Книги: История на българския футбол

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
зеленобелия
Контакти:

Re: Книги: История на българския футбол

Мнениеот зеленобелия » 26 юни 2011 14:48

HEATSEEKER написа:Аз често се събирам с авторите на ''Футболна Варна'' Стефан Янев, бате Димчо, Свраков ми подари книгата ''История на СК''Владислав'',имам около 20 книги за бг-футбола.
И една тайна ще ви издам от тези събирания , въпрос на месец или два е на емблемата на 'Черно море'' да се сложи 1909година :!: :!: :!:

Това е мн.добра идея! Така хем ще се избегне чевстването на сто годишнината на отбора хем няма да гоним участие в Европа за юбилея.Така собствениците ще спестят някой лев. :geek:

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 26 юни 2011 14:50

staria написа:Интересно. Това значи ли, че е намерена пряката връзка между Черно Море и ФК13?

Не ФК13, а Спортист, създаден 1909. Той е предшественик на Тича, въпросът беше да се намерят официални документи за създаването му.
HEATSEEKER, можеш ли да напишеш нещо повече, ако има нужда и на ЛС? :roll:

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 26 юни 2011 14:57

HEATSEEKER написа:Аз често се събирам с авторите на ''Футболна Варна'' Стефан Янев, бате Димчо, Свраков ми подари книгата ''История на СК''Владислав'',имам около 20 книги за бг-футбола.
И една тайна ще ви издам от тези събирания , въпрос на месец или два е на емблемата на 'Черно море'' да се сложи 1909година :!: :!: :!:

Къде мога да намеря "История на СК"Владислав"? Ако въобще се продава някъде де.

motion_man
Контакти:

Мнениеот motion_man » 26 юни 2011 15:00

Книгата "Футболна Варна" беше преиздадена през 2007, с допълнения към вече написаното през 88'. Издателството е "Славена". Знам го със сигурност, защото притежавам екземпляр ;) Купих си я скоро след излизането й от книжарница "АБВ", на гърба пише цена 8 лв.
Успех ако някой пожелае да си я намери :)
Ф.К.Ч.М.

левскар07
Контакти:

Мнениеот левскар07 » 26 юни 2011 15:22

rsk написа:Aз имам "ФУТБОЛЪТ В БЪЛГАРИЯ" на Кл. Симеонов от 1981 година, "Футболно съдийство" на Д. Цанев от 1986, "Георги Аспарухов" на Спас тодоров и Милко Стефанов, издателство СПОРТ И ЛИЧНОСТ
И една която не е по темата, но е ценна - Галерия на световните футболни майстори :)

Наборе, и трите книги са бестселъри.
Дали някой още пише за Алфредо ди Стефано или сър Стенли Матюс, за Пеле или Гаринча, Нилтон Сантос, за Кройф, или Неескенс, Джони Реп, Крол, Пит Кайзер,Бланкен бург, Крол, Хаан, Рензенбринк, Сюрбиер, Стуй, Хаан, Бари Хулсхоф, Гери и Арнолд Мюрен, Ван Ханегем за сър Боби Чарлтън или за Боби Мур,Кени Далглиш, Греъм Сунес, за Зелер или Халер, за Бекенбауер или Герд Мюлер, за Гюнтер Нетцер или Хайнкес, Майер, Брайтнер,Оверат, Щилике... За Гунди и Котков, Тодор Диев,Дерменджиев, Попов, Ненов, за Бонев,за Якимов и Цанев, Колев, Д. Пенев, Найденов, Ракарав, Бисер Михайлов, Шаламанов.
Хайде Варна - Нинов и Митев, Боснов и Билялов, Чечи Богомилов, Дамян Георгиев, градския:) Георги Жеков
Извини, поувлякох се, но това само... на прима виста.
Ехххх, блажени години, футбола беше още млад!
П.П. Авторе, не ме кори. ;)

Потребителски аватар
Forest_fan
Контакти:

Мнениеот Forest_fan » 26 юни 2011 15:32

motion_man написа:Книгата "Футболна Варна" беше преиздадена през 2007, с допълнения към вече написаното през 88'. Издателството е "Славена". Знам го със сигурност, защото притежавам екземпляр ;) Купих си я скоро след излизането й от книжарница "АБВ", на гърба пише цена 8 лв.
Успех ако някой пожелае да си я намери :)

И аз имам и новото издание от 2007 г., и първото от 1988 г. Точно книжарници "АБВ" я разпространяваха. Иначе имам: "Върхове на българския футбол", изд. 1969 г., "Малка футболна енциклопедия", изд. 1971 г. (и двете книги са с автори Дим. Попдимитров, Милко Стефанов и Спас Тодоров); " Футбол - Енциклопедичен справочник", изд. 1985 г. и доста други :)

7271
Контакти:

Мнениеот 7271 » 26 юни 2011 16:09

На всеки мога да препоръчам "В плен на Златната богиня" от Антон Антонов - Тонич. Страхотно четиво за световните първенства по футбол и нашето участие там. Увлекателна и интересна, макар и малко соц ...

dishkata
Контакти:

Мнениеот dishkata » 26 юни 2011 17:10

"Футболна Варна" е най-яката книга за футбол, която съм чел. Другата е "От Юнак до Барцелона" на д-р Стефан Божков.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 27 юни 2011 17:47

Книгата за ''Владислав'' е може би най-слабо известната , но изключително ценна като неща, единственния шанс , е може би в някой кашон в общината, защото тя е спосорирала изданието.Между впрочем много добър приятел съм и със Силвестър Милчев,ако някой мога му помогна за отделни книги намирането им съм насреща :!:
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 27 юни 2011 17:52

За 1909 година, Стефан Янев е намерил някои неща, и е говорил с шефовете на отбора, отделно аз и един приятел очакваме отговор от съда за изнамиране на документ с който е регистриран печатът на ''Спортист''
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Върни се в “Футбол - България”