На какво ниво е българската футболна журналистика?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Re: На какво ниво е българската футболна журналистика?

Мнениеот Тони Шумахер » 23 юни 2011 10:55

Само цитирам, :) изводите оставям за Вас : Деко от Шумен , Роналдо от Перник , БГ Моуриньо , имаше един Версачето :mrgreen: :mrgreen: и т.н и т.н до безкрай ! Мили БГ журналисти тези хора си имат имена и се чудя , що не ги използвате :( :( :(

Потребителски аватар
abirulzz

Мнениеот abirulzz » 23 юни 2011 11:16

Не жалая да правя сравнения между старите и нови журналисти .Но в комантарите на сегашните писарушки и коментатори лъха некомпетентност и неинформираност.Няма мужда да посочвам хилядите примери за "поставянето на нови имена" на футболистите , жълтурщината която се шири по нашите вестници и още и още.Едиственото което искам да ви напомня е как Мичмана коментираше мачове.Той имаше клубни пристрастия , но те не си личаха,нямаше достатъчно информация за отбори и футболисти , но не говореше и не съчиняваше глупости,той беше Коментатор ,но не се обличаше с джапанки и хавайка.Скучно и сиво започна да става безкрайно банално и тривиално,всеки един фен не може да бъд приятно изненадан от един смислен коментар.За това когато гледам футбол си изключвам звука (с изключение на Диема) и така наистина се чувствам по-добре.Не роптая срещу никой или нищо , просто знам че няма как журналистиката да е различно ниво от нивото на обществото и в частност футбол-а.
За това в мен остана само една тъга по отминалите неуговорени мачове , и безпристрастният и смислен кометар.
Този, който не помни миналото е осъден да го повтаря. ДЖ.САНТАЯНА

iraklis82
Контакти:

Мнениеот iraklis82 » 23 юни 2011 11:27

има журналисти които са много ерудирани и от класа,като васил колев,желио станков,асен спиридонов,томето русев...хваля левскарите защото тях познавам,много лошо фпечатление ми правят стефчо станчев маи се казваше,все гледа да се нагоди на гонзо и играчите на левски,гранчаров и тои до някаде е сащия,срамна работа...

Потребителски аватар
Invader
Контакти:

Мнениеот Invader » 23 юни 2011 11:32

iraklis82 написа:има журналисти които са много ерудирани и от класа,като васил колев,желио станков,асен спиридонов,томето русев...хваля левскарите защото тях познавам,много лошо фпечатление ми правят стефчо станчев маи се казваше,все гледа да се нагоди на гонзо и играчите на левски,гранчаров и тои до някаде е сащия,срамна работа...

на желио станков да му ядеш ушите :lol:

iraklis82
Контакти:

Мнениеот iraklis82 » 23 юни 2011 11:37

още един поклонник за които се сетих,крум савов,класен журналист,обаче още не сам забравил като каза че бербатов е един от тримата наи добри нападатели в света по времето когато берба играеше в леверкузен,тоя добре ли е,да не би бербо да е от класата на нистелрои,анри,етоо...издухааааааллллл.....

iraklis82
Контакти:

Мнениеот iraklis82 » 23 юни 2011 11:41

Invader написа:
iraklis82 написа:има журналисти които са много ерудирани и от класа,като васил колев,желио станков,асен спиридонов,томето русев...хваля левскарите защото тях познавам,много лошо фпечатление ми правят стефчо станчев маи се казваше,все гледа да се нагоди на гонзо и играчите на левски,гранчаров и тои до някаде е сащия,срамна работа...

на желио станков да му ядеш ушите :lol:
а ти на ГА газа....

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 23 юни 2011 12:04

Аз предлагам българските мачове да бъдат без коментатор. Да има само компютарен специалист, да се дават само съставите и смените и се пусне звук от самия стадион - да се усети футболната атмосфера на стадиона. А с икономиите от заплати за некадърните /и зависими и пристрастни / коментатори да бъдат излъчвани дербитата и в Б "РФГ"

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 23 юни 2011 12:11

trooper написа:Аз, като привърженик на столичен отбор с име на Релсово Превозно Средство бих казал следното:
Българската спортна журналистика и по специално футболната е на нивото на което са българските съоръжения за футбол.
Трагичността според мен не идва толкова от това, дали някои подкрепят ЦСКА или Левски и придизвикват усмивки от това, и че смятат Ж.Миланов или Костадин Стоянов за невероятни футболисти.Задавам си следния въпрос от скоро , накак ми просветна
"Абе не са ли малко виновни българските журналисти за трагичното състояние на футбола?"Смятате ли,че ако те бяха на нивото на колегите им от ARD или ZDF и имаха такъв авторитет,футболът щеше да е на по високо ниво?Според мен да! Ще се обосновя:
1/ Облеклото - журналистите все се смеят на татуираните развеждачи на чалга"икони", че се обличат доста провинциалски, а в същото време гледаме Крум Савов по хавайска риза и очила коментиращ какво става на терена в едноминутен запис, от който не доумявам как разбира, че има засада.В същото време тече спортното студио по ARD, което студио има публика журналистите са облечени с прилични костюми,Оливър Кан и Франц Бекенбауер коментират какво става в Байерн по един професионален начин/ поради слабия ми немски не можаш да се насладя напълно на професионалните дискусии.Съдиите не се коментират, ако има грешка , което е нормално просто отчитат факта. На другото кресло е Матце Кноп/комик, който се превъплащава на всички герои от Бундеслигата/ всичко се приема, като една шега от страна на футболисти и треньори , обидени няма просто е шоу .
2/Професионализъм - всичко е изпипано до последно.Репортажите са просто невероятни - коментар,интервюта, поведения на на "журналиста на пистата", младите германски футболисти дават нормални адекватни отговори, облекло от типа на блузка тип Версаче , подходяща за съботно излизане на селска дискотека няма.Абе и да не знаеш немски може и цял ден да ги гледаш тези репортажи.
Отварям един от двата спортни вестника сутрин, който го прочитам за половин час, информацията е стара а най- интересното е преводи от някой западен футболен сайт или вестник.В сайтовете се чете единствено за Бербатов и за Божинов,който бил сърдит на Лотар, или за култовата предстояща А група.Другото е преписано.Е как те аджеба имат право да коментират, колко слаби са българските футболисти и българското първенство?Първо да погледнат те какво представляват, и тогава да коментират другите, защото по лесно от това да коментираш другите няма!

Колега, не мога да се въздържа да те поздравя за по-горе написаното. Клинично точно сравнение и описание.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 23 юни 2011 12:35

Доста добри коментари, преди всичко реалистични. Нивото ни е като на Мъртво Море водата, с всяка следваща година все пониско. Причини за това падение има много. Разбира се че има и добри журналисти, на пр. Сашо Йовков за волейбол е номер едно. Давам го за пример, защото в много случаи коментаторите се затрудняват с имената на състезателите , а често даже и с правилата на дадена игра. Иначе има и талантливи хора като Зарков, както го споменаха преди мен, но лошото за този човек е че пише винаги в правилната посока , т.е. тази на парите.Не искам да прозвучи като четка, но РАДИО ГОНГ, точно така радио гонг са най-добри според мен, след това плътно зад тях момчетата от диема. Най много ме дразни пристрастността на коментаторите, направо полудявам, особено като слушам "онзи с очилата" от дарик, СПРИ СЕ ЕЙ, има хора които не са привърженици нито на левски нито на цска, искаме да предавате реално нещата, а не сините очила на Вальо или червените на Ники да бъдат фактор по време на мач. Вие си симпатизирайте, няма лошо , но НЕ ГО показвайте по време на предаване, това е крайно, поне според мен. Томето също е левскар, но преди всичко реалист човек, поздравления за което. Малко не ми харесва когато се кара на съпругата си в ефир малко след 17:45, но това е твърде лично за да го коментирам. Все пак , Томе, ако четеш , абе остави жената да се изкаже не стига че и даваш понякога по малко от 7-8 минути, ами и често я прекъсваш. Другите всички са един дол дренки. Забележката за дрехите, много правилно го е описал човека, не може с джапанки от магазин за 1 лев, да искаш Радо Стойчев или Матеус да ти дават интервюта, просто е обидно. Професията е трудна, често съм слушал зимно време пряко включване от някой стадион, премръзналите момчета от дарик седят и чакат по цял ден за едно скапано интервю от 2-3 минути. БРАВО, поклон, така се прави. По време на някакви пресконференции непрекъснато звънят телефони, това е много ниско ниво и дразнещо. Дошли сте да питате човека нещо или да го изслушате, еми спрете си тел. за 20 минути. И тези чалга мелодии на половината от журналистите, това ми идва в повече. Още един път, поздравления за дарик (гонг) и диема . Силно се надявам някой ден собственика на дарик да извади някой друг милион за една спортна ТВ, сигурен съм че ще бъде на нивото на спортно шоу гонг. Хората имат качества, доказали са го през годините, остана само някой да донесе торбата с парите(г-син Радев).Трудно постижимо, но все пък надеждата умира последна.

Върни се в “Футбол - България”