Перпетумобиле на бг футбола

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Blue Rose
Контакти:

Перпетумобиле на бг футбола

Мнениеот Blue Rose » 14 авг 2008 13:36

Не ви ли се струва позната картинката по родните стадиони -
1) всяко лято проявяваме късата си памет и започваме да мечтаем за Европа...дори оптимизма ни е съразмерен с всичко крайно у държавата ни, т.е. в началото сме силни, много силни на думи
2)базите и стадионите са си все в същото окаяно състояние - този стадион не бил подходящ, онзи нямал лиценз, а иначе се "бият по гърдите" нашите футболни "мениджъри" и собственици на клубове кой с каква по-хубава и скъпа кола да се появи на обществено място
3)идват мачовете в родната ни А група....оказва се за пореден път, че желанията и очакванията на феновете за нещо по-добро, нещо по-европейско са поредната годишна порция илюзия, защото нищо не се е променило - нито поведение и умение на футболисти, нито стадиони, нито красота в играта, нито страст за игра, за една иначе толкова обикновена игра (която иначе по училищните игрища и стадиончета играем с такова желание и хъс)
4)за съжаление идват най-сериозните шамари за родния ни футбол - тези от Европа, тези от отборчета, за които до преди 2-3 години сигурно и повечето от нас не са чували....и осъзнаваме, че сме пак там от където започнахме миналата, по-миналата....години.

Въпросът е защо тъпчем на място, защо съседите ни, които до преди няколко години ни дишаха праха сега са на това равнище - Румъния игра на Европейското, вкарва отбори в групите на УЕФА и шампионската лига, събира умопомрачителни точки в ранклистата на европейските клубни отбори; Гърция - стана дори европейски шампион, за клубния футбол да не говорим, за другата ни съседка Турция също - клубния футбол е на много години развитие преди нас...
Защо питам сме толкова големи селски тарикати, та вече чак и селския кмет не ни обръща внимание? И май отговор няма кой да даде.....

Потребителски аватар
al_ex1

Re: Перпетумобиле на бг футбола

Мнениеот al_ex1 » 14 авг 2008 13:56

Така е, докато на всички ключови позиции стоят хора корумпирани не говоря само за футбола,но той е огледало на държавата ни ще затъваме все повече и повече! Нека видим кои са президенти на отборите ни,нима държавата не знае кои са те след като и децата могат да им кажат от коя групировка са! Може ли футболен клуб с разходи от стотици милиони да ги покрива с 100-150 души публика,аз не съм специалист но мога да си направя извода,но хората които това им е работата мълчат! Докато мълчат ще гледаме посредствен футбол и ще се чудим защо и отбори от Андора ще почнат да ни бият където ни срещнат?

alchemist
Контакти:

Мнениеот alchemist » 14 авг 2008 14:04

Отговори има, много са ....
така ще бъде докато не се справим с грозният си манталитет. Вчера видяхме излагация, но не това ме тревожи. Ужасът настъпва ако само за момент изчиштиш клубните си пристрастия и погледнеш картинката малко по-глобално. Порутени стадиони, липса на каквато и да е идея, какво аджеба да правим тези младежки отбори, липсата на каквато и да е елементарна футболна грамотност .... но това е само началото. Към това прибави, ей тъй за "вкус" и тотално лумпенизираното поведение на феновете, за да стигнем до най-важното: единият "гранд" фалира, сам! Толкова некадърно ръководство, че чак ти се струва , че известните с ниските си интелектуални качества футболисти ще могът да управляват клуба по-добре. .... и Чичо Митко .... Другият гранд опъва жили в титанична битка с отбор от Зимбабве ... или Беларус или там някъде ....а къде е Беларус ? Скоро ще дишаме праха и на Сан Марино. А другите отбори със славна история ? Ами те така, управлявани от мошенници, селски тарикати, разни какички, банички и мутри. .... и Чичо Митко ..... Та какво очакваме ние ? Какво искаме от Гонзовци, Вуцовци, Стойчовци, и други знайни и незнайни олигофрени ? Защо очакваме повече от това което виждаме със собствените си очи ? Защо искаме победи, като трябва да треперим преди всеки мач ? Единствената утеха на БГ фенът е да напсува другарчето си из форумите, да си премери пишката със съседчето, да обясни как моя БАТКО е по силен от твоя БАТКО. ДА ние сме евроидиотите, ние сино-червено-жълто-оранжевите-и т.н. фенове, ние защото се надяваме, защото вярваме и си мълчим!
Настъпва време за саморазправа със ликвидаторите на БГ футбола, трябва да се разкарат ВЕДНАГА. Трябва да се разкара и корумпираното БФС ... трябват промени, не в Левски, не в ЦСКА а навсякъде !!!! Просто трябва, СЕГА, утре е късно!!! Трябва да намерим по един Чичо Митко за всеки отбор , да тъп е като галош (да ме извиняват галошите) , но има ОКО. Ха на бас че вече е намерил следващиет Бербатов ! Но как да пробият тези обичащи и разбиращи футбола хора? Как да минат през разните мустаци,ликвидатори и мошенници ? Затова ВСИЧКИ ВЪН !!!! Вили поразяващата уста даде тон, на ред са останалите !!!!!

УСПЕХ на останалите ни отбори в УЕФА!
„Те знаят как съм се измъчвал, аз не съм чичко Паричко. Аз съм ходил една седмица с 5 лева в джоба, за да давам пари тук. Колата ми е на 9 години. Аз не съм като тях“, допълни благодетелят на „червените“.

Blue Rose
Контакти:

Мнениеот Blue Rose » 14 авг 2008 14:21

Толкова лесно, категорично и ясно казваме всичко това, колко сме единодушни въпреки различните си клубни пристрастия.
Жалкото е, че от нас нищо не зависи, жалкото е че тези с парите и властта не им пука.....ние си пишем тук разни историйки, кристално ясни и видими чак от другия край на горно нанадолнище, Томислав и компания успяват да го разтрабят малко по надалеко, но няма резултат, няма отклик. Всичко е предварително ясно, силните във футбола (а и не само там) ще продължават да перат пари, да разиграват невинните марионетки в лицето на т.нар. футболни хора, които чуваме и виждаме постоянно по медиите, а за нас феновете....да си пожелаем по-скоро започването на испанското, английското, италианското и т.н. първенства.

Потребителски аватар
al_ex1

Мнениеот al_ex1 » 14 авг 2008 16:00

Ами явно в нашата държава нищо не идва с разума на управляващите докато не ги претиснем,но те използват тая злоба между сини и червени за да си довършат мръсните дела а пък ние да се джавкаме и самоизяждаме по между си! Колкото сме разединени толкова им е по лесно на мръсниците да си вършат далаверите.И накрая какъв е извода,че трябва за момент да загърбим пристрастията си и всички които обичаме футбола и отборите си да ги ометем тея мутри,защото сега се радваме на мъката на Левски, но ние излагаме България и не можеме да разберем,че цял свят се чуди на нашия балкански ни манталитет и после искаме да ни уважават!

Blue Rose
Контакти:

Мнениеот Blue Rose » 21 авг 2008 11:37

Тази тема беше писана преди мача с Босна, но вчера пак се видя повторяемостта - едни и същи лица на и извън терена, един и същ футбол, един и същи подход към играта на националите....
Питам се кои са тези сили или интереси по точно, които водят футбола ни, които казват кой да бъде "надежден футболист" и кой не, защо се избират марионетки на кормилото на националния отбор (без да обиждам треньорското ръководство, което едва ли има думата за селекцията на отбора, колкото и да твърдят обратното). Всичко се повтаря, това е очевидно, въпроса е докога? Какво трябва да стане за да се промени манталитета и начина на игра на отбора? Треньорка рокада ще промени ли нещата(както направиха Гърците например)? Или трябва ва-банк да се започне да се залага на младите футболисти, пък каквото сабя покаже?
Аз лично незнам - знам само че искам промяна на това което видях снощи, и което за съжаление ще видим и септември месец на квалификациите....

Върни се в “Футбол - България”