БФС ОПОЗИЦИЯ!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
rumbata
Контакти:

Re: БФС ОПОЗИЦИЯ!

Мнениеот rumbata » 26 авг 2011 12:19

v.r.s. написа:Не отричам, че БФС направи доста глупости, както се случи с програмата за първенството, която до преди дни все още не беше утотчнена по дни и часове. Също така и баражите за влизане в А група, които се изиграха след първенството, бяха недомислие, но за състоянието на отборите са отговорни собствениците и ръководителите им, а не БФС.
Какво е виновно БФС, че ЦСКА, Левски, Литекс и т.н. нямат дългосрочни стратегии и не инвестират в школите и базите, а работят на парче, ако може да пробият в групите и да закърпят бюджета си. Но дори и да го направят, както стана с Левски преди години и имаше добри приходи от участието в ШЛ и ЛЕ, вместо с една част от тези приходи да бяха направили по добра селекция и отново да търсят пробив, Батков реши да спести пари и да разчита отново на късмет, който между другото го и споходи, но самонадеяността, че без да вдигне класата на отбора ще успее отново да пробие му изигра лоша шега.
Не може да продадеш футболисти като Дембеле, Дока, Маркиньос, които дърпат отборите си и да искаш да влезнеш в групите на ЕКТ.
За тези неща не е виновно БФС, както и формата на А група, а собствениците на отборите.
Какво като А група е от 10 отбора в които играят същите футболисти, това не виждам как ще им вдигне класата за да може да са равностойни на отборите в Европа?
Във всяко едно първенство има 2-3 гранда, които са класа над останалите отбори и такива които попълват групата, но това не пречи на тез 2-3 гранда да наливат мильони в клубовете си за да са конкурентни в ЕКТ.
Така, че всичко си зависи от собствениците на отбори и тяхното управление, не от БФС, формата на А група и т.н.

Как да не е виновно БФС?????
Ако бяха хора на място, щяха да ограничат чужденците максимум на 5 в един отбор, без значение дали имат паспорти от ЕС или не, като в един мач може да играят най-много трима.
Щяха да наложат на отборите да използват примерно по трима футболисти от юношите всеки мач по едно полувреме, а не както е сега 35-годишни чичовци да играят в дублиращата група?!?!?!
Щяха да намалят отборите в А група максимум до 12 отбора, както и една Б група със същия брой отбори.
Засега ти изброих три решения зависещи от БФС, които могат да помогнат за развитието на футбола ни, мисля, че ти стигат засега.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 26 авг 2011 12:27

kic159 написа:
wiseman написа:Правя уговорката,че хич не харесвам БФС. Обаче: Няма такава олигофрения! Бфс ли е виновно,че Гърнето няма треньор,няма отбор,няма вече и публика горе-долу? И какво,отпаднаха бездарниците и хайде Бфс-то? На Тара,Гърнето,Джуджето и Гигата някой да им е пречил в Европа? Съдий ли,вътрешен календар ли,какво? Уж взеха супер футболисти,Зиковци,Мболита,Юночи на Барса,Холандски,Бразилски,Словенски и др .звезди и пак осиране. Бфс трябва да си ходи за много други неща,но не и заради факта че на баба ми Евробойците за 71 път последните 20 години са се насрали!

Ти играл ли си футбол някога?Мислиш ли че може 11м. да се разкарваш,след това да излезш в Европа и да играеш.Без намаляне на А група няма как да стане.Да не би Търнава,Висла,Стяуа да не изреждам всички да имат по-добри играчи??

И като се намали групата какво ще стане, сигурно тези които играят сега ще станат по класни играчи и треньорите им ще станат по добри и можещи?
Класа се постига с много тренировки, режим и себераздаване във всеки мач, но си трябва най-вече талант, който се развива в юношеските формации.
Не се ли вижда, че дори футболисти, показващи някаква класа дошли от други първенства, след 1-2 години стават същите като нашите, а това е поради непрофесионалното отношение което цари в нашите клубове, той дори Дембеле го каза, че тук е бил като на лагер.

Колкото до това дали Търнава, Висла и Стяуа имат по добри играчи, явно е така след като отсраниха българските отбори.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 26 авг 2011 12:36

rumbata написа:
v.r.s. написа:Не отричам, че БФС направи доста глупости, както се случи с програмата за първенството, която до преди дни все още не беше утотчнена по дни и часове. Също така и баражите за влизане в А група, които се изиграха след първенството, бяха недомислие, но за състоянието на отборите са отговорни собствениците и ръководителите им, а не БФС.
Какво е виновно БФС, че ЦСКА, Левски, Литекс и т.н. нямат дългосрочни стратегии и не инвестират в школите и базите, а работят на парче, ако може да пробият в групите и да закърпят бюджета си. Но дори и да го направят, както стана с Левски преди години и имаше добри приходи от участието в ШЛ и ЛЕ, вместо с една част от тези приходи да бяха направили по добра селекция и отново да търсят пробив, Батков реши да спести пари и да разчита отново на късмет, който между другото го и споходи, но самонадеяността, че без да вдигне класата на отбора ще успее отново да пробие му изигра лоша шега.
Не може да продадеш футболисти като Дембеле, Дока, Маркиньос, които дърпат отборите си и да искаш да влезнеш в групите на ЕКТ.
За тези неща не е виновно БФС, както и формата на А група, а собствениците на отборите.
Какво като А група е от 10 отбора в които играят същите футболисти, това не виждам как ще им вдигне класата за да може да са равностойни на отборите в Европа?
Във всяко едно първенство има 2-3 гранда, които са класа над останалите отбори и такива които попълват групата, но това не пречи на тез 2-3 гранда да наливат мильони в клубовете си за да са конкурентни в ЕКТ.
Така, че всичко си зависи от собствениците на отбори и тяхното управление, не от БФС, формата на А група и т.н.

Как да не е виновно БФС?????
Ако бяха хора на място, щяха да ограничат чужденците максимум на 5 в един отбор, без значение дали имат паспорти от ЕС или не, като в един мач може да играят най-много трима.
Щяха да наложат на отборите да използват примерно по трима футболисти от юношите всеки мач по едно полувреме, а не както е сега 35-годишни чичовци да играят в дублиращата група?!?!?!
Щяха да намалят отборите в А група максимум до 12 отбора, както и една Б група със същия брой отбори.
Засега ти изброих три решения зависещи от БФС, които могат да помогнат за развитието на футбола ни, мисля, че ти стигат засега.

Първо няма как да ограничават футболисти от страни от ЕС, ние вече сме член на ЕС и по закон не може да има такива ограничения, тъй като спазваме законодателството на този съюз.
За използване на юноши всеки мач не мисля, че някъде е наложено това правило, освен в аматьорският футбол, все пак става въпрос за елитна и професионална група и откакто гледам футбол такова налагане не е имало до сега.
А за намаляване на отборите си казах мнението, с бюджетите и футболистите с които разполагаме и 8 отбора да ги направят няма да се промени нищо.
Последна промяна от v.r.s. на 26 авг 2011 12:50, променено общо 1 път.

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 26 авг 2011 12:46

на феновете на малки лиги с по 4 мача ще кажа само едно ШОТЛАНДИЯ, вижте на какво приличат шотландските грандове които играят по 1000 пъти по между си за какво ли не, никакъв проблем няма с това че А група е 16 отбора, голяма проблем е че няма силна Б група а 2 измислени по някакви смешни причини, нищо не пречи от А група да изпадат 4 отбора и 1или 2 от местата за ЛЕ да се разиграват между 4 отбора тогава 16 те отбора няма да пречат на никого и пак казвам докато има такива олигарси в футбола такова ще е БФС то е тяхна функция а не обратното, голям праз че ще махнат Боби Перуков и ще сложат Перук Бобев и какво ще промени това по точно ?

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 26 авг 2011 12:59

Ало, куцото пиле, ти добре ли си! Ако ЦСКА играели всеки мач с отбор като Стяуа...ЦСКА трябва да е Стяуата, Литекс трябва да е Динамото! Глупак си ти, ако си мислиш, че с 10 отбора ще има конкуренция! Я погледни Румъния...Краковия, Търгу Муреш да не да са нещо повече от нашите Берое и Черно море например? В Украйна отборите след 4-то място да не са повече от нашите! Проблемът е в мафията в големите отбори - Левски, ЦСКА и Литекс трябва да бъдат задължени да инвестират в школи, а не да се търси само лесната печалба - всичко друго са глупости на комплексирани "граждани", които ги е страх, че Левски е толкова слаб та едвам бие Славия и Монтана!

Потребителски аватар
patron
Контакти:

Мнениеот patron » 26 авг 2011 13:31

v.r.s. написа:
kic159 написа:
wiseman написа:Правя уговорката,че хич не харесвам БФС. Обаче: Няма такава олигофрения! Бфс ли е виновно,че Гърнето няма треньор,няма отбор,няма вече и публика горе-долу? И какво,отпаднаха бездарниците и хайде Бфс-то? На Тара,Гърнето,Джуджето и Гигата някой да им е пречил в Европа? Съдий ли,вътрешен календар ли,какво? Уж взеха супер футболисти,Зиковци,Мболита,Юночи на Барса,Холандски,Бразилски,Словенски и др .звезди и пак осиране. Бфс трябва да си ходи за много други неща,но не и заради факта че на баба ми Евробойците за 71 път последните 20 години са се насрали!

Ти играл ли си футбол някога?Мислиш ли че може 11м. да се разкарваш,след това да излезш в Европа и да играеш.Без намаляне на А група няма как да стане.Да не би Търнава,Висла,Стяуа да не изреждам всички да имат по-добри играчи??

И като се намали групата какво ще стане, сигурно тези които играят сега ще станат по класни играчи и треньорите им ще станат по добри и можещи?
Класа се постига с много тренировки, режим и себераздаване във всеки мач, но си трябва най-вече талант, който се развива в юношеските формации.
Не се ли вижда, че дори футболисти, показващи някаква класа дошли от други първенства, след 1-2 години стават същите като нашите, а това е поради непрофесионалното отношение което цари в нашите клубове, той дори Дембеле го каза, че тук е бил като на лагер.

Колкото до това дали Търнава, Висла и Стяуа имат по добри играчи, явно е така след като отсраниха българските отбори.

A как се постига класа със дербита срещу Светкавица, Калиакра, Монтана, Ботев В., до миналият сезон Сливен, Академик и прочие :?: Ами те нашите "грандове" излизат без никакво желание за игра в подобни мачове, карат го на ходом и пак бият, а като излязат в Европа обликът ни е точно като на гореспоменатите отбори и ставаме за смях! Проблемът ни е че вместо водещите ни отбори да дърпат опашкарите нагоре, опашкарите дърпат водещите надолу и трябва да се вземат някакви мерки това да се промени! В по-предните коментари много точно е казано, че в България няма възможност да се развиват 16 отбора в А група поради простата причина, че ги няма кинтите. Всички виждате какво представляваше циркът на какадуто Лечков(Сливен), а забравихте ли детската градина на Дражев? И това е от години, но постоянно се замазва положението, а резултатите всички ги виждат! А група от 10 отбора и една обединена стабилна Б група, аз друго спасение не виждам! Някой го оплюват този вариант и ми дават пример със Шотландия, ама шотландците всяка година имаха отбор в шампионска лига, верно вчера отпаднаха срамно, но при тях това е временно явление, а за нас си е нещо съвсем рутинно да окапем рано, рано! БФС нехае, това е проблемът, как поне не си мръднаха пръста да пробват нещо ново и поне да имат очи да кажат че са опитали, не е казано, че като я направим тая пуста А група от 10 отбора ще станем супер сила, ама поне ще се види някакво желание за промяна, опит за подобряване на нещата, а вместо това всичко си стои по старому и никой не барва да прави нищо, да не би нещо да объркат системата и да станем много слаби :lol: ЦИРК :!: РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА, А ГЛАВАТА Е БФС !!!
ЦСКА ЗАВИНАГИ!!!

Потребителски аватар
patron
Контакти:

Мнениеот patron » 26 авг 2011 13:54

Libera написа:Ало, куцото пиле, ти добре ли си! Ако ЦСКА играели всеки мач с отбор като Стяуа...ЦСКА трябва да е Стяуата, Литекс трябва да е Динамото! Глупак си ти, ако си мислиш, че с 10 отбора ще има конкуренция! Я погледни Румъния...Краковия, Търгу Муреш да не да са нещо повече от нашите Берое и Черно море например? В Украйна отборите след 4-то място да не са повече от нашите! Проблемът е в мафията в големите отбори - Левски, ЦСКА и Литекс трябва да бъдат задължени да инвестират в школи, а не да се търси само лесната печалба - всичко друго са глупости на комплексирани "граждани", които ги е страх, че Левски е толкова слаб та едвам бие Славия и Монтана!

ЦСКА И Левски ако трябва да ги е страх от нещо, то това е че Славия, Монтана, БОТЕВ ВРАЦА и т.н. са толкова слаби че не могат да бият слабите ЦСКА и Левски! Не ми давай за пример Румъния и Украйна, че направо не ми се мисли колко сме далеч от тях!
ЦСКА ЗАВИНАГИ!!!

Потребителски аватар
Kuco_Pile
Контакти:

Мнениеот Kuco_Pile » 26 авг 2011 14:20

Аз от както помня А група с 16 отбора след промените,то всяка година сме гледали по 2-3 отбора,боксови круши,абсолютен пълнеж с шампионата.Виждам,пак ме псуват някои индивиди,но това едва ли ме изненадва и поради тази причина и аз се постарах да напсувам тях в първия ми пост,щото иначе би било непристойно от моя страна.

На фена на Миньор ин а този от Враца ще им кажа още веднъж,че не става въпрос за Перник или Враца,става въпрос за липсата на 16 силни отбора в групата и вие не може да не го виждате!Как щяло да се промени,ако тея 10 отбора играят помежду си,нали са същите играчи?Мисля,че казах вече,важно е да се играе всяка седмица по два пъти,за да няма хъката мтката!За да може,ще не ще,един треньор да заложи и на младите,защото звездите му трудно ще издържат всяка седмица по два мача(а ако има евро мачове,още по-зле).Играчите ще се поизпотят,защото най накрая ще видят какво е да ставаш и лягаш с футбол,без време да си бъркаш в носа в Мола по цял ден и да цоцаш уиксенца по дискотечките,като няма какво да правиш.Моите уважения,но едно е Левски или Литекс или ЦСКА да гостуват всяка седмица в Пловдив или Стара Загора или Варна,друго е да имаш серия от 5 мача със Светкавица,Видима,Калиакра.. спирам,че пак ще се засегне някой.
Към фена на Ботев Враца-може и да съм глупак,но този формат на А група доказано не работи вече 20та година и аз пък си мисля,че само глупаците не го разбраха.Защо сравняваш тимовете в Румъния с Ботев Враца или Миньор?Ти знаеш ли колко население има Узирчени например,шампиона на Румъния?За да ти спестя време ще ти кажа-20 000 човека и издухаха де що има в Румъния!Знаеш ли защо издухаха всичко?Щото имат бюджет от 10 млн евро!Какъв Миньор,какъв Ботев Враца?Многократно подчертах,че не е проблема в града или селото от който идва даден отбор,а в липсата на средства за да се прави силен футбол.Защото,колкото и да спорим,футбола вече е пари.И да попитам дали сте се замисляли,за прословутия шотландски вариант който не работел,защо е от 10 отбора?Аз ще ви отговоря,защото отборите в Шотландия са слаби и това е единствения начин да концентрират горе долу футбола в едно по-малко и по-силно първенство.Та като казвате,че то е пример за слабо първенство,ми я си го представете с още ШЕСТ Килмарнъка в тая група?
В интерес на истината,ако има една Б група със забрана за чужденци,20 отбора,абсолютно сигурен съм,че ще стане до някаква степен още по атрактивна и от самата А група с 10 тима.Сигурен съм че ще има равностойна борба между повече от 10 тима,всяка година,да се изкачат при така наречените големи,а това няма как да не роди качество и нови звезди на бг футбола.А в момента какво има?Две Б групи и по 1-2 силни отбора в група,другото пак леж и накрая пак няма качество,няма конкуренция,няма сериозни мачове..Същото като в А група,размиване,размиване,размиване..

Милионни гаранции за участие в А група.Два затревени,един изкуствен терен за тренировки.Право на картотека за максимум 22ма състезатели+ 3 ма при контузии,като от тия 22ма 7 да са юноши на клуба!Десет отбора в А групата,4 в турнирите,два изпадащи-третия играе бараж!Ако сравните таблицата от миналата година,ще видите,че 6ия имаше възможност за Европа до последния кръг,а това което аз предлагам е да има и възможност да изпадне в последния кръг!Тоест и за секунда да няма отпускане или мисъл за продадени и нагласени мачове..Сключване на договор от страна на БФС с някоя федерация,те да си избират и да се въведе някаква методика от западни специалисти в детско-юношеските школи,където специалистите ни са трагични.Много,ама много може да си мисли,просто на много хора не им отърва,нещата да се оправят,както и в политиката..
ШНУР за Враца и Перник,е така,за да не нарушавам статуквото..

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 26 авг 2011 14:30

A как се постига класа със дербита срещу Светкавица, Калиакра, Монтана, Ботев В., до миналият сезон Сливен, Академик и прочие :?: Ами те нашите "грандове" излизат без никакво желание за игра в подобни мачове, карат го на ходом и пак бият, а като излязат в Европа обликът ни е точно като на гореспоменатите отбори и ставаме за смях! Проблемът ни е че вместо водещите ни отбори да дърпат опашкарите нагоре, опашкарите дърпат водещите надолу и трябва да се вземат някакви мерки това да се промени! В по-предните коментари много точно е казано, че в България няма възможност да се развиват 16 отбора в А група поради простата причина, че ги няма кинтите. Всички виждате какво представляваше циркът на какадуто Лечков(Сливен), а забравихте ли детската градина на Дражев? И това е от години, но постоянно се замазва положението, а резултатите всички ги виждат! А група от 10 отбора и една обединена стабилна Б група, аз друго спасение не виждам! Някой го оплюват този вариант и ми дават пример със Шотландия, ама шотландците всяка година имаха отбор в шампионска лига, верно вчера отпаднаха срамно, но при тях това е временно явление, а за нас си е нещо съвсем рутинно да окапем рано, рано! БФС нехае, това е проблемът, как поне не си мръднаха пръста да пробват нещо ново и поне да имат очи да кажат че са опитали, не е казано, че като я направим тая пуста А група от 10 отбора ще станем супер сила, ама поне ще се види някакво желание за промяна, опит за подобряване на нещата, а вместо това всичко си стои по старому и никой не барва да прави нищо, да не би нещо да объркат системата и да станем много слаби :lol: ЦИРК :!: РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА, А ГЛАВАТА Е БФС !!![/quote]

Какъве проблема, че има такива като изброените отбори и защо трябва футболистите на "грандовете" да излизат без желание срущу тях. Тук вече опира до мантелитет, такива отбори има и в другите първенства, но там водещите им отбори не излизат без желание, а играят и мачкат с по 6- гола разлика. Това, че тук играчите излизат да отбият номера и след примерно третият гол започват да се разхождат си е техен проблем. Още по-абсурдно е, че когато някой от тези отбори успее да победи или направи равен с някой "гранд", веднага се отива в друга посока, че този отбор е подлога, сателит и т.н. на конкурентният отбор и се започва с обидите и квалификациите.
Също пример за това, че Левски и ЦСКА и техните фенове не обичат конкуренцията е отношението към Литекс, Лудогорец и другите отбори афиширащи някакви амбиции за титла и разпределение на медалите.
Така, че след като искат тези отбори да са фактор и в ЕКТ, да извадят няколко десетки мильона евро и направят селекция, която в цифрово изражение да не е в пъти по-малка от тези на Стяуа, Динамо Киев и др.
Вината за представянето в Евротурнирите си е на клубовете и тяхната политика и не виждам как БФС може да им помогне да станат конкурентни в Европа, след като нямат финансите, базите, организацията и футболистите за да бъдат такива.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 26 авг 2011 14:50

Kuco_Pile написа:Аз от както помня А група с 16 отбора след промените,то всяка година сме гледали по 2-3 отбора,боксови круши,абсолютен пълнеж с шампионата.Виждам,пак ме псуват някои индивиди,но това едва ли ме изненадва и поради тази причина и аз се постарах да напсувам тях в първия ми пост,щото иначе би било непристойно от моя страна.

На фена на Миньор ин а този от Враца ще им кажа още веднъж,че не става въпрос за Перник или Враца,става въпрос за липсата на 16 силни отбора в групата и вие не може да не го виждате!Как щяло да се промени,ако тея 10 отбора играят помежду си,нали са същите играчи?Мисля,че казах вече,важно е да се играе всяка седмица по два пъти,за да няма хъката мтката!За да може,ще не ще,един треньор да заложи и на младите,защото звездите му трудно ще издържат всяка седмица по два мача(а ако има евро мачове,още по-зле).Играчите ще се поизпотят,защото най накрая ще видят какво е да ставаш и лягаш с футбол,без време да си бъркаш в носа в Мола по цял ден и да цоцаш уиксенца по дискотечките,като няма какво да правиш.Моите уважения,но едно е Левски или Литекс или ЦСКА да гостуват всяка седмица в Пловдив или Стара Загора или Варна,друго е да имаш серия от 5 мача със Светкавица,Видима,Калиакра.. спирам,че пак ще се засегне някой.
Към фена на Ботев Враца-може и да съм глупак,но този формат на А група доказано не работи вече 20та година и аз пък си мисля,че само глупаците не го разбраха.Защо сравняваш тимовете в Румъния с Ботев Враца или Миньор?Ти знаеш ли колко население има Узирчени например,шампиона на Румъния?За да ти спестя време ще ти кажа-20 000 човека и издухаха де що има в Румъния!Знаеш ли защо издухаха всичко?Щото имат бюджет от 10 млн евро!Какъв Миньор,какъв Ботев Враца?Многократно подчертах,че не е проблема в града или селото от който идва даден отбор,а в липсата на средства за да се прави силен футбол.Защото,колкото и да спорим,футбола вече е пари.И да попитам дали сте се замисляли,за прословутия шотландски вариант който не работел,защо е от 10 отбора?Аз ще ви отговоря,защото отборите в Шотландия са слаби и това е единствения начин да концентрират горе долу футбола в едно по-малко и по-силно първенство.Та като казвате,че то е пример за слабо първенство,ми я си го представете с още ШЕСТ Килмарнъка в тая група?
В интерес на истината,ако има една Б група със забрана за чужденци,20 отбора,абсолютно сигурен съм,че ще стане до някаква степен още по атрактивна и от самата А група с 10 тима.Сигурен съм че ще има равностойна борба между повече от 10 тима,всяка година,да се изкачат при така наречените големи,а това няма как да не роди качество и нови звезди на бг футбола.А в момента какво има?Две Б групи и по 1-2 силни отбора в група,другото пак леж и накрая пак няма качество,няма конкуренция,няма сериозни мачове..Същото като в А група,размиване,размиване,размиване..

Милионни гаранции за участие в А група.Два затревени,един изкуствен терен за тренировки.Право на картотека за максимум 22ма състезатели+ 3 ма при контузии,като от тия 22ма 7 да са юноши на клуба!Десет отбора в А групата,4 в турнирите,два изпадащи-третия играе бараж!Ако сравните таблицата от миналата година,ще видите,че 6ия имаше възможност за Европа до последния кръг,а това което аз предлагам е да има и възможност да изпадне в последния кръг!Тоест и за секунда да няма отпускане или мисъл за продадени и нагласени мачове..Сключване на договор от страна на БФС с някоя федерация,те да си избират и да се въведе някаква методика от западни специалисти в детско-юношеските школи,където специалистите ни са трагични.Много,ама много може да си мисли,просто на много хора не им отърва,нещата да се оправят,както и в политиката..
ШНУР за Враца и Перник,е така,за да не нарушавам статуквото..

Пич нещо си се объркал тотално, някъде да съм те псувал или казал нещо за Перник, че трябва да сме задължително в А група.
Проблема е в това, че търсите причините не там където са, А група е била от 16 отбора когато ги е имало успехите на Левски, ЦСКА и Националният отбор, като и тогава е имало по няколко отбора които са били пълнеж и са падали с по 8 дори 11 гола разлика, но това не е било пречка за водещите отбори. Само, че тогава имаше масов спорт по училищата и идваха хора от клубовете да наблюдават срещите между децата и откриваха таланти, имаше школи от където излизаха класни футболисти, имаше дисциплина и треньора имаше тежест, а не като сега. Базите бяха горе-долу на прилично ниво, също така футболистите израстваха и като фенове на отборите за които играят и заради това го правеха със сърце, а не само защото им се плаща и им трябват пари за нощен живот. От там трябва да се тръгне, от създаване на професионален мантелитет на децата и юношите, които да са основното попълнение на мъжките състави. Сега повечето от футболистите играят с мисълта, че отборите са им само транплин за да излезнат навън и заради това играят без сърце и когато отиде в Кипър, Турция и втора бундеслига, за него това е успех.

Върни се в “Футбол - България”