Най - верните фенове, и най - добра гостуваща агитка в БГ

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

DesinvoinoRex
Контакти:

re:

Мнениеот DesinvoinoRex » 04 юли 2011 16:59

+1

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Re: Най - верните фенове, и най - добра гостуваща агитка в БГ

Мнениеот varnafen » 04 юли 2011 17:26

Muscarin написа:
varnafen написа:Берое къде се бутат и те не мога да разбера....другите са ясни.

Когато един отбор стигне дъното (като Ботев, Спартак и Нафтата) пътят му логично е предначертан нагоре...поне до връщането в А. При Ботев има супер вдъхновение по много причини, но ще видим как ще им се отрази, като станат пак средняк в А група и имат скучни домакинства с Калиакра и Севлиево. Сигурен съм, че ще в А група няма да са толкова ентусиазирани. Т.е. сега ги движи желанието за реванш.

Спартак и те така - ако не бяха се разделили на 2 клуба, щяха да ни се пъчат как ходят по 1 000 души по селата в региона.

За мен "верните" фенове не се броят в граничните ситуации - титла, турнири, дерби, борба за оцеляване, скандали с ръководството, а в рутинните мачове. Верните фенове не позволяват "рутинни мачове".

Ти да не си някоя врачка? Сигурен бил....знаеш ли колко недоброжелатели бяха също като теб сигурни,че отидем ли при аматьорите и край с нас!Само,че равносметката е друга! Нищо не знаеш ти,но то няма и как да знаеш

Достатъчно дълго гледам футбол и следя как се развиват фенските общности, за да мога да изкажа мнение. Ето ти малко факти:

1999/2000
Средно по 8400 зрители на среща са присъствали на мачовете на Ботев. За сезона се нареждат на пето място и са с 1500 зрители над средното за А група.

2000/01
Средно по 5000 зрители на среща, малко под средното ниво за сезона, на 6-то място в класирането по посещаемост.

2001/02
В Б ПФГ(Първа лига) средно по 3292 души посещават мачовете на Ботев Пловдив, като достойно заемат първото място по посещаемост с три пъти повече от средната посещаемост за Б група.
2002/03
Дори новак в А група на срещите на Ботев пристигат средно по 4000 зрители, доста над средното за А ПФГ и Ботев се нарежда на 6-то място.

2003/04
Отново средно по 4000 зрители на мач(ако това може да се нарече мач), нареждат се на 5-то място, пред отбори като ЦСКА София и Спартак Варна.

mazut
Контакти:

Мнениеот mazut » 04 юли 2011 21:09

Няма най-верни фенове или агитка.За всеки фен той и съмишлениците му са най-верните.Разликата е единствено в бройката и тя зависи от много неща.Аз съм горд,че ние докато другия отбор раздаваше безплатни билети и награди и биеше Левски и ЦСКА тука и в София ние обикаляхме села и паланки,въпреки,че много често резултатите не бяха каквито бихме желали на терена,въпреки,че в 90% от мачовете не се борихме за нищоНикой не може да ме убеди,че някой фен на друг,който и да е отбор е по-верен от мен,или хората които обикаляме по селата.Така ще каже и всеки фен на друг отбор,отговарящ на тези критерии ;)

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 04 юли 2011 21:20

varnafen написа:
Muscarin написа:
varnafen написа:Берое къде се бутат и те не мога да разбера....другите са ясни.

Когато един отбор стигне дъното (като Ботев, Спартак и Нафтата) пътят му логично е предначертан нагоре...поне до връщането в А. При Ботев има супер вдъхновение по много причини, но ще видим как ще им се отрази, като станат пак средняк в А група и имат скучни домакинства с Калиакра и Севлиево. Сигурен съм, че ще в А група няма да са толкова ентусиазирани. Т.е. сега ги движи желанието за реванш.

Спартак и те така - ако не бяха се разделили на 2 клуба, щяха да ни се пъчат как ходят по 1 000 души по селата в региона.

За мен "верните" фенове не се броят в граничните ситуации - титла, турнири, дерби, борба за оцеляване, скандали с ръководството, а в рутинните мачове. Верните фенове не позволяват "рутинни мачове".

Ти да не си някоя врачка? Сигурен бил....знаеш ли колко недоброжелатели бяха също като теб сигурни,че отидем ли при аматьорите и край с нас!Само,че равносметката е друга! Нищо не знаеш ти,но то няма и как да знаеш

Достатъчно дълго гледам футбол и следя как се развиват фенските общности, за да мога да изкажа мнение. Ето ти малко факти:

1999/2000
Средно по 8400 зрители на среща са присъствали на мачовете на Ботев. За сезона се нареждат на пето място и са с 1500 зрители над средното за А група.

2000/01
Средно по 5000 зрители на среща, малко под средното ниво за сезона, на 6-то място в класирането по посещаемост.

2001/02
В Б ПФГ(Първа лига) средно по 3292 души посещават мачовете на Ботев Пловдив, като достойно заемат първото място по посещаемост с три пъти повече от средната посещаемост за Б група.
2002/03
Дори новак в А група на срещите на Ботев пристигат средно по 4000 зрители, доста над средното за А ПФГ и Ботев се нарежда на 6-то място.

2003/04
Отново средно по 4000 зрители на мач(ако това може да се нарече мач), нареждат се на 5-то място, пред отбори като ЦСКА София и Спартак Варна.

Попитах те откъде си сигурен,че БОТЕВ ПЛОВДИВ ще бъде средняшки отбор в 'А' група!!!!!!

Потребителски аватар
GreenLives
Контакти:

Мнениеот GreenLives » 06 юли 2011 04:06

Ботев Пловдив и Нефтохимик са най големите. Въпреки че толкова години бяха мачкани от едни двама престъпника не престанаха да подкрепят своите отбори.
Акулите" се притеснявали от това, че "Нефтохимик" ще събира в пъти повече публика на стадиона, отколкото първодивизионния "Черноморец".

Върни се в “Футбол - България”