peho написа:Интересно ми е ,ако можеш да ми отговориш.Защо след като Левски и Славия имат най-много фенове преди войната, защо сега Славия има толкова малко?Трябва да има някаква причина!И още нещо-защо навсякъде казват, че Славия е най-стария футболен клуб ,а ти пишеш ,че Ботев и Черно море са по-стари.Това неофициална статистика ли е?Просто ми е любопитно.

Логично е да си отговориш сам на двата въпроса:
1. Ако си прочел хубаво Историята на Българския Футбол, която се потрудих да напиша ще ти стане ясно, че след Втората Световна Война ЦК на БКП създава един отбор на име ЦСКА, който отбор се опитват да го направят най-добрия Български клуб и по този начин да откраднат феновете на другите отбори. Успяват само наполовина! Левскарите остават Верни на своя отбор Левски създаден в името на най-великия Българин - Васил Левски! И Въпреки, че Левски е репресиран от ЦК на БКП и съответно лишен незаслужено от много Успехи, докато по същото това време ЦСКА трупа Успехи и популярност сред Българския Народ, отбора на Левски остава Явление, което не успяват ЦК на БКП да сринат и ЛЕВСКИ си остава отбора с най-много привърженици в България! Левски се превръща в Отбора на Народа!
Защо Славия не оцелява по време на Репресиите, през които ЦК на БКП е помагал на ЦСКА да се издигне в Българския Футбол, а Левски и Славия са лишавани от Успехи, говори името на отбора. Левски остава отбора с най-много фенове заради своето име и идея, която носи - отбора на Народа ЛЕВСКИ прославящ най-великия Българин ВАСИЛ ЛЕВСКИ! След това ЦК на БКП като вижда, че не може и не успява да унищожи ЛЕВСКИ-Отбора на Народа го обединява на сила със Спартак(София) и става под прекия контрол на МВР! Докато Славия за съжаление бива унищожен от ЦК на БКП! Славия не успява да оцелее, докато ЦК на БКП помага на ЦСКА и затова от двата Гранда наречени: Левски и Славия преди 1944 година постепенно двата Гранда се променят към: Левски и ЦСКА(благодарение на ЦК на БКП).
2. Защо ме питаш елементарни въпроси кога е основан Славия, Черно Море(Варна) и Ботев(Пловдив)?
Това говори, че изобщо не си запознат с Историята на Българския Футбол!
Всеки един човек обичащ България знае коя година кой отбор е основан -
Ботев (Пловдив) - 1912 година!
Черно Море (Варна) - 1912 година!
Славия (София) - 1913 година!
Левски - 24 Май 1914 година! Неофициално Левски е основан през 1911 година!