Много ли са два отбора на Бургас?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Re: Много ли са два отбора на Бургас?

Мнениеот Bourgas » 18 май 2012 23:18

greenultras написа:Ей акулки какво го награбихте момчето. Димо е прав вие сте едно измислено отборче създадено 2005 с лиценза на Вихър Айтос на гърба на нашия Нефтохимик. Присвоихте една от най добрите школи в БГ откраднахте най красивия стадион взехте и най добрите ни футболисти и ся правите на най великите.

П.С Само с боя не става - Бургас е зелен!

Вихър Айтос си играе още, но не може да се каже същото за Атлетик. Нищо не съм присвоявал аз, нищо не съм крал, нищо не съм вземал и на велик не се правя. Стига промивахте мозъците на хората извън Бургас, че масата ви и вярват. Бъдете обективни кажете всичко така, както си е. Пак казвам, без приказки от 1001 нощ.
П.П. Ей такива като теб ме отказаха да ходя на мачовете на Нефтохимик. Отбора го уважавам, голяма част от феновете му са ми приятели и то много добри, но останалите...
И стига си заемал страна на всеки един, който плюе по Черноморец. Не бъди дупеда*ец, бъди мъжкар и си дръж на мнението, и на думата.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

greenultras
Контакти:

Мнениеот greenultras » 18 май 2012 23:41

Bourgas написа:[

Вихър Айтос си играе още, но не може да се каже същото за Атлетик. Нищо не съм присвоявал аз, нищо не съм крал, нищо не съм вземал и на велик не се правя. Стига промивахте мозъците на хората извън Бургас, че масата ви и вярват. Бъдете обективни кажете всичко така, както си е. Пак казвам, без приказки от 1001 нощ.
П.П. Ей такива като теб ме отказаха да ходя на мачовете на Нефтохимик. Отбора го уважавам, голяма част от феновете му са ми приятели и то много добри, но останалите...
И стига си заемал страна на всеки един, който плюе по Черноморец. Не бъди дупеда*ец, бъди мъжкар и си дръж на мнението, и на думата.

Човеко аз нищо не съм промивал всичко което казвам си е така. Кажи ми кое не е вярно от това което съм казал? Не играете ли сега на нашия стадион? Повечето от децата в вашата школа не са ли играли при нас? Но Събев не им остави избур като закри нашата школа и те къде да отидат горките наложи се да сложат синия екип. Футболистите с които влезнахте в А група не беше ли гръбнака на Нафтекс "Нефтохимик" ? По горе писа че не сте като Цска не вие сте абсолютно същите като тях. Винаги сте били подкрепяни от местната власт и все за наша сметка. Още през 1969 година с решение на ЦК на БКП в Бургас се взема решение да бъде създаден обединен бургаски клуб Нефтохимик е закрит, а най-добрите му играчи ги пращат в Черноморец. Пак по същото време сте искали да ни вземете стадиона но от Нефтозавода не са позволили като са казали че там ще се развиват работнически първенства. И не знам точно по кое време ама е имало нещо като закон в които само един бургаски отбор е можело да бъде в елита за това не се е допускал по това време Нефтохимик в първа лига. Викате че Цесека и Левски са галеници на властта ама излиза че вие за нас тука в Бургас сте по големи галеници. И затова ви мразя и винаги ще ви мразя. Предпочитам да подкрепя майните или шопите ама не и вас.

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 19 май 2012 05:50

greenultras написа:
Bourgas написа:[

Човеко аз нищо не съм промивал всичко което казвам си е така. Кажи ми кое не е вярно от това което съм казал? Не играете ли сега на нашия стадион? Повечето от децата в вашата школа не са ли играли при нас? Но Събев не им остави избур като закри нашата школа и те къде да отидат горките наложи се да сложат синия екип. Футболистите с които влезнахте в А група не беше ли гръбнака на Нафтекс "Нефтохимик" ? По горе писа че не сте като Цска не вие сте абсолютно същите като тях. Винаги сте били подкрепяни от местната власт и все за наша сметка. Още през 1969 година с решение на ЦК на БКП в Бургас се взема решение да бъде създаден обединен бургаски клуб Нефтохимик е закрит, а най-добрите му играчи ги пращат в Черноморец. Пак по същото време сте искали да ни вземете стадиона но от Нефтозавода не са позволили като са казали че там ще се развиват работнически първенства. И не знам точно по кое време ама е имало нещо като закон в които само един бургаски отбор е можело да бъде в елита за това не се е допускал по това време Нефтохимик в първа лига. Викате че Цесека и Левски са галеници на властта ама излиза че вие за нас тука в Бургас сте по големи галеници. И затова ви мразя и винаги ще ви мразя. Предпочитам да подкрепя майните или шопите ама не и вас.

Първо за темата,хубав въпрос,наскоро го обсъдихме в нашата всекидневна,запознатите даже цитираха и футболни хора,ако те интересуват нашите мнения и мнението на футболните хора по въпроса,разрови някъде около 700-стотната страница във всекидневната е обсъдено,не само дали са много два,ама и дали и един не е много ;) Но до тук с хубавите неща,от това което си копи-пейстнал като първо мнение,обаче излиза,че темата,която си направил трябва да е с друго заглавие,а именно нещо от сорта:Дали Нефтохимик не заслужава повече от Етър и Ботев да играе в А група,защото в крайна сметка мненията,които се изписаха бяха възоснова на статията,която си качил и от там насетне започна излишно мерене на уреди за облекчаване от страна на феновете на Ботев,Локо,Цска,Левски и т.н. и доста малко интелигентни и компетентни мнения,които отговарят на зададения въпрос,отделно въпроса трябва да е зададен към хора,които са запознати с града и са живяли известно време,защото бая народ си говори наизуст.Сега да видим,кое е вярно и кое не е вярно от това,което казваш,защото имате една митология,дето е доста здраво скалъпена.Та викаш играем на вашия стадион,този който ти и останалите на ултраси на Нефтохимик построихте със собствени средства и с безвъзмезден труд или който беше построен с държавни средства от едно държавно предприятие,построено също с държавни пари 8-) Та този стадион ,колкото е ваш толкова е бил и на всички останали фенове в Бг.Отделно предполагам,че си фен на отбора след като е открит обновения стадион,защото иначе нямаше така на изуст да цитираш митологията ви,че Черноморец още навремето искали да вземат стадион Нефтохимик,ама видите ли Нефтохима не го дали :mrgreen: :mrgreen: Поредната глупост,ти как си представяш Черноморец да имат претенции за стадион,който е по-лош от техния по това време,а и до средата на 90-те :shock: :shock: Отделно по това време Нефтохима нямаше как да взима решения,кой къде ще играе,тези решения се взимаха от партийните другари,така че ако бяха решили,Черноморец без проблем щеше да вземе не само този стадион,но и стадионите на Локомотив,Колодрума,на Поморие,Несебър и т.н.Сега предполагам,започва да ти се изяснява,защо са се играли само работнически първенства,ами Черноморец играеха на най-добрия стадион в Бургас,а Локото си играеха на техния стадион.Едва след като се взема решение да се бута стадиона на Локомотив,за да се строи надлеза при гара Вл.Павлов,някой се сеща,че има стадион между село Атанасово и Бургас,който може да се ползва и за професионален футбол,до тогава просто никой не е имал нужда от него ;)
Викаш децата от вашата школа,ами нормално децата отиват,където имат по-добри изгледи за развитие,както навремето децата от школата на Черноморец,като Чиликов,Сакалиев и т.н.А вие като влязохте в А група не отмъкнахте ли основни играчи на Черноморец като Росен Петров,Валентин Найденов,Кишишев,отделно нали се сещаш,че никой не може да накара някого да играе където и да е,ако не го иска сам.Отделно през 1969 с решение на ЦК на БКП за развитието на спорта доста отбори биват обединени,така че не си измисляйте глупости,че е единично решение във ваш ущърб.По известните обединения по това време Левски и Спартак Сф и последвалото Левски-Спартак,Цска и Септември и последвалото Цска Септемврийско знаме,Славия и Локомотив Сф като Локомотив е закрит и активите му преминават в ЖСК Славия,но отборът си има достатъчно фенове и се отделя отново през 1971,когато се осъзнава безполезността на тези обединения,не така обаче стоят нещата с отбора на Нефтохимик от 1962 8-) Отделно все се каните,че нещата щели да се обърнат,е колко пъти да се обръщат,след като края на 90-те преди да дойде Дражев(който се появи благодарение на това,че Йоан и Порточанов развалиха отношенията си),Порточанов беше обърнал отбора на Черноморец на сателит и пращаше ненужните за момента играчи като Чиликов,Сакалиев,Антон Спасов и т.н. да се обиграват,така че каквото повикало,такова се обадило както са казали мъдрите хора :mrgreen: :mrgreen:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 19 май 2012 06:44

Подкрепяйте отборите си,но жалко е ,че всъщност заради ''велики'' ръководители тези два емблематични отбора само по презумция са ''Черноморец'' и ''Нефтохимик''.Нито това е ''нафтата'', нито това е стария истински''Черноморец'' за съжаление. Дражев наистина унищожи истинския клуб,а ако гледаме детайлите ''Черноморец''-Поморие е старата ''нафта''
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

stanislav89
Контакти:

Мнениеот stanislav89 » 19 май 2012 13:28

izumrud написа:
stanislav89 написа:Ще постна това, което писах на автора:
Искам да те попитам за няколко "неща" , които си писал в тази статия.
http://www.sport1.bg/sport1/node/258633

Отборът на Ботев Пловдив не влиза в никакви схеми и задкулисни игри, и това се видя прекрасно този сезон, където определено с най-класните състезатели в групата се стигнаха до резултати като Ботев-Несебър 1-1, 2 загуби във Варна и т.н.
Реалното и нормалното беше, че ако не се назначаваха безмозъчни треньори като Хубчев и Радуканов, още на полусезона да сме в "А" група, но това е друга тема, защо ви пиша всичко това, защото преди всеки мач на Ботев се слушат приказки как ще го вземем с уговорка и виждаме как другите отбори се хвърлят на живот и смърт и никога не се стига до "желаният от тото манияците" резултат, в Любимец нямаше да е по-различно ако не беше се стигнало до червеният картон на домакините.
Тук стигаме до другата тема, имаше грешки в наша полза и в наша вреда от страна на съдиите, това е напълно нормално, не се е грешало само в едната посока, за да можете да си позволите да говорите такива неща!
Доколкото лиценза... в аматьорският футбол няма лиценз, не случайно се казва, че като се вземе на някой отбор лиценза, то той отива във "В" група, иначе да, взехме правото на участие!
Доколкото мачовете във "В" група, не виждам какви претенции можете да имате, след като вие за всеки неуспех набеждавахте Ботев и БФС, при положение че не можехте да си вземете едно гостуване като хората, за слабата игра не са ви виновни другите!Както и предният сезон, когато останахте 3-ти ако не се лъжа.

Нефтохимик отново се провали да си спечели правото на участие в по-горна група, но този път едва ли ще има подарени баражи от бфс, не обвинявайте другите за собствените си провали, особенно когато нямате никакво право!
Още повече за съдийството, все едно от Ботев да мрънка за дузпите в Бургас, които бяха отсъдени.

Ботев може да е всякакъв отбор, ръководството може да е какво ли не, но не влизат в уговорки и не хващат съдии откакто се започна новото начало през 2010 година, вие можете ли да кажете същото за вашият отбор!

ааахххх, Бате, ти си доста зле, честно
явно толкова не си наясно, че няма накъде.
1. Как да няма лиценз за В група, бе човек??? Ти не си ли чел Наредбата за сезон 2011/2012, явно не си запознат с разпоредба номер 32 на Аматьорската лига. Там ясно и точно е посочено, че "до участие във "В" АФГ се допуска клуб, който отговаря на посочените в т. 2 от раздела изисквания"
2. личната ви драма с избора на треньор ни я натрапваш? не си ли нагъл, безработнико?
3. питай Каратанчев от ЗС на БФС-Пловдив какво говореше на съдийския семинар за ЮИ България и как набиваше кой е фаворит за промоция
4. питай същия Каратанчев дали ще ти покаже разходния лист със съдийските назначения за сезона - колко мача са получили съдиите от Бургас и колко останалите?
5. Как се подготвяха нормативите и в кои дни? Как съдията Овчаров от Сливен, двамата съдии от Ямбол, включително Араванов (реално ненаказвани), как бяха наказвани след мачовете на Нафтата? Този Овчаров за награда, че зачете голове с ръце ли го промотираха в Б група от листата на Пловдив, това знаеш ли го?
6. Какво е казал на Дингилски на Станчо Цонев от Нафтата при внасянето на таксата за жалба срещу съдийството...
7. Покрил ли е Райчо Райчев от Сливен норматив, за да получава мачове и НА КОИ ОТБОРИ е назначаван?????
Айде провери и ми се обади тука, сладур

Ще ти отговоря на това което знам, защото нито съм професор по всичкология, нито имам свръхестествени сетива да знам кое къде се е случило.
1.Във "В" група ние , както и вие играхме през сезон 2010/2011 , а не през 2011/2012 и тогава нямаше никакви изисквания към отборите, освен медицинско преди мачът , осигуряване на терен, охрана и медицинско лице, ако са го променили за този сезон мен това не ме вълнува.
2.Личната драма я споменах, като причина поради която бяхме и още не сме на 1-то място, от където дойдоха и всички останали драми.
3.Г-н Каратанчев, не знам какво е говорил на този семинар, защото не съм присъствал, ако ни е изкарал като фаворити или е обърнал внимание на големият брой хора, които ще обикалят заедно с отборът не виждам никакъв проблем.
4.Не знам.
5.Първо, нормативите в аматьорският футбол са пълен смях, аз съм бил 3 години съдия и нито веднъж не съм ходил да покривам нормативи, само когато се надяваш да растеш в йерархията, тогава трябва да ходиш.Освен това Овчаров е от Смолян, а не от Сливен и е един много добър съдия, на който колкото и мачове да съм му гледал се е справял перфектно.
6.Не знам
7.Не знам

Аз да ти кажа, че бях на вашият мач Марица - Нефтохимик (2-0) и цял мач скачахте срещу съдията, при положение, че нямаше реално причина, но това си е лично ваш проблем, че не можете да видите колко бяхте слаби и разбирам да сте на 3-4 точки зад нас и да говорите за някаква подкрепа, но когато завършиш 30 точки зад противника и играеш по този начин както срещу Марица е най-малкото смешно да имаш каквито и да било претенции!
Айде със здрави и вземи си отвори очите!Помага!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 20 май 2012 17:31

BEROE 88 написа:В България май само София и Пловдив имат потенциал и публика за 2 отбора.

Потенциал и публика мислиш ли, че няма във Варна? Стига глупости!

sure thing1926

Мнениеот sure thing1926 » 20 май 2012 21:41

.....ако ни е изкарал като фаворити или е обърнал внимание на големият брой хора, които ще обикалят заедно с отборът не виждам никакъв проблем.....

Най-многобройната. В интернет обаче. реално публиката, на която най-лесно се гостува. И етър, и Спартак, дойдоха, е....ха и си заминаха. Любимец също, но тогава разиграваха поредния тото-хикс, затова се наложи сина на Андрей Павлов, собственика на частната школа, която представяте за ваша, да си вкара автогол. Да не говорим, че това единствената публика някога дезертирала. Поради грошовете на социолога с очилата, със соколовата фамилия и на неговия аргатин Цецо Пърпъла ви водиха сигурни за Б група...

Варна, Бургас, Пловдив и София имат потенциал за 2 отбора, по принцип.
Локомотив е любимият отбор на Пловдив: http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

kanarche
Контакти:

Мнениеот kanarche » 21 май 2012 02:13

Най- малко пък ни трябват мнения на измислени фенове на измислен отбор, с измислена история и президент- единственото истинско при тях е комплекса от Ботев и фотошопа! Иначе Бургас твърдо трябва да е с два отбора в А гр!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 21 май 2012 14:21

И затова ви мразя и винаги ще ви мразя. Предпочитам да подкрепя майните или шопите ама не и вас.

...Ей това му е проблема на Бургас зелени приятелю. Дупедавците...Мозък ли не ти стига да усетиш, че докато се държите за палците ония от Ботев Пд си правиха гаргара с вас и ви използваха удобно докато бяхте приведени и с гръб към тях.. Аз съм ви защитавал в техния форум, а вие сами не искахте да си помогнете. Бяхте ме обвинили в човек, който ви развалял отношенията. Майтап. Те ви плюеха по суратите - вие се облизвахте. Ти точно и такива, като теб не заслужават никакъв Бургаски отбор. Ония времена, когато Нефтохимик мачкаше наред се подкрепяше от аудиторията на Черноморец ( включая и мен )и 150 стареца ( сред, които беше и дядо ми) върли фенове на предшественика му Локо Бс. Вие повече мразите отколкото обичате. Приказките - ограбиха ни, изядоха ни, унищожиха ни са вече смешни. Радвай се, че Събев още не беше при вас. До сега щеше да ви е зачеркнал с гумичка, а нематериалните активи на отбора - щяха да тънат в забрава...А въпроси, като този щяха да звучат, като на Валя Балканска песните в космоса. Знаем, че ги има, ама никой не ги чува.
ПС: Добре, че се пръкнахте виЙ, че да задавате въпроси за смисъла на отборите в Бургас...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 21 май 2012 14:41

Ако погледнем демографската карта на България и мислим в перспектива 10 - 20 години, то Бургас, ако не днес, утре със сигурност, ще има два отбора състезаващи се в елитния ни футбол. Същото важи и за Варна. И двата града имат дори в момента потенциал да имат по два отбора в А-група.
Да не говорим, че разликата между София, Пловдив, Варна и Бургас и останалата част на България става все по-голяма. Това струпване на хора и капитали в тези четири града ще определя бъдещето на икономиката, а от там и на спорта и в частност на футбола в България, през следващите 40 - 50 години. Такива са тенденциите.

Ако зависи от мен, предпочитам Нефтохимик и Спартак Варна от лятото да са в елита, за сметка на Ботев Враца, Монтана, Берое, Лудогорец или Литекс. Най-малкото, градовете са истински градове и има достатъчно забавления за гостуващите публики.
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Върни се в “Футбол - България”