семкари и то в мачове с долу-горе сериозни отбори.
Нафтата , винаги пълнеха "кошарата" , когато гостуваха в Стара Загора. Погледни и мачовете им срещу Ботев , през този сезон. Ходил съм и на Нефтохимик - ЦСКА преди няколко години и стадиона пращеше.
Аман от познавачи на историята на футбола в Бургас.....
[center]
[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
B3ATS написа:Как може да издържат отбор с шепа фенчета , а този с хиляди , да го затриват ?Мразя нафтата , но все пак Бургас е "зелен" и само заради многобройните си феновете , заслужава да съществува.
Ти първо кажи за кой отбор си, Олимпик ли, кой? От къде пък се извъди толкова компетентен за футбола в Бургас. Че ти уби рибата направо. Смятам повече да не те отразявам, достатъчно си наказан.
За грийнендуайт мога да кажа едно, когато тези 12 ходеха на стадиона, за да гледат Черноморец, имаше 5, които по това време гледаха Нефтохимик. Много е лесно да не ми четете и да не ми отговаряте на поуста.
На пламенски ще кажа това, за мачовете визирах момента, когато не ви харесваше собственика, не ви харесваше класирането (нали бяхте фанатични милиони фенове), това всичко в "А" група. Ходехте 50 човека + мен. 51! А само до преди 2 години пълнехте голяма част от стадиона. Сещам се на един мач със Спартак Варна, 5 или 6 на 0 за Нефтохимик... 23 човека имаше. Какво да ти кажа? Чувах какво мислят футболистите, а не бяхте на последните места. Къде са били феновете, аз не мога да ти кажа, а и където и да са, не мисля, че нещо би се променило. Не мислиш ли? Така като гледам вие нищо не променяте, като се сметне, че и кмета ви е фен, че и голям авер на Филипов. И устното обещание ако се намерят пари да играете в Акациите. Колко ли хора щяхте да ходите там!? Вашите фенове, които пак казвам, са масата малки, идват на стадиона за бой, агресия и подобни неща. Аз ги виждам... Че и на всичкото отогоре имам повече гледани мачове, домакински + гостувания от повечето фенове в момента на Нефтохимик. Също като Ел Греко не искам закриване на клуба, заради самия клуб, дразни ме отношението на масата фенове. Малко са свестнитеи това е жалко. И тази приказка с "медали, участия, европейски мачове, купи", с това многобройно изреждане ще си помисли страничен човек, че не говорим за бургаски отбор. Не се изсилвай

Не знам какви факти би ми изкарал, които аз не знам. Лошото е, че футболистите на двата отбора си пият пиенето заедно, а фенчетата се надуват. Лошото е, че Херо е болен, а децата го псуват в очите му. Той поне за това няма да излъже. Лошото е, че искате да насадите агресия в хората, радвам се, че не се поддават нашите. Лошото е, че никога няма да си признаете като сгрешите и винаги ще са ви виновни шарана, феновете на шарана, черната дупка, само не и някой друг. Лошото е, че хората, които повече ви желаят доброто от Бургас ги плюете, а ботевистите ги възвеличавате, а те ви вземат на подвив навсякъде. Много лоши неща има, сигурен съм, че хора като теб могат да ги променят. Нищо лично, не обичам просто празните приказки и да не се казва цялата истина до край.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

Много интересна тема стана. Имам предложение, в стил мотото на България "Обединението прави силата". Защо да не се обединят двата отбора и да се получи един Бургаски отбор и да се спре най-после с този безсмислен спор кой е по по най. И двата ни бургаски отбора не са кой знае какво на футболната ни сцена. Нито Нафтата, нито Черноморец могат да се похвалят с нещо реално, а само едни далечни спомени. Затова Ви казвам да заровим миналото и да помислим за бъдещето. Кога, ако не сега е най-подходящия момент. Така че един отбор с неутрално име например "Бургас Юнайтед" и цветове синьо и зелено да символизира миналото си. Хем ще спасят Нафтата, хем и Бургас ще има безспорен "отбор", хем ще има повече неутрална публика, хем ще има фенска сила и най важното ще засенчим всички други "футболни градове" с това че мислим за футбола.
Помислете над това, не е нужно да си хабим силите в безсмислени спорове, а е нужно да помислим за бъдещето.
Помислете над това, не е нужно да си хабим силите в безсмислени спорове, а е нужно да помислим за бъдещето.
- hristo1306
- Контакти:
sten_pla написа:Много интересна тема стана. Имам предложение, в стил мотото на България "Обединението прави силата". Защо да не се обединят двата отбора и да се получи един Бургаски отбор и да се спре най-после с този безсмислен спор кой е по по най. И двата ни бургаски отбора не са кой знае какво на футболната ни сцена. Нито Нафтата, нито Черноморец могат да се похвалят с нещо реално, а само едни далечни спомени. Затова Ви казвам да заровим миналото и да помислим за бъдещето. Кога, ако не сега е най-подходящия момент. Така че един отбор с неутрално име например "Бургас Юнайтед" и цветове синьо и зелено да символизира миналото си. Хем ще спасят Нафтата, хем и Бургас ще има безспорен "отбор", хем ще има повече неутрална публика, хем ще има фенска сила и най важното ще засенчим всички други "футболни градове" с това че мислим за футбола.
Ти луд ли си или ненормален ? На мачове ходиш ли или на опера ? Може да се обединят, но само Айтос и Д Езерово, за друго не си мисли .
Върни се в “Футбол - България”