galin56 написа:v.r.s. написа:Проблема не е в бройката на отборите, а в това, че собствениците на отбори не инвестират в тях.
Примерно преди години, когато Левски влезе в групите на ШЛ и имаше добри финансови постъпления какво направи Батков за да вдигне нивото на отбора и да направи пробив и следващата година. Да не би да направи по-селекция или да инвестира част от тях в база и стадион, нещо което щеше да направи отбора още по добър и да принуди и конкурентите му да също да търсят начини за конкурентоспособна селекция. Това щеше по естествен път да вдигне и нивото на отборите с претенции, както и нивото на първенството ни. В днешно време футболът ни без да се инвестират големи суми е обречен, ако ще и 4 отбора да е А група няма ли дългосрочни планове за развитието на отборите, нищо няма да се промени. Щяло да има по голяма конкуренция и как ще стане такава, като отново ще е със същите футболисти, които са и в момента, същата база и стадиони и т.н., само примерно постъпленията им от ТВ-правата ще са по галями и ще влазат в джоба на собственикаили ще отидат за издръжка на отбора, а не за инвестиране в нещо значимо. Защо никой от отборите с традиции не направи това, което прави Домусчиев в разград, стадион, бази, добра селекция наща които сруват мильони, така се прави истински футбол и такива отбори допринасят за развитието му.
Решението е да има критерии които трябва да се спазват, за стадион, бази и помощни игрища където да се развива детско-юношески футбол, финансови гаранции депозирани в БФС, изчистени задължения към футболисти други клубове и институции, навременно заплащане на възнагражденията на футболистите и т.н. И не са ли спазени тези критерии да няма компромиси, каквито се правят за определени отбори, тогава ако трябва и 8 отбора да бъдат, но да се знае, че са наистина професионални, а останалите да играят в долните дивизии.
А стига с тия собственици, бе да му се невиди. Всеки чака някой друг на готово да дойде и да го "оправи", без той да си мръдне пръста. Ти лично колко си дал на миньор. Колко екипа си купи, колко сезонни карти, колко даваш за билети - по левче ли или по 40-50 лв колкото струва билет в Европа. Колко пъти напълнихте стадиона? Стига собствениците, та собствениците. И аз чакам някой да ми купи жилище и да ми го подари, ама никой не иска, май ще трябва ипотечен кредит.
Аз като фен си плащам билета, купувам си екипи на Миньор и колкото мога съм готов да помогна. Но няма как да извадя пари за стадиона, за бази и всичко останало, защото нямам средствата. Докато собственика е длъжен да ги прави тези неща, най-малкото защото чрез отбора се лигитимира пред обществото. А ти какво друго от изброените неща си направил за своят отбор и кой ако не собствениците е отговорен за издръжката на отбора? Кой щеше да го знае Батков, ако не беше собственик на Левски или Гърнето ако не беше на ЦСКА, същото важи и за Вангелов?
Ти като си купуваш жилище или кола, ти ли си ги подържаш или чакаш на съседите да го правят, хайде като коментираш преди това мисли какво казваш и не се излагай. Ти или аз имаме ли някакво право на мнение при взимане на някакво решение за клуба или се решава от собственика?