dim1977 написа:А-а-а-а, числеността на публикато им зависи дали Геша Боята ходи на мач на Локото или Славия...
Мен ми е болно, че отбори като Локо Сф, Славия, Литекс привличат дето казаха през сезона по един файтон публика... За мен ако имаше едни добри бизнесмени, трябва да вземат Шумен и Добруджа, двата отбора ще сложат в джоба си и Лескито, и ЦСКА по численост на домакинските си мачове. Ако Ганчев бе направил да кажем Добруджа шампионски отбор както Ловеч, стадиона от 14 хиляден трябваше да го строят на поне 20 и щеше да се пука по шефовете всеки мач без значение дали играят с Литекс или Светкавица!
Локо Сф имат условия, имат отбор, имат Гигов, грехота е да се хвърлят луди пари за кефа на 500 души. Същото важи и за Славия. Може да не харесват Венци, но човека развива детско-юношеската школа на славистите и само за това, че държи неколкостотин деца по стадионите, вместо с дрога по улиците, му свалям шапка. За мен и двата отбора не заслужават големите претенции, които имат. Точат се за Европа, че даже и за шампиони. Как виждате шампиона на България с 1500 човека на стадиона в мача за Шампионската Лига? Срамота! Не искам да обиждам никой, просто ми е кофти, че отбори с традиции нямат свястно посещение на мачовете си.
Вие забелязвате ли примерно, че ЦСКА нямат слаб мач пред пълен стадион? Същото според мен важи за доста други отбори. Пълния стадион е предпоставка за раздаване от страна на футболистите, така ще се дига и нивото на футбола ни. Призивът ми е всички благодетели да се насочат към отбори с многочислена публика, така и възвръщаемост на средствата ще имат, и ще расте футбола ни. Софиянци са прекалено разглезена публика. Почти половин България живее в столицата, а не могат да напълнят стадионите си. ЦСКА без провинциалната публика си е нищо, по-зле биха били и от Славия и Локото сигурно. Даже Левски бележи значително отстъпление, а София по принцип си е син град.
Не се обиждай, но си написал един тон глупости. Къде видя "условията" които има в Локо София? Децата тренират на Требич и се преобличат във фургони, има само един резервен терен, който е в окаяно състояние, стадиона няма лиценз, футболисти се привличат само със свободни трансфери... Пишеш ми за публика в Шумен и Добрич, а аз да те попитам тези хора които ще ходят на стадиона от Добруджа и от Волов ли са? Като дойдат Левски или ЦСКА кой ще подкрепят? Първия сезон като влязат ще ходят левскари и цесекари на стадиона, защото все пак са си от града, а после??? Мога да ти кажа какво ще стане после, ще има тези са наемници, един човек от школата няма и т.н. Помня Марек, като влязоха, от баща ми знам навремето каква публика са имали. Ходеха в Б група повече отколкото в А. Лично съм ходил на мачове Марек Локомотив, в които публиката беше около 1000 човека, никаква агитка, само ние се чуваме.
Няма нужда от такива заучени фрази. На пръсти се броят градовете, където феновете на местния тим са повече от левскарите и цесекарите, така че тези изхвърляния са смешни. Пловдив, Стара Загора, Перник, Варна и толкова.