България не е футболна нация!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Когато фактите говорят...
Ако един български отбор играе добре в Европа и ако печели титли и купи в България , публика не липсва.
flo написа:Ако един български отбор играе добре в Европа и ако печели титли и купи в България , публика не липсва.
Това не е вярно. "Левски" колкото титли, купи и евромачове да има си пълни стадиона само за 4-5 мача в годината. През останалите я има 3-4 хиляди, я няма.
kenny написа:flo написа:Ако един български отбор играе добре в Европа и ако печели титли и купи в България , публика не липсва.
Това не е вярно. "Левски" колкото титли, купи и евромачове да има си пълни стадиона само за 4-5 мача в годината. През останалите я има 3-4 хиляди, я няма.
14 860 човека за седемте домакинства на Левски през изминалия полусезон! Малко над 2 100 на мач

- TheApostleOfFreedom
- Контакти:
Pupper_ написа:14 860 човека за седемте домакинства на Левски през изминалия полусезон! Малко над 2 100 на мач
Все пак Левски бе домакин на Локо (Сф), Калиакра, Миньор, Берое, Пирин, Локо (Пд) и Академик. Все домакинства срещу отбори, които не са кои знае къв дразнител (изключвам локомотивците) и няма интерес към тях. Вторият полусезон ще е доста по-различно.
Дяконе, победихме!
Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.
http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!
Re: България не е футболна нация!
публика се печели с ИГРА!!!
ако играеш Ганкиното или си уговаряш мачовете, то на трибуните стоят само заблудени хорица имащи се за най-ревностни фенове!
затова и трибуните се понапълват само когато има т.нар. "завързани" мачове, защото тогава човек си вика, че току виж нашите се поразтичат малко и си заработят заплатките на терена!
а те какво: не могат да дриблират, не могат да подават, не могат да шутират или поне да центрират, не могат да се борят, а като паднат поне двама трябва да дойдат, че да го вдигнат, и т.н.
Пример: мача през есента на два от уж водещите отбори в страната Черно Море - Локо Сф, завършил 1;0 за моряците с гол на почти 40 годишен, мязащ на бъчва футболист, влязъл като резерва, защото 22-мата на терена показаха пълния си асортимент от НЕможения и потвърдиха впечатлението, че 6 лева за билет са си прекалено много за този "спектакъл", който изнесоха!
лично на мен тоя мач, ще ми държи влага доста дълго време и ще ме кара да отбягвам посещение на стадиона!
ако играеш Ганкиното или си уговаряш мачовете, то на трибуните стоят само заблудени хорица имащи се за най-ревностни фенове!
затова и трибуните се понапълват само когато има т.нар. "завързани" мачове, защото тогава човек си вика, че току виж нашите се поразтичат малко и си заработят заплатките на терена!
а те какво: не могат да дриблират, не могат да подават, не могат да шутират или поне да центрират, не могат да се борят, а като паднат поне двама трябва да дойдат, че да го вдигнат, и т.н.
Пример: мача през есента на два от уж водещите отбори в страната Черно Море - Локо Сф, завършил 1;0 за моряците с гол на почти 40 годишен, мязащ на бъчва футболист, влязъл като резерва, защото 22-мата на терена показаха пълния си асортимент от НЕможения и потвърдиха впечатлението, че 6 лева за билет са си прекалено много за този "спектакъл", който изнесоха!
лично на мен тоя мач, ще ми държи влага доста дълго време и ще ме кара да отбягвам посещение на стадиона!

- TheApostleOfFreedom
- Контакти:
Re: България не е футболна нация!
Lyubooo написа:6 лева за билет са си прекалено много за този "спектакъл"
Това е ключовата сентенция за БГ първенството. Много пъти след мач съм си казвал, че е имало къде-къде по-добре да оползотворя някоя десетарка (с брат ми ходехме заедно). Просто се казваш, че са те преебали.
Дяконе, победихме!
TheApostleOfFreedom написа:Все пак Левски бе домакин на Локо (Сф), Калиакра, Миньор, Берое, Пирин, Локо (Пд) и Академик. Все домакинства срещу отбори, които не са кои знае къв дразнител (изключвам локомотивците) и няма интерес към тях. Вторият полусезон ще е доста по-различно.
Така е, съгласен съм, че още първия кръг, ще си удвоите средната посещаемост. Но! Именно това е подкрепа на тезата, че България не е футболна нация. Защото любовта към футбола, ще те закара на стадиона, за да гледаш и подкрепиш любимия отбор, а не да си част от дадено дерби. Защото любовта може да се покаже, както срещу Спортинг, така и срещу Спортист. А футболистите (на Левски в частност) си остават все същите. Затова не сме вече футболна нация, защото умря любовта към играта и останаха само статистическите победи, броенето на титли и коефицентите в Еврофутбол

Върни се в “Футбол - България”