Общински футболен клуб Хебър 2011 бе учреден в Пазарджик. В работата на учредителната сбирка взеха участие 27 души, сред които футболни деятели, бизнесмени, фенове и гости. Членовете на събранието гласуваха Устав и утвърдиха петчленен Управителен съвет на клуба, в който попаднаха общинският съветник Христо Тодоров, бившият футболист на Хебър Петър Стоянов, журналистът Димитър Комсийски, бизнесменът Димитър Цветков и футболният деятел Йордан Николов.
В близките дни излъченото от Учредителното събрание ръководно тяло на клуба ще се конституира на първата си сбирка, след която ще стане известен и председателят на Управителния съвет. Голяма е вероятността шефът на ОФК Хебър 2011 да бъде назначен и за изпълнителен директор на отбора. В структурата на футболния клуб ще има място за спортно-технически директор, административен директор и прес-директор, разкри наш източник, взел участие в работата на събранието.
ОФК Хебър ще започне своето участие директно от „В” АФГ още през сезона 2011-2012 година с лиценза на друг отбор от групата, сигурни са учредителите (по правилник това може да е отбор само от същата област - в момента това са: ПФК Хебър; Чепинец; Бенковски Пз; Локомотив Септември и Оборище Панагюрище). По въпроса вече се водят преговори - най-вероятно това ще е обединение с Локомотив 1925 (Септември). Във връзка с това мъжката гарнитура на новия тим се събира за първа тренировка още в петък от 18 часа на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик. От управата на отбора гарантираха, че всички дейности на новия клуб през сезона 2011-2012 година ще бъдат финансово обезпечени.
Доскорошният треньор в ДЮШ на ОФК Бенковски (Пазарджик) Георги Куцовски беше утвърден за старши треньор на Новия Хебър. „Разделих се с хората от Бенковски с най-добри чувства. Мисля, че никой не се сърди на никого. Даде ми се шанс и аз най-после да опитам да работя с мъже и дано да оправдая доверието. Чаках този момент дълго”, заяви Куцовски, който е бивш изпълнителен директор на ПФК Хебър АД и бивш треньор в този клуб. До утре Куцовски трябва да избере своя асистент. Той отказа да каже на кои футболисти се е спрял за начало на подготовката. „В петък ще станат ясни повечето имена от селекцията. Целта е да се направи боеспособен тим, който да играе с успех във „В” група”, коментира още старши треньорът на Новия Хебър. Почти сигурно за спортно-технически директор на хебърци ще бъде назначен бившият играч на Хебър Петър Стоянов, който до края на пролетния полусезон изпълняваше тази функция в Локомотив (Септември).
До петък трябва да бъдат финализирани преговорите с основния спонсор, който не е пазарджиклия. „Става въпрос за голям човек, но той не иска да се афишира на този етап. При всички положения той ще има наместник в отбора, който ще контролира изкъсо финансите”, заявиха от кухнята на Новия Хебър.
Създаването на Новия Хебър 2011 беше прието скептично от основният акционер на ПФК Хебър АД Боби Даскалов. Той отговори, че няма никакво намерение да прекратява участие във "В" група.
"Налял съм повече пари от всички и току така няма да оставя отбора", заяви Даскалов. Той допълни, че ща атакува и лиценза на Новия Хебър и името му. "Аз съм патентовал Хебър и първо трябва да ме питат мен преди да регистрират друг подобен клуб. Хебър е име, Хебър е марка, Хебър е институция. Това е клуб познат в цяла България. Те затова не го кръщават Бенковски, Раковски или Волов", заяви още Боби Даскалов. Той е категоричен, че ще започне подготовка в края на месец юли без да уточнява с какви футболисти и треньор. "Стягям си селелекцийката, бутам си задачките", спокоен е бившият общински съветник. В края той обяви, че безпроблемно ще заплати дължимите 2 съдийски такси на БФС са последните 2 домакински мача и ще продължи да се състезава в трета лига. Най-елементарните сметки показват, че на 99 % през есента в Пазарджик ще има 3 градски отбора, които ще играят на един стадион - "Георги Бенковски". Как и по какъв ред на този етап никои не знае.
Новият Хебър (Пазарджик)
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Новият Хебър (Пазарджик)
Последна промяна от FCH на 08 юли 2011 23:13, променено общо 1 път.
- nostradamus
- Контакти:
Re: Учредиха ОФК Хебър 2011
Значи в Пазарджик ще имат три отбора във В група-Хебър,Бенковски и новият хибрид Хебър 2011,нищо чудно при такова разделение на футбола в града,накрая на сезона да няма нито един отбор.
Последна промяна от nostradamus на 06 юли 2011 07:47, променено общо 1 път.
Батков вън!
Дано най-после нещо полужително стане с футбола в Пазарджик.След потопа наречен Боби Даскалов който и в момента продължава футбола в Пазарджик е умрял дано сега се посъживи.
Новият "Хебър" прилапва Фиго, Хърков и Еленкин-Трима от най-добрите играчи на "Оборище" имат предложения от "новия Хебър". Те са получили оферта от ръководството на отбора, който ще играе във "В" група с лиценза на "Локо" Септември. Сделката ще се официализира след няколко дни, а тимът под името "Хебър 2011" готви сериозна селекция като част от нея са Борис Благоев - Фиго, Йордан Хърков и Петър Еленкин. Новият тим ще бъде подпомаган финансово от бившият благодетел на септемврийци Марин Рачев и от депутат от ДПС, прочул се напоследък и като медиен магнат, гласи клюката в Пазарджик. Тимът започва подготовка в петък под ръководството на бившия защитниk на "Хебър" Георги Куцовски. По нееофициална информация тримата все още не са казали "да", а умуват над офертата. За преговорите потвърди и информиран източник, близък до щаба на пазарджиклии. Припомняме, че в края на миналогодишната лятна подготовка Фиго и Даната поеха към "Хебър". През зимата обаче се върнаха в "Оборище". Преди няколко дни за Перник пък потегли Обаси Салас Окечукуо, който е на проби в "Миньор" през главата на ръководството.
Хебър 2011 май си правят сметките без кръчмаря. 

През Средна гора среден път няма-свобода или смърт! http://www.youtube.com/watch?v=7PQpkoWV ... er&list=UL
Новият тим ще бъде подпомаган финансово от бившият благодетел на септемврийци Марин Рачев и от депутат от ДПС, прочул се напоследък и като медиен магнат, гласи клюката в Пазарджик.
Уф...

- rebelheartous
- Контакти:
Някой да обясня каква точно е ситуацията с този нов Хебър?
И също така на другия пазарджишки Бенковски ходи ли изобщо някой?

rebelheartous написа:Някой да обясня каква точно е ситуацията с този нов Хебър?И също така на другия пазарджишки Бенковски ходи ли изобщо някой?
Ходят 50-60 човека на мач.
Сериознен трансферен удар направи днес новият Хебър. Шефовете на клуба договориха двукратния топ-реализатор на "В" югозападна футболна група Христо Спасов. Роденият в Дорково щурмовак започва утре подготовка с пазарджиклии, след като загърби предложения му от елитния Миньор(Перник) договор. "Христо ще играе при нас, след като направи голям компромис", коментира спортният директор на новия Хебър Петър Стоянов. Той допълни, че вече е наясно с повечето имена от лятната селекция на тима. Хебърци се събират утре вечер от 18 часа на стадион "Георги Бенковски" за първо занимание под ръководството на старши-треньора Георги Куцовски. Той разкри, че се очаква да акостират и други много сериозни футболисти. До понеделник ще съберем 90 % от групата, на която ще разчитам за подготовката. Ще има и някои момчета на проби, заяви Куцовски. Той е планирал вече целият подготвителен цикъл, който ще включва високопланински лагер и серия от поне 9-10 контролни мача.
http://www.telekabeltv.bg/bg/news/918.html?cid=2

Марин Рачев, президент на Локомотив 1925 (Септември)
Отборът няма как да бъде продаден нито сега, нито в бъдеще, защото не е търговско дружество – няма дялове, няма акции. Не е и стока, която механично да бъде преместена някъде. По смисъла на закона той е едно дружество с нестопанска цел, регистрирано на територията на град Септември и там ще си остане. Това е по отношение на въпроса за продажба. Вярното е друго – наскоро УС на Локомотив се събра и взе решение да предостави лиценза си за „В“ група през състезателната 2011/12 година на новоучредения ОФК Хебър 2011(Пазарджик). Абсолютно безвъзмездно. За това спокойно можете да попитате хората от Хебър 2011. Видяхме в този клуб нещо, което тук в Септември не успяхме да направим по много и различни причини. За съжаление моята визия за това как трябва да изглежда Локомотив не съвпада в голяма степен с тази на повечето хора в Септември.
Футбол в Септември пак ще има и Локомотив отново ще го има. Само, че по модела, по който повечето хора искаха да заложа още преди две години – с налагане на местни кадри. Като функция от това има два пътя – единия беше да си изпаднем от „В“ група по естествен път или в най-добрия случай да кретаме в компанията на вечено даваещите се. Такава агония лично аз не приемам. Просто не ми е по вкуса да правя подобен продукт. Другият път е свързан с едно пречистване и започване отначало и начисто. Този път се нарича завръщане в регионалния футбол, където Локомотив няма да има проблем да играе и само с местни футболисти.
Аз съм бил наясно с това още от самото начало, когато отборът беше практически изпаднал в „Б“ ОФГ и играеше на един порутен стадион. Смея да твърдя, че направих не малко за това време. Какво получихме аз и екипът ми като отношение е отделен въпрос. Аз съм наясно, че сега ще има много хулене и истерични викове, защото Локо няма да е във „В“. А къде бяха същите тази хора в най-трудните моменти – просто ги нямаше. Или така им изнасяше. Сега поне ще имат повод да покажат своята гражданска позиция и да демонстрират активност. И да напомня – след всички тези драми на терена, около него и в съблекалните, отборът завърши 8-ми в класирането. И това е най-доброто класиране на Локо във „В“ група.
Локомотив ще продължи своята дейност макар и на областно футболно ниво. Затова и все още не са подновени тренировките. Няма да оставя отборът без пари за издръжка, ще продължим да развиваме и детско-юношеската си школа, която през последната година регистрира добри резултати. С две думи оставяме футболът в Септември на стенд бай. Когато настъпи подходящият момент – като ситуация, условия и т.н. аз знам как да го върна във „В“ група. Вече съм го правил и смея да твърдя доста убедително. Сега ще дам възможност за реализация на проекта, който мнозинството от септемврийските фенове искат – местен треньор и местни футболисти.
Отборът няма как да бъде продаден нито сега, нито в бъдеще, защото не е търговско дружество – няма дялове, няма акции. Не е и стока, която механично да бъде преместена някъде. По смисъла на закона той е едно дружество с нестопанска цел, регистрирано на територията на град Септември и там ще си остане. Това е по отношение на въпроса за продажба. Вярното е друго – наскоро УС на Локомотив се събра и взе решение да предостави лиценза си за „В“ група през състезателната 2011/12 година на новоучредения ОФК Хебър 2011(Пазарджик). Абсолютно безвъзмездно. За това спокойно можете да попитате хората от Хебър 2011. Видяхме в този клуб нещо, което тук в Септември не успяхме да направим по много и различни причини. За съжаление моята визия за това как трябва да изглежда Локомотив не съвпада в голяма степен с тази на повечето хора в Септември.
Футбол в Септември пак ще има и Локомотив отново ще го има. Само, че по модела, по който повечето хора искаха да заложа още преди две години – с налагане на местни кадри. Като функция от това има два пътя – единия беше да си изпаднем от „В“ група по естествен път или в най-добрия случай да кретаме в компанията на вечено даваещите се. Такава агония лично аз не приемам. Просто не ми е по вкуса да правя подобен продукт. Другият път е свързан с едно пречистване и започване отначало и начисто. Този път се нарича завръщане в регионалния футбол, където Локомотив няма да има проблем да играе и само с местни футболисти.
Аз съм бил наясно с това още от самото начало, когато отборът беше практически изпаднал в „Б“ ОФГ и играеше на един порутен стадион. Смея да твърдя, че направих не малко за това време. Какво получихме аз и екипът ми като отношение е отделен въпрос. Аз съм наясно, че сега ще има много хулене и истерични викове, защото Локо няма да е във „В“. А къде бяха същите тази хора в най-трудните моменти – просто ги нямаше. Или така им изнасяше. Сега поне ще имат повод да покажат своята гражданска позиция и да демонстрират активност. И да напомня – след всички тези драми на терена, около него и в съблекалните, отборът завърши 8-ми в класирането. И това е най-доброто класиране на Локо във „В“ група.
Локомотив ще продължи своята дейност макар и на областно футболно ниво. Затова и все още не са подновени тренировките. Няма да оставя отборът без пари за издръжка, ще продължим да развиваме и детско-юношеската си школа, която през последната година регистрира добри резултати. С две думи оставяме футболът в Септември на стенд бай. Когато настъпи подходящият момент – като ситуация, условия и т.н. аз знам как да го върна във „В“ група. Вече съм го правил и смея да твърдя доста убедително. Сега ще дам възможност за реализация на проекта, който мнозинството от септемврийските фенове искат – местен треньор и местни футболисти.
Re: Новият Хебър (Пазарджик)
С 20 футболисти започна днес лятната си подготовка учреденият преди седмица нов ОФК Хебър 2011. Преди заниманието беше отслужен тържествен водосвет за здраве и успехи на отбора. На него присъства и целият УС на Хебър 2011, начело с президента Димитър Цветков. Той пожела успех на играчите и ги призова да мислят само за футбол. Привествие към футболистите направиха още членовете на УС Христо Тодоров и Йордан Ташев. Като гост на сбирката присъства и президентът на Локомотив (Септември) Марин Рачев, който вече оповести, че ще предостави безвъзмездно лиценза на Новия Хебър за участие в Югозападната "В" група.
След края на официалната част, старши-треньорът Георги Куцовски изведе момчетата си на първо занимание за предстоящия 40-дневен подготвителен цикъл.
ГРУПАТА
Христо Спасов, Иван Чушков, Милен Петракиев, Янко Велев, Гюрсел Вели, Кирил Атанасов и Десислав Стойнов (Локомотив 1925 Септември)
Георги Александров, Петьо Петев, Атанас Трендафилов, Васил Геров, Борислав Петров и Георги Василев (Бенковски Пазарджик)
Спас Гигов, Мартин Димитров, Асен Попов и Найден Стефанов (ПФК Хебър Пазарджик)
Утре към Хебър 2011 ще се присъединят Спас Милушев (ПФК Хебър) и Димитър Дечев (Бенковски Пз). На проби са Георги Иванов, Сотир Зимпаров (Пирин 2001) и Петър Стулев (Марица Костенец).
След края на официалната част, старши-треньорът Георги Куцовски изведе момчетата си на първо занимание за предстоящия 40-дневен подготвителен цикъл.
ГРУПАТА
Христо Спасов, Иван Чушков, Милен Петракиев, Янко Велев, Гюрсел Вели, Кирил Атанасов и Десислав Стойнов (Локомотив 1925 Септември)
Георги Александров, Петьо Петев, Атанас Трендафилов, Васил Геров, Борислав Петров и Георги Василев (Бенковски Пазарджик)
Спас Гигов, Мартин Димитров, Асен Попов и Найден Стефанов (ПФК Хебър Пазарджик)
Утре към Хебър 2011 ще се присъединят Спас Милушев (ПФК Хебър) и Димитър Дечев (Бенковски Пз). На проби са Георги Иванов, Сотир Зимпаров (Пирин 2001) и Петър Стулев (Марица Костенец).
Върни се в “Футбол - България”