Доста се е задържал Гьорето, сега требе и неустойка да му плАтят от Бангладеш
Иначе за Гонзето, ето това прочетох- написано от някакви журналя, както стана модерно да им викаме от ТемаСпорт:
[offtopic]Как се каляваше синята стомана
23-06-2011 Иван ТЕПАВИЧАРОВ
Правец, преди градът на Тодор Живков, сега на неговите креатури. По онова време противниците на режима му викаха Тошингтон, а привържениците - Тошква.
Пристигаме в Правец някъде около 9:20 часа. По-конкретно в хотел "РУИ Ризорт Спа", където в момента е отседнал представителния тим на ФК Левски. Там протичат първите дни на поредната или последната година на Георги Иванов-Гонзо в Левски. Питаме няколко служители, застанали пред хотела, къде са левскарите, тъй като по програма тренировката трябва да започне след 10 минути - в 9:30 часа. "Какви сте вие?" - разпитва ни ухилен слаб мъж с мустаци като на Тодор Батков. Сякаш са го избирали да подхожда на важните клиенти, каквито са футболистите на сините. Ако им стане мъчно за собственика, да гледат този господин.
След като му разясняваме набързо каква е целта на посещението ни, получаваме следния отговор - "О, закъснели сте. Тръгнаха преди малко към стадиона. При Гонзо нема лабаво. Рано-рано ги строи, ама така трябва", продължава въпросният човек, който в интерес на истината е доста любопитен, вследствие на което ни залива още с куп въпроси. Забравям да го попитам за името му, но тези редове са за него. Нека минем по същество...
Разстоянието от хотела до стадиона е някъде около 2 километра. По време на тяхното изминаване обаче прави впечатление, че по пътя не се срещаме с нито една кола, въпреки че сме на главна улица. Това не е измислица, а самата истина. Пълно мъртвило. Почти като в Ловеч. Все едно е минало неуспешно цунами.
Вече сме на стадиона, чието тревно покритие е неколкократно по-добро от това на половината отбори в А група. Впоследствие научаваме, че до игрището, на което се готвят сините футболисти, има план до една година да бъде изградено още едно такова. Оглеждаме се наоколо, за да видим доколко голям е интересът на феновете към Левски. Както е известно, тренировките са открити както за привърженици, така и за журналисти. Само желание да имаш... Иначе на терена се чува само шумът от съприкосновението на играчите с топката, която върви доста бързо на идеално окосената трева. Въобще, личи си, че отговорниците по поддръжката си вършат съвестно работата. Нормално, нали все пак Левски гостува. Сядам до един от общо шестте фенове, изгледали сутрешното занимание, който носи фланелка на Бразилия с името на Феномена Роналдо. Той започва да ме разпитва, тъй като вижда, че си водя записки в тефтера. Интересът му към мен се засилва още повече, след като разбира, че съм журналист, и започва да ми задава всякакви въпроси, свързани с отбора. Разбира се, интересува се най-много дали съм запознат с името на прословутия чужд нападател, който трябва да замести Гара Дембеле. Шанс за отговор не получавам, тъй като човекът започва да се възмущава на глас за решението на Тодор Батков да продаде голаджията на тима. "Без Дембеле най-много до плейоф за евротурнирите да го докараме", тюхка се 36-годишният Атанас (така се казва привърженикът). Усилията ми да го убедя, че трансферът на Гара е бил наложителен от финансова гледна точка, са безплодни. "Абе не се сърди, ама вие, журналистите, много не разбирате", отвръща ми той.
Кой знае, може и да е прав. Времето ще покаже. Изведнъж от нищото чувам крясъка на директора треньор Георги Иванов. "Не така!" - обяснява Гонзо на висок глас къде трябва да застане на новото попълнение Симеон Райков при разиграване за постепенна атака. Същите указания получава и сръбският защитник Марко Видович. "Хайде малко да мислим за отбора, а не отборът да мисли за вас!". Тези думи ме карат да насоча вниманието си изцяло върху тренировката, която за радост на футболистите е само с топка. Играчите са разделени на три групи - халфове и нападатели, които се готвят от Георги Иванов и Бисер Хаздай, защитници - при Тони Здравков, и вратарите - при Георги Шейтанов. В групата на Гонзо и Хаздай, разбира се, е най-интересно. Прави впечатление, че всяко грешно отиграване коства спиране на упражнението, а на провинилия се футболист се обяснява в детайли и дори с жестове къде и какво точно е сбъркал. Така както бе по времето на Станимир Стоилов.
Като по часовник точно в 10:30 Гонзо надува свирката и слага край на тренировката. "Хайде сега леко кросче, ама внимавайте да не разтегнете!", заповядва шеговито Иванов, след което следва около петминутен разбор на пистата на стадиона. "Кмете, ела и ти!", подвиква мениджърът към Христо Йовов, вследствие на което целият отбор изпада в бурен смях. Гонзо отделя внимание и на друг новобранец - Тодор Христов. С жестове той му обяснява как да поема топката на крак и същевременно с това да търси свободен съотборник. Христов от своя страна разбирателно кимва с глава. Следва команда - "Всички към фитнеса, но с еднаква екипировка". Това е по настояване на Гонзо. Достъпът в залата обаче е ограничен за журналистите.
Втората тренировка започна при горе-долу човешки атмосферни условия и отново в шеги и закачки до момента, в който Георги Иванов не надува свирката. Нататък е ясно. Така се калява синята стомана. А дали ще издържи поне до есента, ще ни покаже Гонзо.
Райков бие наред на снукър
След обедното хапване футболистите получават свободно време колкото да обърнат внимание на света посредством социалните мрежи в интернет или да пробват рефлексите си на електронни игри. Сънят е препоръчителен, но не задължителен.
Повечето от футболистите се потапят във Фейсбук и подобните клонинги, а тези, които предпочитат живите игри, се пробват да пробият срещу новото попълнение Симеон Райков не на какво да е, а на снукър. Привлеченият от Ботев Враца футболист има титла от републиканско първенство и без много зор отмята всичките си съперници, без един, но много важен. Важният естествено е Христо Йовов, който все още не може да събере смелост. Кандидатът за кмет на Своге е непобедим на всичко друго, което се практикува по лагерите, като няколко различни вида игри на карти и шах. На снукър обаче трябва да се пребори срещу коефициент 1.10, което значи, че той ще е абсолютен аутсайдер със ставка около 8.00.[/offtopic]