Много ли са два отбора на Бургас?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

orion
Контакти:

Re: Много ли са два отбора на Бургас?

Мнениеот orion » 21 май 2012 17:03

Morgause написа:Лично аз предпочитам Нефтохимик пред Черноморец. На ония - "капитана", ще му кажа само, че Левски са губили с по 4:0/4:1 от Нефтохимик! (Не казвам, че не са ни били и нас, но да се фукаш с смешната ви статистика, когато през сезоните 99-2002 купувахте мачове като луди с парите на Чорни, и титлите ви са най-жалките в историята ви, е меко казано СМЕШНО, какъвто всъщност е отбора ви)!

И не, не са много, би било хубаво да има дербита Нефтохимик - Черноморец. Жалко, че акулите ви взеха стадиона... имаха си стадион в циганския квартал... където им е мястото.

Клоун, знаеш ли къде се намира циганския квартал? А твоя "цигански квартал" си е баш в самия център на града. Да не ти казвам твоето място къде е, че ще ти хареса. И как Събев взима стадиона от самия себе си?

sten_pla
Контакти:

Мнениеот sten_pla » 21 май 2012 18:00

Първо за темата на този форум. Има ли място за 2 Бургаски отбора в А група. Хубаво е да има! Кой не би желал да има един бургаски "Сан Сиро" на който да играят местните Интер и Милан. Но реалността е друга. Нито заради сегашното състояние на родния шампион, нито заради като цяло идеята за повишаване на качеството на родния футбол е добра идея. Просто ако Нафтата влезе в А група ще е поредната хубава идея хвърлена на вълците. Нека да изкара една две години в Б група, да направи достатъчно мачове, да подобри базата си и финансите си, дори и да направи своите нови идоли и легенди :-) Просто в момента А група е вълча група, в която печели този който има повече пари, а всички виждате какво става с отборите с "добрите" намерения.
Също още за финансите, при един град от 200 хиляди колкото е Бургас и мач всяка седмица от А група, просто нито финансово, нито като време ще може да се събере достатъчно публика от която отборите да печелят. Това се отнася специално за Нафтата които се гордеят с публиката си, но на дали ще я накара да плаща примерно по 30-40 лв за билет което е ще е напълно достатъчно да се финансира. Черноморец е хубава пример за това колко бургзалии са настроени да плащат за билети. Просто още сме много далече от това мислене.

Второ за враждата между Черноморец и Нафтата. Аз съм от Бургас и съм ходил и на двата отбора да ги гледам. Мога да кажа че една група от 10-15 крайни фена и на двата отбора се опитват да изкарат едва ли не че има вражда все едно това е Левски и ЦСКА. Мисля че бургазлии са толерантни към хората които се опитват да правят нещо, и гледат на футбола като вид забавление а не нещо за което да се мразим. Все пак това е преди всичко игра.

И един + за Devian, много добър коментар

Потребителски аватар
plamenski
Контакти:

Мнениеот plamenski » 22 май 2012 12:01

Изчетох с интерес, какво се е написало от цяла България. Резонни и не толкова резонни коментари.....И с почуда обаче открих, че отново няколко шаранчета са супер компетентни по темата История на Нефтохимик! Това им е по призвание явно!!!
В Бургас трябва да има 2 отбора в А група, защото всичко друго е нездравословно. Дали ще играят на два отделни стадиона или не, това е въпрос на финанси и разбиране от страна на собственици, местна власт и ББ разбира се :)...Нафтата наистина нямаше ресурса да влезе в А група тази година. Нямаше и подготовката и базата. Най-добре за нас ще е да изиграем още един сезон, защо не и следващ в тази супер, мега, гига силна Б група и след това да търсим промоцията. Първото и най-важно нещо, което трябва да се случи още този сезон е да се върнем да играем на Храма! Сигурен съм, че ще се случи за ужас на Бартоломейчето. Убеден съм, че бургазлията ще отреагира, като ужилен на тази новина.Все пак е отбора с най-големи успехи в града!!! Другото важно нещо е да се възстанови отново продуктивната школа, която да захранва А отбора, както е било до 2009 година, та и сега ако щеш...Бургаският Атлетик Билбао! Само Нафта!

П.П. Един въпрос към Девиан offtopic - Георги Терзиев на кой отбор е юноша-Сливен, Нефтохимик или Ч-ц? и как се определя този статут - юноша на еди кой си отбор според него?
‎"Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

https://www.facebook.com/photo.php?v=597275566961592

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 22 май 2012 13:25

plamenski написа:Изчетох с интерес, какво се е написало от цяла България. Резонни и не толкова резонни коментари.....И с почуда обаче открих, че отново няколко шаранчета са супер компетентни по темата История на Нефтохимик! Това им е по призвание явно!!!
В Бургас трябва да има 2 отбора в А група, защото всичко друго е нездравословно. Дали ще играят на два отделни стадиона или не, това е въпрос на финанси и разбиране от страна на собственици, местна власт и ББ разбира се :)...Нафтата наистина нямаше ресурса да влезе в А група тази година. Нямаше и подготовката и базата. Най-добре за нас ще е да изиграем още един сезон, защо не и следващ в тази супер, мега, гига силна Б група и след това да търсим промоцията. Първото и най-важно нещо, което трябва да се случи още този сезон е да се върнем да играем на Храма! Сигурен съм, че ще се случи за ужас на Бартоломейчето. Убеден съм, че бургазлията ще отреагира, като ужилен на тази новина.Все пак е отбора с най-големи успехи в града!!! Другото важно нещо е да се възстанови отново продуктивната школа, която да захранва А отбора, както е било до 2009 година, та и сега ако щеш...Бургаският Атлетик Билбао! Само Нафта!

П.П. Един въпрос към Девиан offtopic - Георги Терзиев на кой отбор е юноша-Сливен, Нефтохимик или Ч-ц? и как се определя този статут - юноша на еди кой си отбор според него?

Прожектираш си филм приятелю. Време е да се ощипете по бузите...Хиляди пъти ти предложих среща ти се плъзгаш. По форумите не става. Бургас боледува футболно. Кой не иска да си играете на Лазур ? За разлика от вас ние поставихме тези въпроси на нашето ръководство и докато вие си правите подписката повечето от нас действаха не на думи. Аз искам два силни отбора с два стадиона, но понеже не съм малък, не съм и наивен смея да твърдя, че малкия финансов ресурс в града ни трябва да се обедини за да имаме един отбор, но фактор. Иначе и Нафтата и Черноморец ще бъдат кокали за глозгане. Видя, какво направиха с вас в Б група, надявам се си усетил и това, което се случи с Черноморец. Ние форумниците се оказа, че сме хора с позиции във властта, имаме и ресурса да работим за футболен Бургас и се мъчим да го правим. Вместо да пишете глупости - нека да се срещнем и обединим усилията си. Никой няма да ти вмени да обичаш друг отбор, но когато любовта ти страда се искат жертви. Ние ги правим, а вие ? И нещо друго. Стадион "Лазур" е, колкото твой, толкова и мой. Приказките - "върнете ни стадиона вече стават глас в пустиня". Нали се сещаш, кой трябва да реши за стадиона. Не бъркай главите на пубертетите с небивалици. Нито аз, нито "бартоломейчо", нито "бургазлийчето", нито Девиан сме си взели стадиона у дома си. Като сте толкова сърдити, защо не отидете при Събев да си искате своето. Атакувайте него. То само с "шарани" в устата и по форумите не става. Писахме, че си искаме стадиона в Акациите, вие блъвнахте пак глупости от 1001 нощ, че то на стадиона да искаш е много лесно. Да, ама вие не знаете, какво правим извън стадиона. Нищо не е случайно - и караваната в центъра на Бургас не е случайна и цените от 1 и 3 лв. не са случайни и връщането на част от публиката на стадиона не е случайна.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
plamenski
Контакти:

Мнениеот plamenski » 22 май 2012 15:14

ntodorov написа:
plamenski написа:Изчетох с интерес, какво се е написало от цяла България. Резонни и не толкова резонни коментари.....И с почуда обаче открих, че отново няколко шаранчета са супер компетентни по темата История на Нефтохимик! Това им е по призвание явно!!!

Прожектираш си филм приятелю. Време е да се ощипете по бузите...Хиляди пъти ти предложих среща ти се плъзгаш. По форумите не става. Бургас боледува футболно. Кой не иска да си играете на Лазур ? За разлика от вас ние поставихме тези въпроси на нашето ръководство и докато вие си правите подписката повечето от нас действаха не на думи. Аз искам два силни отбора с два стадиона, но понеже не съм малък, не съм и наивен смея да твърдя, че малкия финансов ресурс в града ни трябва да се обедини за да имаме един отбор, но фактор. Иначе и Нафтата и Черноморец ще бъдат кокали за глозгане. Видя, какво направиха с вас в Б група, надявам се си усетил и това, което се случи с Черноморец. Ние форумниците се оказа, че сме хора с позиции във властта, имаме и ресурса да работим за футболен Бургас и се мъчим да го правим. Вместо да пишете глупости - нека да се срещнем и обединим усилията си. Никой няма да ти вмени да обичаш друг отбор, но когато любовта ти страда се искат жертви. Ние ги правим, а вие ? И нещо друго. Стадион "Лазур" е, колкото твой, толкова и мой. Приказките - "върнете ни стадиона вече стават глас в пустиня". Нали се сещаш, кой трябва да реши за стадиона. Не бъркай главите на пубертетите с небивалици. Нито аз, нито "бартоломейчо", нито "бургазлийчето", нито Девиан сме си взели стадиона у дома си. Като сте толкова сърдити, защо не отидете при Събев да си искате своето. Атакувайте него. То само с "шарани" в устата и по форумите не става. Писахме, че си искаме стадиона в Акациите, вие блъвнахте пак глупости от 1001 нощ, че то на стадиона да искаш е много лесно. Да, ама вие не знаете, какво правим извън стадиона. Нищо не е случайно - и караваната в центъра на Бургас не е случайна и цените от 1 и 3 лв. не са случайни и връщането на част от публиката на стадиона не е случайна.

Де го чукаш, де се пука.....
[offtopic]като искаш да се запознаем, пиши на ЛС[/offtopic]
‎"Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 22 май 2012 21:03

...Пламенски. Чукаш, където не трябва, за туй ти се пука, където не искаш. ;)
[offtopic]Чия да бъде привилегията от евентуалното ни запознанство ? :mrgreen:[/offtopic]
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
plamenski
Контакти:

Мнениеот plamenski » 23 май 2012 12:28

ntodorov написа:

...Пламенски. Чукаш, където не трябва, за туй ти се пука, където не искаш. ;)
[offtopic]Чия да бъде привилегията от евентуалното ни запознанство ? :mrgreen:[/offtopic]

Еми NTT или ntodorov, твоя коментар на моя пост си е точно де го чукаш, де се пука...Аз си коментирам темата а ти скачаш, като ужилен...да съм казал нещо по въпроса, какво направихте последния си мач, или пък какво направихте в началото на пролетния полусезон, или пък какво не направихте от 2005 година насам? НЕ! А и не ме интересува. Аз си гледам в моята паничка.....

Върни се в “Футбол - България”