Мнениеот Boksiorcheto » 28 фев 2011 00:01
Това за хулиганите е пълна глупост! Вярно, че вчера феновете на Цска показаха колко струват, но не можем да сложим всички фенове под един знаменател с тези, които бяха вчера на дербито. Аз мога да говоря само за моя отбор. За мен ТРЯБВА да има нови стадиони, но паралелно с тях да се вкарат и адекватни закони за футболното хулиганство. Нестава въпрос да станем, като Англия - да се ходи на театър и затова, че съм станал прав да ме глобяват. Вижте една Германия например. На Алианц Арена (примерно) си има отделен сектор, където е агитката. Намира се на южната част на стадиона, зад едната врата. Там хората си подкрепят отбора, пеят си, скачат си, има си знамена, правят хореографии. Тези, които не искат да пеят си стоят в другите сектори и си гледат мача спокойно. В Германия няма полиця на мачове, там има стюарди, които просто, когато отидеш на стадиона, ти показват къде да седнеш и ти пожелават приятен мач. Но защо в Германия е така, а при нас неможе? Първо, защото ние нямаме манталитет да пълним стадиони. Второ, защото нямаме адекватни закони и нужните технически средства за провеждане на нормално спортно събитие. За да се избегнат грозни сцени, чупене и т.н. хората си слагат камери навсякъде на стадиона, имат си зверски закони против футболното хулиганство и я си тръгнал да трошиш, я са ти разказали играта властите. Аз съм оптимист и мисля, че и при нас може да стане така. За пример е моят любим отбор - Локомотив Пловдив. Който иска да си подкрепя отбора, отива на Бесика, пее, вика, скача, вее знамена, прави хореография, който не иска, отива си и си сяда на седалките, и си гледа мача. Когато са отделени агитка от другите фенове, се получава доста добре и хората искат да ходят на мач. Затова според мен на България и трябват следните неща, за да имаме нормална посещаемост и стадион.
1. Отдаване стадионите на концесия, или даване на клубовете, за да могат да бъдат поискани европейски пари, чрез програма, или финансирането за базите пряко от собственика на клуба, ако има средства. Или вместо отдаване, общинския обект(стадионът) да бъде ремонтиран с общински пари.
2. Изграждане на нормални европейски стадиони, които да отговарят на лицензите на "Уефа".
3. Твърди закони за футболното хулиганство, не като тези в Англия чак.
4. Поставяне на камери на необходимите места на стадиона.
5. Отделен сектор(трибуна) за агитката от седящите фенове.
Ако изпълним тези неща, няма как българските фенове да не си променят манталитета! САМО ЛОКО!
ГЕРБЪТ НИ Е ЛЪВ, А ЖИВЕЕМ КАТО МИШКИ!