Блог: Форматът на българските първенства

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Re: Блог: Форматът на българските първенства

Мнениеот Долно уйно » 05 апр 2011 00:39

Parmalat написа:Долно уйно аз пък веднага ще ти отвърна с пример и това е Дания.5,6 милиона население 12 отбора.Другият сезон ще имат 2 отбора в Шампионската Лига и 3 в Лига Европа,а Копенхаген играха 1/8 финал в ШЛ този сезон.

И Швейцария скоро ще стане с 12 отбора.

Това, че Дания ще играят с два отбора в ШЛ се дължи на.....?
Кога са си намалили групата на 12 отбора?

Щвейцария пък защо ще ги увеличават, модела с 10 отбора не е успешен ли, защото след като се преформатира групата, значи нещо куца?
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Exclusive
Контакти:

Мнениеот Exclusive » 05 апр 2011 00:49

От другия сезон ще е една "Б" група, ако не се лъжа?!

ni1986
Контакти:

Мнениеот ni1986 » 05 апр 2011 01:02

Отдавна следя темите за промяна формата на А група и с две ръце съм ''за'' намаляването.Група с 14 отбора(както вече се убедихме) не е подходящ формат-малко мачове,големи паузи.Група с 12 отбора също ми звучи някак си същото,особено с тези плейофи(също се убедихме и от тяхната полза през 01/02 нищо че бяха повече отборите от 12).Твърдо съм за 10 отбора,стабилни финансово и т.н. за стадиони няма да говоря.Но на мен притеснението ми е от друго естество дори и тогава-ако любимата ви музикална група или изпълнител идва по 4 пъти в годината на концерт в България ,колко пъти ще отидете да ги гледате?Няма ли да се получи пренасищане.

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 05 апр 2011 01:13

Долно уйно написа:
И Швейцария скоро ще стане с 12 отбора.

Това, че Дания ще играят с два отбора в ШЛ се дължи на.....?
Кога са си намалили групата на 12 отбора?

Щвейцария пък защо ще ги увеличават, модела с 10 отбора не е успешен ли, защото след като се преформатира групата, значи нещо куца?[/quote]

Дания бяха преди по 14 ако не се лъжа.

А Швейцарците увеличават отборите от 10 на 12,защото вече всички отбори от Б групата им имат база и финанси да участват в елита им това е причината.Незнам дали се сещаш,но Лозана, които играят в Б групата на Швейцария и сега са на 4 място там отстраниха Локомотив Москва в Лига Европа и играха в групите на турнира записвайки няколко точки.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 05 апр 2011 01:14

Parmalat написа:Долно уйно нека не се сравняваме с Румъния те са 22 милиона,а ние 7.Румънците имат ресурсите и финансовите средства да имат 18 отбори в елита,но ние не.Имаме около 4,5 отбора в А група които едвам кретат.Ако не се намалят сега,то това ще се случи в близките години по естествен път като много от тях за съжеление може и да изчезнат.

12 отбора-22 мача в редовният сезон.От 1 до 6 място-ЕКТ-плейоф,а другитр играят плейаут.
Б група-единна 16 отбора.30 кръга както беше преди няколко години.
Първи вариант за В група

Едина група от 24 отбора.

Втори вариант 4 В групи по 12 отбора.

За А,Б групите задължително всеки отбор да има ДЮШ във всичките гарнитури.
За В групи задължително минимум в 2 гарнитури(17 и 19 г примерно)

....

Вариант за една "В" група изобщо няма,нито един отбор няма да издържи финансово.Същото се отнася в голяма степен и за "Б" група.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 05 апр 2011 01:46

Спрете веднага по темата, не знаете ли, че е свещена? Странно как не се е появил още някой гений да обясни как с намаляването на А група "ще се унищожат футболни центрове" :lol:
Понеже футбол има не където има пари, а където градът заслужава :lol:

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 05 апр 2011 02:37

W84me написа:Вариант за една "В" група изобщо няма,нито един отбор няма да издържи финансово.Същото се отнася в голяма степен и за "Б" група.

Здраво си противоречиш относно "Б" групата, значи 2 групи по 12 отбора ще издържат, а една от 18 няма, странна работа.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 05 апр 2011 02:56

pesho_1913 написа:Една А група от 10 отбора, които да се срещат 4 пъти би било перфектно. Мачовете ще са по-интригуващи и според мен ще се събира повече публика по стадионите

Съгласен съм с колегата славист и с Ривалдо, и аз съм за 10 отбора, които да се срещат по 4 пъти. Това не е чак толкова трудно, просто трябва да се поскъси безумно дългата зимна пауза. При 10 отбора почти няма да има златна среда, с 2-3 поредни победи си в челото, с 2-3 поредни загуби си на ръба на чертата. Така ще се понамалят и уговорените мачове и ще има дербита във всеки кръг, а не по 3 протоколни мача на кръг.
18 отбора няма как да има в А група, то сега при 16 има 4-5 тима дето едва кретат финансово, при 18 сигурно ще фалират половината. И наистина това за "футболните центрове"че щели да изчезнат при намаляване е голяма глупост, че те и сега са изчезнали за съжаление ...
Категорично съм за намаляване бройката на отборите :!: Б групата трябва да е една и да е от 14 отбора, а не да фалирват 2/3 от тимовете, както е сега.
Представете си А група, съставена от : 4-те софийски, Литекс, Локо (Пд), Берое , Черно море, Черноморец и Миньор - лудница :mrgreen: А дори и да са 12 (като добавим Ботев Пловдив и Пирин да речем), пак ще е доста по-добре ;)
Изображение

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 05 апр 2011 07:45

Много е важно да се гради отдолу нагоре. слава богу вече няма да има 2 Б групи , това пречеше доста на развитието на няколко не лоши отбори в 2 дивизия , по важно е да има изисквания за някакъв минимален гаранционен капитал , за базата и за юношеските формации, от това за броя отбори, Все си мисля че А и Б групи от по 16 отбора са си добър вариант, някак си 4 мача на сезон не ми е много удачни.Някак си трябва да разберете че БФС не е нещо хвърчащо а проекция на интересите на отборите в България тоест ако те не искат промяна , такава няма да има, нали сме сериозни хора и няма тук някой, който сериозно да вярва че лошия Боби командва добрите футболни босове.Командва парата, както и навсякъде и доколкото знам всичките ни футболни босове са по между си в прекрасни отношения.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 05 апр 2011 07:50

за да се избегне голямата зимна пауза между полусезоните, трябва да се мине на сезон пролет-есен, така даже и от 50 кръга да е шампионата, то ще има време да се изиграят, като паузата ще е максимум 2 месеца!
намаляването на отборите е с цел не за да изчезнат разни едвам кретащи футболни центрове, а за да се намалят дръстично бройката на паразитиращите отбори, които намаляват качеството на шампионата ни!
12 отбора е максималния капацитет, а първенство от 10 е най-добрия вариант! така ще се повиши и цената за продаден мач, и повечето отбори няма да могат да я заплатят и искат-неискат ще трябва да си го изиграят честно!
ЛокоСф и Славия обаче едва ли ще допуснат това нещо да се случи :(
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “Футбол - България”