А група - 10 отбора с 3 (!) директно изпадащи , без никакви плейофи и глупотевини, по 4 мача на сезон всеки срещу всеки и да видим ще има ли черно тото!...
Б група обратно - 22-24 отбора като в Сегунда и Чемпиъншип
п.с. Колкото до лиценза на "грандове" като Слабия и Жепеец Надежда - личното ми мнение е че А група само ще спечели ако се лиши от двата най-големи паразита и тотаджии.
Режат "А" група заради Левски и ЦСКА
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Режат "А" група заради Левски и ЦСКА
Според мен 10 отбора са достатъчни. 4 мача. 1 директно отпадащ и 1 играе бараж. Дори може би е по-добре само 1 директно отпадащ отбор. Условие за минимален бюджет за всяка година на кандидатите за А група и отлично тревно покритие на стадиона. Който няма пари за А да играе в Б група, където отново да има минимален бюджет за участие в Б група. 20 отбора в Б група(или колкото покрият изискванията за участие в Б група до 20). Регионални В групи.
Само като погледна класирането на първите 10 и ми става интересно евентуалното първенство. Първите 6 имат претенции за Европа. Всеки кръг ще има дербита. Така, ако от година на година се забележи израстване на по-малките отбори формата отново може да бъде променен. Може би след 5-6 или 10 години. Така тези, които не искат да играят в Европа и не искат да има ЦСКА и Левски в тяхната група, може да играят в Б група
Така ще се вдигне и нивото на Б група. Парите от правата за излъчване по телевизията ще бъде разделена между 10 отбора. Цената за тях също ще е по-добра и ще бъдат продадени на повече телевизии. Все пак в един кръг може да играят Литекс-Лудогорец, Черноморец-Левски, ЦСКА-Локомотив Пловдив. Може спокойно да се дават всички мачове и да са в различно време. Може да се появи интерес и за Б група, примерно за поне 1 мач. Друг вариант е да се дава примерно на последният, който прави избор за петият мач да излъчва 1 мач от Б група и тези пари да се делят между излъчваните отбори.
Естествено всичко е просто надежда. Много ми се иска всички фенове без значение на Литекс, Левски, ЦСКА, Локомотив, Черноморец, Берое да се обединят и да изискат подобна промяна. Да се организират и да спечелят дербито за драстична промяна на формата. Е явно не всички са привърженици на този формат, но с делене на 2 части се видя, че е неефективен формат. С 14 отбора по 2 мача просто намаляват още повече мачовете. Ако някой знае и има идея как ние феновете може да променим формата на А група или по-точно да повлияем за тази промяна нека пише. Примерно всички агитки, които подкрепят А група с 10 отбора да издигнат плакати на всички мачове до края, официалните фенклубове да изпратят писма до БФС, ПФЛ и собствениците на отборите. Само със сериозен натиск от феновете може да се променят нещата кардинално. Това е само идея
П.С. Европа означава Европейски клубни турнири. Ако може и 1 анкета, ако няма.
Само като погледна класирането на първите 10 и ми става интересно евентуалното първенство. Първите 6 имат претенции за Европа. Всеки кръг ще има дербита. Така, ако от година на година се забележи израстване на по-малките отбори формата отново може да бъде променен. Може би след 5-6 или 10 години. Така тези, които не искат да играят в Европа и не искат да има ЦСКА и Левски в тяхната група, може да играят в Б група

Естествено всичко е просто надежда. Много ми се иска всички фенове без значение на Литекс, Левски, ЦСКА, Локомотив, Черноморец, Берое да се обединят и да изискат подобна промяна. Да се организират и да спечелят дербито за драстична промяна на формата. Е явно не всички са привърженици на този формат, но с делене на 2 части се видя, че е неефективен формат. С 14 отбора по 2 мача просто намаляват още повече мачовете. Ако някой знае и има идея как ние феновете може да променим формата на А група или по-точно да повлияем за тази промяна нека пише. Примерно всички агитки, които подкрепят А група с 10 отбора да издигнат плакати на всички мачове до края, официалните фенклубове да изпратят писма до БФС, ПФЛ и собствениците на отборите. Само със сериозен натиск от феновете може да се променят нещата кардинално. Това е само идея

П.С. Европа означава Европейски клубни турнири. Ако може и 1 анкета, ако няма.
Най-после!
http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=268725
А кви са тия глупости дето пишете по 22-24 отбора в "Б" и "В" групата??? Те в момента от 12 станаха 9, направете си сметка от 24 колко ще завършат.
"Б" група същия формат като "А" група. 10 или 12 отбора. "В" група на същия принцип, обаче пак да са 4.
Има една камара отборчета във "В" групите, които първенството им е като подготовката за разни фенски турнирчета през лятото, така че без тях по-добре.
Михайлов: Ще намалим отборите в А група
http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=268725
А кви са тия глупости дето пишете по 22-24 отбора в "Б" и "В" групата??? Те в момента от 12 станаха 9, направете си сметка от 24 колко ще завършат.
"Б" група същия формат като "А" група. 10 или 12 отбора. "В" група на същия принцип, обаче пак да са 4.
Има една камара отборчета във "В" групите, които първенството им е като подготовката за разни фенски турнирчета през лятото, така че без тях по-добре.
...
Намаляването на отборите ще бъде много голяма грешка, която няма да доведе до нищо добро. Тази идея от години е застъпвана от хора, които не могат да мислят - намаляваме групата и повишаваме качеството, конкуренцията и интереса. Да, ама това са само празни думи - при десет отбора, което е най-глупавият вариант, няма да има по-високо качество, винаги ще има поне два слаби отбора, а постоянното повтаряне на едни и същи мачове с едни и същи лица ще доведе до отлив и на тази публика, която е в момента. При четири мача Левски-ЦСКА много скоро ще има мач посетен от 1 000 човека. проблемът не е в броя на отборите - достатъчно е човек да погледне последните тимове в Австрия, Швейцария, Словакия, Дания и пр. и ще види, че там последните отбори са изостанали както нашите, т.е. и при малко отбори винаги ще има слаби тимове. Това е нещо нормално. Проблемът е, че провинциалните отбори - тези от градовете между 5-20 в България по население са слаби, което е резултат от икономическия упадък на тези градове. С други думи, ако искате конкуренция и посещаемост трябва да има прилични отбори като Добруджа, Шумен, Тунджа, Пирин, Сливен, Хебър, Етър, Янтра, Ботев Вр, Миньор, Хасково, Бдин, Марек, Розова долина и пр.
- TheApostleOfFreedom
- Контакти:
Някой го каза по-горе: много от отборите във В групите са просто за разцъкване на любители. Границата между В и Б групите е "по-дълбока" от тази между А и Б. Дори да прескочим темата за отборите в А група, то остава за бройката в единна Б - 16, 18 или 20 отбора са прекалено много. Трябва да има единна Б и тя да е в същия формат като А, примерно: 10 отбора с 4 мача, 12 отбора с 3/ 4/ или плейофи, 14 отбора с 3 мача или плейофи, 16 отбора с 2 мача... Лично аз съм на мнението, че пирамидата на футбола трябва да се промени на: А група с 10 отбора, играят по 4 мача по между си, 1 отпада директно и 1 играе двубой с втория от Б група. В Б група: А група с 10 отбора, играят по 4 мача по между си, 2 отпадат директно. И тук е нещото, което смятам, че трябва да се промени: да се създаде нова В група с 10 отбора, играещи по 4 мача по между си, първите 2 отиват в Б, последните 4 изпадат в старите В групи. В резултат на това в професионалния и полу-професионалния футбол ще играят 30 отбора, колкото номинално се водят и сега.
Дяконе, победихме!
Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.
http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!
Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.
http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!
Как и колко отбора ще останат? Да не излезе сега така, че някои отбори, които са си мислели, че са се спасили, да се озоват в Б група през есента. Пример - Локо Сф.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!
Върни се в “Футбол - България”