Отбор купен от фенове ? Възможно ли е в България ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
talpata
Контакти:

Re: Отбор купен от фенове ? Възможно ли е в България ?

Мнениеот talpata » 21 авг 2011 15:09

До кога,ще пускате тези тъпи теми за отбор на феновете? По-вечето не могат да изкарат пари да изкарат месеца,а дори и да могат,българинът е толкова стиснат и уплашен да не го направят на глупак,че и една стотинка няма да даде.

Alexsscho
Контакти:

Мнениеот Alexsscho » 21 авг 2011 15:16

аз ми е интересно хора като теб който само плюят защо пишат в тази тема ?
Като не вярвате не пишете.
Иначе ако искате може се направи фейсбук страница за начало и вече после форум..По лесно е.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 21 авг 2011 15:18

Аз съм ЗА :) Първо трябва да се направи сайт със форум ! Набират се фенове и се определя членски вност . Например 10 лв за година не е много и 2 000 човека могат да си издържат отбора . Както каза някой , издръжката не е голяма . Полиция , съдии , лекар , лиценз , стадион и още други неща . Първо начално по окръжните се плаща само банкета след мача , после във В премии за победа и равен и символични заплати . Натам вече за Б и А , трудно там трябва спонсор , общината да е със теб , заплати и персонал . Трудно , но може да стане . Хубаво е да е във голям град , най-добре София . И във сайта да може , да се гледа видео на живо и на запис .

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 21 авг 2011 15:23

В "А" окръжна да. Нататък трябват пари за детско-юношеска школа и треньори за всяка възрастова група, които няма да съберете.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 21 авг 2011 15:24

levskar4e_forever написа:Аз съм твърдо за !!! От мен имате 10,15 човека, ако не и повече! Така, че нека с някой да направим сайт и форум (даже някой от мойте хора ще помогнат) ! Давайте да действаме, че съм много ентусиезиран : ;) :) ! Айде пишете за да се разберем !!! :P

Това значи,че ще има и втори отбор. :lol:

Alexsscho
Контакти:

Мнениеот Alexsscho » 21 авг 2011 15:27

Аз съм за някое малко селце или градче или курорт където няма друг отбор. Или където е имало и да се вземе него. И като се види ентузиазма на хората може се привлекат и спонсори но всичко с времето си да не летим в космоса така че хайде някои да направи фейсбук група ?

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 21 авг 2011 15:33

Alexsscho написа:Аз съм за някое малко селце или градче или курорт където няма друг отбор. Или където е имало и да се вземе него. И като се види ентузиазма на хората може се привлекат и спонсори но всичко с времето си да не летим в космоса така че хайде някои да направи фейсбук група ?

Някое селце около София(на 20-30 км.) според мен е идеално.Ако има група във лицевата книга някой да напише името на групата тук,че да се присъединят хората,които са ентусиасти.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 21 авг 2011 15:35

DmG написа:Аз съм ЗА :) Първо трябва да се направи сайт със форум ! Набират се фенове и се определя членски вност . Например 10 лв за година не е много и 2 000 човека могат да си издържат отбора . Както каза някой , издръжката не е голяма . Полиция , съдии , лекар , лиценз , стадион и още други неща . Първо начално по окръжните се плаща само банкета след мача , после във В премии за победа и равен и символични заплати . Натам вече за Б и А , трудно там трябва спонсор , общината да е със теб , заплати и персонал . Трудно , но може да стане . Хубаво е да е във голям град , най-добре София . И във сайта да може , да се гледа видео на живо и на запис .

Главен съдия - 1000 лв.
Странични съдии - 700 лв.
Четвърти съдия, дежурния делегат и съдийския наблюдател - 1200 лв.
Общо 3600 лв. на домакински мач за съдии
15 мача * 3600 лв = 54000 лв.

20 хил. лв. стигат само за есента и то само за съдии. Ами стадион, консумативи, охрана, школа, заплати на футболисти :?:

Във "В" група са 500 лв

15 * 500 = 7500 лв. и като включиш охрана, нафта, стадион, школа пак няма да ти стигнат
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 21 авг 2011 15:43

pomiqrat написа:
DmG написа:Аз съм ЗА :) Първо трябва да се направи сайт със форум ! Набират се фенове и се определя членски вност . Например 10 лв за година не е много и 2 000 човека могат да си издържат отбора . Както каза някой , издръжката не е голяма . Полиция , съдии , лекар , лиценз , стадион и още други неща . Първо начално по окръжните се плаща само банкета след мача , после във В премии за победа и равен и символични заплати . Натам вече за Б и А , трудно там трябва спонсор , общината да е със теб , заплати и персонал . Трудно , но може да стане . Хубаво е да е във голям град , най-добре София . И във сайта да може , да се гледа видео на живо и на запис .

Главен съдия - 1000 лв.
Странични съдии - 700 лв.
Четвърти съдия, дежурния делегат и съдийския наблюдател - 1200 лв.
Общо 3600 лв. на домакински мач за съдии
15 мача * 3600 лв = 54000 лв.

20 хил. лв. стигат само за есента и то само за съдии. Ами стадион, консумативи, охрана, школа, заплати на футболисти :?:

Във "В" група са 500 лв

15 * 500 = 7500 лв. и като включиш охрана, нафта, стадион, школа пак няма да ти стигнат

Аз съм писал,че се намира някой заможен бизнесмен,който може да извади примерно 10-20 000 на година.А и не забравяй,че не става въпрос за В група а за някоя окръжна.

5kov,5rov
Контакти:

Мнениеот 5kov,5rov » 21 авг 2011 15:47

Основното според мен е да се съберем първо достатъчно на брой хора, които искат да се занимават с футболен клуб, т.е. да се направи едно ядро и всеки да бъде полезен с нещо. След това трябва да се избистри каква ще е идеята и целите на отбора, т.е. феновете на какво ще могат да влияят, как ще се разпределят бъдещите финанси и как ще се набавят те. Да се изготви някаква програма, план, проект, където да могат да се запишат не само принципни идеи, но и конкретни планове за реализация в момента и за в бъдеще.

Що се отнася до форума - предвид характера на начинанието един обикновен форум не би бил добър според мен, трябва да се измисли нещо по-иновативно. Още повече, че правенето на форум си е доста по-трудоемка задача и ще отнеме повече време. Принципно ако се организираме и наистина има сериозни хора може да се нагърбя и с тази задача.

Рекламирайте идеята си на приятели и познати, които се интересуват от футбол и които знаете, че са ентусиасти. За сега те могат да бъдат най-сериозния електорат. Ако смятате, че ще се чувствате неудобно да говорите директно за това, можете да "сондирате", като подхвърлите темата за клуб на фенове и видите мненията на хората :). Аз лично мисля да опитам нещо подобно с колегите, с които играем футбол - ще видим какво мислят и току-виж се присъединили още хора :).

Върни се в “Футбол - България”