Режат "А" група заради Левски и ЦСКА

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Re: Режат "А" група заради Левски и ЦСКА

Мнениеот Bourgas » 28 апр 2012 12:22

100 години написа:
Bourgas написа:Закривай Черноморец! Или поне нека стане сателит на отбора от "Б" група! :mrgreen:

Ти затова ли си толкова активен във форума на същия отбор?!

Абсолютно, ще ставам фен на Ботев, че и Черноморец преди се е казвал така. Бултраси ще ставаме платените 5 фена на шарана ;)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 28 апр 2012 12:23

най-накрая БФС да измъдри нещо добро

най-добре е 10 отбора и готова работа

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 28 апр 2012 12:23

Нямали да се продават мачове като 10 отбора се срещат по 4 пъти познай как няма да се продават даже напротив разпределят си примерно по 2 победи или по друг начин. И коя държава, която е колкото нас има 10 отбора питам АЗ ми никоя, Швейцария е със съвсем малко по-голяма от нас по население, но пък е по-малка по площ. Това пък с плейофите също е пълна тъпня, нали видяхте какво става в Турция всичко купува и уговаря мачове, точно там има плейофи и в Холандия и Белгия другаде няма. Пичове оставете ги бургазлии аз като им казвах да си гледат техния отбор, че висят те не ме слушат, нека да си гледаме нашия отбор и да не падаме на тяхното ниво.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 апр 2012 12:27

Твърдо съм за състав на "А" група от 12 отбора. Считам, че това е удачен вариант и за да не бъда голословен отново давам едно мое предложение, което съм излагал и преди във форума:

1. „А” група от 12 отбора. Шампионатът се провежда на три етапа. В първите две „третини” отборите играят 2 пъти всеки срещу всеки при разменено гостуване. На третия етап отборите от първата шестица във временното класиране играят отново два пъти всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят шампиона и участниците в ЕКТ. Отборите от втората шестица определят изпадащите отбори.
2. Освен турнира за купата на страната се създава още един турнир, наречен примерно на основния си спонсор Х.
3. Шампионът на страната участва в ШЛ. Отборът, класирал се на второ място участва заедно с носителя на купата на страната в ЛЕ. Отборът, класирал се на трето място играе бараж с носителя на купа „Х” за участие в ЛЕ. Това разбира се при вариант, че страната ни остане с 4 места в ЕКТ, което при нашето представяне там хич не е сигурно.
4. От „А” група изпадат отборите, заели последните 3 места във втората шестица. На тяхно място автоматично влизат първенците на двете „Б” групи, в случай, че групите се запазят. Вторите отбори от двете „Б” групи играят бараж за третото овакантено място в „А” група. Ако „Б” група остане само една, третият класирал се отбор във „Б” група играе бараж за влизане в „А” група с отбора, заел 10-то място в „А” група.
5. Ако някой отбор не може да покрие критериите за участие в „А” или „Б” група, той автоматично изпада в по-долна група, като мястото му се заема от първия възможен отбор от тази група (с най-предно класиране и отговарящ на критериите за участие).
6. Така на практика ще има по 4 мача между най-силните отбори в страната. борбата за шампионската титла ще бъде по-оспорвана и равностойна до последния момент. Борбата във втората шестица на „А” група също ще бъде жестока до края, защото зоната на изпадащите ще бъде съвсем близо.
7. Със силно участие за някоя от двете купи т.н. „по-малки отбори” също ще имат шанс, както да се преборят с „грандовете”, така и да помиришат ЕКТ. Още повече, „грандовете” издишат и сега, когато трябва да играят на 3 фронта (шампионат, купа на страната и ЕКТ), а когато се появи и четвърти турнир, явно ще трябва да играят с юношите, което пък ще бъде само от полза за тях.

Далеч съм от мисълта, че всички тези идеи ще бъдат приложени, но все пак си струва да се помисли, обсъди и започне от някъде. Във всеки случай "А" група с 16 отбора далеч не е най-добрият вариант. Например 16 отбора има и във Висшата лига на Русия, но руският футбол е доста по-напред във всяко отношение от нашия, да не говорим за мащабите на страната. ;)
П.П. Вариантът с разделяне на "А" група на две се прилага и в момента в руското първенство, което преминава по схемата "есен - пролет".
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 28 апр 2012 12:32, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 28 апр 2012 12:28

Пловдивчанинът написа:Нямали да се продават мачове като 10 отбора се срещат по 4 пъти познай как няма да се продават даже напротив разпределят си примерно по 2 победи или по друг начин. И коя държава, която е колкото нас има 10 отбора питам АЗ ми никоя, Швейцария е със съвсем малко по-голяма от нас по население, но пък е по-малка по площ. Това пък с плейофите също е пълна тъпня, нали видяхте какво става в Турция всичко купува и уговаря мачове, точно там има плейофи и в Холандия и Белгия другаде няма. Пичове оставете ги бургазлии аз като им казвах да си гледат техния отбор, че висят те не ме слушат, нека да си гледаме нашия отбор и да не падаме на тяхното ниво.

ние само можемда си мечтаем да достигнем до швейцарското или австрийското ниво на футбол ;) при група от 16 отбора

100 години

Мнениеот 100 години » 28 апр 2012 12:31

Мен по-скоро ме дразни заглавието. ЗАРАДИ ЛЕВСИ И ЦСКА. Това ли са властимащите във футбола? Малко нагличко......Сещам се за поне 3 отбора, практикуващи по-качествен футбол в момента от "грандовете".
Последна промяна от 100 години на 28 апр 2012 12:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 28 апр 2012 12:32

Е, те сега Калиакра и Видима ще изпаднат не защото са по-зле финансово и имат по-лоши бази от повечето отбори, на които целта им преди първенството беше оставане, а щото ги нема в схемите. Виж ако се направи А група с 10 отбора, от които 4 изпадат и 4 се класират за евротурнирите, може и да се промени нещо. :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
WARrior
Контакти:

Мнениеот WARrior » 28 апр 2012 12:33

12 отбора са ПЕРФЕКТ.
СТЕНЛИ,НИЕ СМЕ С ТЕБ!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 апр 2012 12:34

100 години написа:Мен по-скоро ме дразни заглавието. ЗАРАДИ ЛЕВСИ И ЦСКА. Това ли са властимащите във футбола? Малко нагличко......Сещам се за поне 3 отбора, практикуващи по-качествен футбол в момента от "грандовете".

Теб те дразни всичко, свързано със столицата, но по-добре успокой топката, още повече че твоят любим отбор ще пропусне тази година влизането в "А" група и тя не би трябвало да те интересува толкова много. ;)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 28 апр 2012 12:35, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Футбол - България”