Трактористите сме ние!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

nick1965
Контакти:

Re: Трактористите сме ние!

Мнениеот nick1965 » 27 авг 2011 14:39

ОК, твое мнение си е, но е тотално погрешно. Да не би повечето зрители по стадионите да са фактор за следните неща:
1. играчите да се научат да спират топката
2. играчите да се научат на тактическа дисциплина
3. играчите да са по- добре физически подготвени
4. треньорите да бъдат по- добри специалисти в професията си
5. стадионите да станат по приветливи и подходящи за провеждане на спортни мероприятия
6. клубовете и играчите да спрат да уреждат мачове

Продукта, който се предлага на родния футболен зрител и запалянко е посредствен и отблъскващ. Когато отборите ни заиграят поне като руските например и стадионите пак са празни, тогава търсете някаква вина в зрителя.[/quote]

Погрешно? За мен не е!Ок,нека те попитам тогава нещо:Давам пример:На мача Левски-Гент,играчите спираха ли топката,имаха ли тактическа дисциплина , бяха ли подготвени физически??? Бяха същите играчи,които загубиха от Локо Пд и ЦСКА,но бяха подкрепени от 25 000 и победиха!Тогава,след мача не прочетох някъде,че са неграмотници! Играчите на ЦСКА в мача със Стяуа,спираха ли добре топката,имаха ли тактическа дисциплина....... играха на същия неприветлив стадион,но бяха подкрепени от 28 000,защо???Нещо не ми се връзва!!Дай други аргументи?

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 27 авг 2011 14:53

nick1965 написа:Погрешно? За мен не е!Ок,нека те попитам тогава нещо:Давам пример:На мача Левски-Гент,играчите спираха ли топката,имаха ли тактическа дисциплина , бяха ли подготвени физически??? Бяха същите играчи,които загубиха от Локо Пд и ЦСКА,но бяха подкрепени от 25 000 и победиха!Тогава,след мача не прочетох някъде,че са неграмотници! Играчите на ЦСКА в мача със Стяуа,спираха ли добре топката,имаха ли тактическа дисциплина....... играха на същия неприветлив стадион,но бяха подкрепени от 28 000,защо???Нещо не ми се връзва!!Дай други аргументи?

Пример от един или два мача означава нещо? Ами ти тогава си открил топлата вода- пълниш стадиона и футболистите заиграват като "пелета"!!!!!!!! Срещу Спартак Търнава стадиона на Левски празен ли беше? Срещу Стяуа стадиона на ЦСКА празен ли беше? Продукцията и на двата отбора обаче беше една и съща като стандарта в "А" група- посредствена!

biso62
Контакти:

Мнениеот biso62 » 27 авг 2011 14:56

Статията е донякъде правилна,но аз мисля да акцентирам върху някои други неща. Проблемите в БГ футбола не са от днес,дори не от вчера.Години наред се караше по инерция наследена от миналото-като остатъците от бази,подготовката и манталитета на тези,които ставаха професионални футболисти.И поантата,финалния акорд бе 4-тото място в САЩ,както и класирането и участието на Евро 96,донякъде и класирането за СП 1998г.И дотам.След това нищо не се направи защото собствеността върху базите не бе решена,мутрите,които взеха БГ футбола не знаеха,не можеха а и не искаха да отгледат ново поколение бг таланти,дори и да не са с кой знае колко висока класа.Започнаха се търговии и пране на пари чрез съмнителни трансфери.А пари за футбола-йок.Че как иначе,никой не иска да дава, ако може да печели само от покупко продажба,нещо характерно за икономическите отношения в България от демокрацията насам.Балканския манталитет не да победиш,а да се изхитриш,да излъжеш съсипа и икономиката,и футбола.Не може да не даваш а да искаш да получаваш.Да създаваш и да продаваш.И също като държавата до едно време имаше какво да се краде,но свърши.А като няма произведено се потъва.защото за да отгледаш и ВЪЗПИТАШ футболисти иска пари и ВРЕМЕ! Ама няма кой да налива достатъчно и да ЧАКА! Възвращаемостта е ниска и ако го нямаш заложено в миналото,да поддържаш движението на колелото а не да го задвижваш отначало ефекта е пагубен.Все едно да чакаш магистрала да си върне парите.Ще стане,ама неясно кога.И остава да чакаме да се появи някакъв природен талант,феномен.И като се появи да го възхвалим и разпнем-Осанна и разпни го! Същевременно нивото на шампионата спада и няма как нито да се разбере какво е реалното състояние на въпросния талант,нито да се научи да се бори в слабо и обикновено уредено първенство като нашето.За да се получи нещо се искат много пари-за школи,за терени,за треньори дето да научат децата на елемнтарни технически умения,тактика и себераздаване.И докато това поколение израсте и стане годно за читав футбол-за солидни трансфери,а не изгонени,залязващи чужденци или откровено далавераджийски измишльотини.И тук говоря за милиони евро.Говорим за другите страни,дето ни задминаха-че вижте базите им и колко пари влагат във футбола.Армеец съм,искам ЦСКА да е на върха.Но как се разрешиха проблемите,(уж,)на отбора? Преведоха най накрая 20 000 000ЛЕВА на Титан.От тях той трябва да си печели за фирмата,да плаща на служители заплати и осигуровки и да ИЗДЪРЖА скъпо удоволствие! Е,как да стане? Затова тук ще акостират съмнителни чужденци за високи заплати защото идва от държава с друг стандарт и мислене.И да се напълнят гушите на мениджъри обвързани във връзки с ръководствата като свински черва(с извинение).Същият е проблема в Левски-отбор,който има значителни успехи от 1990г насам.Защо ли? Защото по неясни причини се отъждестви със свободата и демокрацията!? И се почна едно подпиране,едни дузпи,мафиотски пари...докато се смаза опозицията в рамките на 4-5 години.И понеже са неизвестен отбор съумяваха да задържат футболистите си по няколко години,да ги пообиграят и съответно да печелят победи,поне в БГ.За европа са напълно несъстоятелни.Докато другите отбори-ЦСКА,Локо Сф играеха вевротурнирите и веднага след това си заминаваха качествените играчи-справка Петрови(след Сервет).Що се касае за европохода-нещата бяха същите-три години се чудеха на кой свят са след Литекс,ЦСКА и Локо ПД.Имаха невероятен късмет при жребиите,обигран състав и целуване по челото в някои определени моменти от срещите-спасяванията на Г.Петков или Гол като на Бижутера срещу Оксер при унищожен и унижен Левски в този мач.Но и това го има в играта.И дотам.С пари от участие в турнир ако издържаш отбора жална ти майка.Никой от големите отбори не разчита на това,а на реклами,телевизии,фен-артикули,плюс сериозно дотационно финансиране от собственика или собствениците.

Какъв е изхода според мен? На първо място ПАРИ за сериозни неща-бази(дето вече уж ги дадоха),школи,трансфери.На второ място-истинско първенство с отбори дето знаят и могат да играят дори по нашите стандарти,а не пълнеж като Калиакра,Видима и сие на които целта е някоя точица и да продадат три,като междувременно контузят този -онзи от противников отбор за което е платено.Нека спрем да се оплакваме от БФС.Това е същото както по времето на социализма-държавата да се грижи за всички и всичко.Нещата могат да се решат и на ниво ръководители на клубове,стига да го искат.Бих искал да напиша още много,но и без това бях доста обстоятелствен.Благодаря за търпението на тези,дето издържаха да четат до края!:)

nick1965
Контакти:

Мнениеот nick1965 » 27 авг 2011 15:02

Кашчей написа:
nick1965 написа:Ok,но съгласи се,че не сме им дали възможност , да разхождат фланелките пред 25-28 000! Ако във всеки мач има поне по 12-15 000 и те отново ги разхождат,тогава ок,вината няма да е в нас,а в тях самите,вече!И въпреки всичко,те ще са си нашия отбор,нали? Силен или слаб,бездарници или футболни гений,пак ще са нашия любим отбор!

Силно забравяш, че за тези мачове , които са редки през годината, идват много фенове от всички краища на България.Надали фенът на ЦСКА или Левски от Г. Тошево би си позволил пътувано до София за всеки домакински мач.Тук опираме до "великата публика", която е от София и околностите..и която определено е публика на успеха..или на бойкота!

Точно затова казах,че спокойно може да има 12-15 000! А не 1500, а стотици хиляди да си пият ракията и да псуват ! Нали уж , и на едните и на другите феновете са милиони?! Къде са?По форумите,скрити и псуващи всичко живо!Батков -вън,Гонзо-вън,....чистачката Мара-вън....... е,питам аз,кой тогава да е вътре??? Батков,добър или лош,дава пари,колкото-толкова!Не съм чул , някой да съди Левски за неполучени заплати,нито футболист,нито треньор!Като искаме друг,качествен треньор: милионите фенове си избират треньор,избират си някой да ги представлява в борда на Левски,минават всеки месец през Герена и внасят 0.50 ст които да отиват за заплата на треньора и двама-трима футболисти с големи заплати!Ако, на края на годината не си доволен,просто спираш да внасяш стотинките , прави се ново допитване до феновете,кой да се доведе и така.....Просто,тогава Ти ще плащаш и Ти ще имаш право да изискваш! В момента,никой фен не дава нищо,а всеки псува Батков и Гонзо!еееееееее..........как да стане!Милион фенове,милион различни мнения и желания :-)))))))))

nick1965
Контакти:

Мнениеот nick1965 » 27 авг 2011 15:09

Neo M написа:
nick1965 написа:Погрешно? За мен не е!Ок,нека те попитам тогава нещо:Давам пример:На мача Левски-Гент,играчите спираха ли топката,имаха ли тактическа дисциплина , бяха ли подготвени физически??? Бяха същите играчи,които загубиха от Локо Пд и ЦСКА,но бяха подкрепени от 25 000 и победиха!Тогава,след мача не прочетох някъде,че са неграмотници! Играчите на ЦСКА в мача със Стяуа,спираха ли добре топката,имаха ли тактическа дисциплина....... играха на същия неприветлив стадион,но бяха подкрепени от 28 000,защо???Нещо не ми се връзва!!Дай други аргументи?

Пример от един или два мача означава нещо? Ами ти тогава си открил топлата вода- пълниш стадиона и футболистите заиграват като "пелета"!!!!!!!! Срещу Спартак Търнава стадиона на Левски празен ли беше? Срещу Стяуа стадиона на ЦСКА празен ли беше? Продукцията и на двата отбора обаче беше една и съща като стандарта в "А" група- посредствена!

Не бяха празни!Но,защо бяха празни на предните мачове от първенството??? Тогава не играят ли,Твоите футболисти,от Твоя -любим отбор?Защо на единия има 28 000,а на другия 1500??Или сме фенове само в европа??

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 27 авг 2011 15:18

nick1965 написа:
Neo M написа:

Не бяха празни!Но,защо бяха празни на предните мачове от първенството??? Тогава не играят ли,Твоите футболисти,от Твоя -любим отбор?Защо на единия има 28 000,а на другия 1500??Или сме фенове само в европа??

Първо едно уточнение- нито един от двата коментирани отбора не са ми любими. Второ- това, което ти твърдя от началото на диалога ни е, че и с 1 000, и с 50 000 по трибуните ситуацията на терена е една и съща- бездарна продукция от страна на футболистите.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 авг 2011 15:40

biso62 написа:........Същият е проблема в Левски-отбор,който има значителни успехи от 1990г насам.Защо ли? Защото по неясни причини се отъждестви със свободата и демокрацията!? И се почна едно подпиране,едни дузпи,мафиотски пари...докато се смаза опозицията в рамките на 4-5 години.И понеже са неизвестен отбор съумяваха да задържат футболистите си по няколко години,да ги пообиграят и съответно да печелят победи,поне в БГ.За европа са напълно несъстоятелни.Докато другите отбори-ЦСКА,Локо Сф играеха вевротурнирите и веднага след това си заминаваха качествените играчи-справка Петрови(след Сервет).Що се касае за европохода-нещата бяха същите-три години се чудеха на кой свят са след Литекс,ЦСКА и Локо ПД.Имаха невероятен късмет при жребиите,обигран състав и целуване по челото в някои определени моменти от срещите-спасяванията на Г.Петков или Гол като на Бижутера срещу Оксер при унищожен и унижен Левски в този мач.Но и това го има в играта.И дотам.......Бих искал да напиша още много,но и без това бях доста обстоятелствен.Благодаря за търпението на тези,дето издържаха да четат до края!:)

Човече, ти на Луната ли живееш? Преди да напишеш толкова много глупости, вземи се информирай поне малко и свали червените си очилца! ;) Точно отборът на "Левски" е най-добре представящият се български отбор в Европа след 1990 г., който забележи: единствен играе в ЕКТ ВИНАГИ през тези години. Справка: класирането в груповата фаза на ШЛ, класиранията в ЛЕ, най-високият клубен коефициент сред българските отбори в Европа! Да не говорим за това, че сред героите от САЩ'94 имаше 7 (седем) футболисти на "Левски"! :) А иначе ти си толкова "армеец", колкото аз съм космонавт! :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

novnik
Контакти:

Мнениеот novnik » 27 авг 2011 16:24

Искам някой български спортен журналист да направи документален филм за БАТЕ, озаглавен: "Чудото от Борисов ".

След това всеки футболист, мениджър, собственик на клуб, треньор и т.н. да го гледа по няколко пъти и да разбере как се прави футбол.

Как когато имаш шанса да пробиеш (Отстраняването на Андерлехт и Левски) и влезеш в най-комерсиалния турнир да се възползваш максимално от ситуацията: 1) Чрез почти 100%-во ревложение на спечелените средства в база, ДЮШ и съвсем малко в нови футболисти, 2)Обиграване на вече наличните футболисти и създаване на гъвкав стил на игра (В случая - с владеене на топката, реализация на малкото създадени положения, физ. издръжливост и правилно игрово позициониране), 3) Постоянство и търпеливост в мениджърското звено и т.н.

Потребителски аватар
THE RED SNAKE
Контакти:

Мнениеот THE RED SNAKE » 27 авг 2011 16:46

Captain Stottlemeyer написа:
...Точно отборът на "Левски" е най-добре представящият се български отбор в Европа след 1990 г., който забележи: единствен играе в ЕКТ ВИНАГИ през тези години. Справка: класирането в груповата фаза на ШЛ, класиранията в ЛЕ, най-високият клубен коефициент сред българските отбори в Европа! Да не говорим за това, че сред героите от САЩ'94 имаше 7 (седем) футболисти на "Левски"! :) А иначе ти си толкова "армеец", колкото аз съм космонавт! :lol:

Какво ще кажеш да говорим като цяло? ЦСКА е най-успешния български отбор в Европа за всички времена без да поставям условности за периоди, както ти го правиш. Справка: 3 /три/ полуфинала в Европа /колкото и да се опитвате да ги отричате, поради броя изиграни мачове, както прави автора на темата/ и четвъртфинали колкото искаш на брой. Дори и в подписа ти пак има условност "срещу всички съществуващи отбори". Сигурно пак има някой завод дванадесетка ;) .

Иначе по темата автора спокойно е трябвало да премести темата във форума на Левски. Напълно е нормално да имаме някакви очаквания, че след 0:2 ще имаме някакви, дори и минимални шансове да продължим напред, пък каквото стане. Отстранявали сме Ювентус след 0:2 в първия мач, частичен обрат сме правили срещу Бешикташ, пак от 0:2, частичен обрат сме правили срещу Блякбърн от 0:3 за 20 минути. Употребявайки думата "зомбирани" ме кара да мисля, че автора е трябвало да направи споменатото по-горе преместване на темата. За Левски не казва нищо, измъква се с израза "финални акорди". Може би сините фенове са нямали очаквания срещу Спартак Търнава и др., за които намира причина да се оправдае след пореден европровал. В тогавашната форма на Бате Борисов, Левски трябваше да ги отстрани откъдето и да го погледнеш. Ако наистина се смята за неутрален фен не би могъл с лека ръка и да отрече достигнатите полуфинали, оправдавайки се с лек жребий и малък брой изиграни мачове срещу скандинавски аматьори /при достигането на който и да е от полуфиналите не сме играли с тях/ и ирландски аматьори /също по пътя към полуфиналите не сме играли срещ тях, може би има превдид северноирландски в лицето на Гленторан, но автора поставяйки въпроса за разместването на европейските пластове /не/съзнателно пропуска, че за разлика от сега нивото на клубните отбори от Северна Ирландия през 1973 е било на високо ниво, ако иска може да си направи справка и му изнася разбира се/. А за това, че в първия кръг на шампионския турнир сме срещали "аматьорите" от Нотингам или пък тези от Ливърпул на фаза четвъртфинал нищо не споменава. Неговия любим Левски са имали възможност при същите условия да достигнат полуфинали. Защо не са го направили? Темата му уж за българския футбол е цялостна насоченост срещу ЦСКА и затова е най-добре да я премести във синия форум ;) .

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 авг 2011 17:22

THE RED SNAKE написа:
Captain Stottlemeyer написа:
...Точно отборът на "Левски" е най-добре представящият се български отбор в Европа след 1990 г., който забележи: единствен играе в ЕКТ ВИНАГИ през тези години. Справка: класирането в груповата фаза на ШЛ, класиранията в ЛЕ, най-високият клубен коефициент сред българските отбори в Европа! Да не говорим за това, че сред героите от САЩ'94 имаше 7 (седем) футболисти на "Левски"! :) А иначе ти си толкова "армеец", колкото аз съм космонавт! :lol:

Какво ще кажеш да говорим като цяло? ЦСКА е най-успешния български отбор в Европа за всички времена без да поставям условности за периоди, както ти го правиш. Справка: 3 /три/ полуфинала в Европа /колкото и да се опитвате да ги отричате, поради броя изиграни мачове, както прави автора на темата/ и четвъртфинали колкото искаш на брой. Дори и в подписа ти пак има условност "срещу всички съществуващи отбори". Сигурно пак има някой завод дванадесетка ;) .

Иначе по темата автора спокойно е трябвало да премести темата във форума на Левски.......Неговия любим Левски са имали възможност при същите условия да достигнат полуфинали. Защо не са го направили? Темата му уж за българския футбол е цялостна насоченост срещу ЦСКА и затова е най-добре да я премести във синия форум ;) .

Ами колега, аз пиша за времето след 1990 г., отговаряйки на biso62, защото той цитира точно този период (ако си прочел внимателно неговото мнение). ;) Иначе спокойно можем да се върнем и 50, и повече години назад, но спомените едва ли са ти помогнали особено много, за да преживееш горчилката от четвъртък. :mrgreen: Относно подписа ми: "Завод 12" - София, "Владислав" - Варна и "Шипка" - София са единствените български отбори, срещу които "Левски" има отрицателен баланс. Това е неоспорим факт и както виждаш, аз съм коректен. ;) Що се отнася до автора на темата, доколкото знам, той не е привърженик нито на "Левски", нито на някой столичен отбор. :) Ако искаш, помоли го да премести темата, все пак. :lol:
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 27 авг 2011 18:02, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Футбол - България”