Та ето как се става БГ-футболна звезда.
Звздата на Черно море подписа с Левски,звездата на Локо Пд-подписа със Левски,звездата на Видима подписа със Левски.
или пък..........................
Звездата на Калиакра подписа с ЦСКА,зведите на Пирин парафираха с ЦСКА,звездата на Берое-подпиа с ЦСКА,най-големия талант на Гръцката 2дивизия подписа с родния си ЦСКА.
Та ми прави впечетление поискат ли те двата гранда автомотически се превръщаш в звезда в родния си клуб.Тва да си журналист голема работа било,не че сега го разбирам,ама от пълен мишок могат да те направят крал,както и обратно.
БГ-футболна звезда!!!!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
БГ-футболна звезда!!!!
LEVSKI_FOREVER
- n0_FeArBG
- Контакти:
Re: БГ-футболна звезда!!!!
zlatan написа:Та ето как се става БГ-футболна звезда.
Звздата на Черно море подписа с Левски,звездата на Локо Пд-подписа със Левски,звездата на Видима подписа със Левски.
Звездата на Калиакра подписа с ЦСКА,зведите на Пирин парафираха с ЦСКА,звездата на Берое-подпиа с ЦСКА,най-големия талант на Гръцката 2дивизия подписа с родния си ЦСКА.
Та ми прави впечетление поискат ли те двата гранда автомотически се превръщаш в звезда в родния си клуб.Тва да си журналист голема работа било,не че сега го разбирам,ама от пълен мишок могат да те направят крал,както и обратно.
Златане...Левскар съм и то върл не обичам ЦСКА(както би трябвало да е с всеки Левскар)...но темата според мен ти е много заядлива ииии провокираща,дано не ме разбереш грешно!Хайде със здраве!

Симпатизирам на Байерн,Вердер,Милан.
n0_FeArBG написа:zlatan написа:Та ето как се става БГ-футболна звезда.
Златане...Левскар съм и то върл не обичам ЦСКА(както би трябвало да е с всеки Левскар)...но темата според мен ти е много заядлива ииии провокираща,дано не ме разбереш грешно!Хайде със здраве!
и не е за този раздел ,а за раздел "Футбол-България"
THE G.A.M.E написа:Това е българската журналистика ....
Защо говорим за изчезнал вид ?
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора
-
Клишета, клишета ... и пак - клишета !
Това е българската журналистика ....
Това е българската журналистика ....
- marble-bet
- Контакти:
Нападате журналистите, но я се поставете на тяхно място.
Естествено, че щом два от най-големите български отбори те искат, то очевидно си много добър. Няма Левски и ЦСКА да взимат сульо и пульо. Какво заглавие според вас е по-подходящо?
"Смотаняк от Калиакра подписа с ЦСКА" ?
"Посредствен от Локо Пд подписа с Левски" ?
Искате обективност и информация - тя е в статията. Заглавието е опаковката на статията. И като всяка една опаковка - задължително трябва да е лъскаво.
Обвинявате журналистите, че използват клишета. Клишетата са такива, защото са се доказали във времето като успешни фрази. Ако някой смята, че може да се справи по-добре като журналист, без да използва клишета - желая му успех.
Естествено, че щом два от най-големите български отбори те искат, то очевидно си много добър. Няма Левски и ЦСКА да взимат сульо и пульо. Какво заглавие според вас е по-подходящо?
Искате обективност и информация - тя е в статията. Заглавието е опаковката на статията. И като всяка една опаковка - задължително трябва да е лъскаво.
Обвинявате журналистите, че използват клишета. Клишетата са такива, защото са се доказали във времето като успешни фрази. Ако някой смята, че може да се справи по-добре като журналист, без да използва клишета - желая му успех.
marble-bet написа:Нападате журналистите, но я се поставете на тяхно място.
Защо обръщаш чак другия полюс има и средна част която е истината в случая като "футболиста","юношата на еди си кой" ,"млад талант","обещаващ футболист" и так на татък
Но ние сме свикнали тук да бъдем крайни ,макар и да нема за какво важното е да сме
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
marble-bet написа:Нападате журналистите, но я се поставете на тяхно място.
ха-ха! Добър опит, но неуспешен

Имаше на скоро една статия със заглавие от сорта "Бербатов беше убит в Благоевград", а в съдържанието и ставаше въпрос за 'умиращата' футболна школа в града.. е да ти имам и опаковката, и обективността! Сигурно едно 70% от журналистите в България са на този принцип - крещящо лъскави заглавия и статии запълнени с малко инфо и заучени фрази (най-вероятно и много правописни грешки), чийто цели са съвсем различни от това да информират хората. Или пък фенски (т.е. крайно пристрастни) статии изпълнени с гняв или похвали към дадена личност/организация, в които и дума не може да ства за обективност, и още повече за реалност.
Аз пък бих казал - ако някой смята, че не става за журналист, по-добре да си копае на нивата

[offtopic]

7. Забранени са всякакви реклами (на фирми, търговска дейност в теми, подписи, аватари или по какъвто и да било начин), с изключение на случаите, в които това е съобразено с екипа.[/offtopic]
- marble-bet
- Контакти:
Вижте, говоря за най-реномираните медии като gong/sportal и ... някои вестници
. Естествено, че ако четете медии тип "Шок" ще има заглавия, не само че Бербо е бил убит в Благоевград, ами че е бил изнасилен, изтезаван и какво ли още не.
Отново казвам - обективност може да намерите в самата статия (на подходящата медия). Но заглавието е нужно да хваща окото. И когато си изкарвате хляба с това, тогава ще може да разберета за какво иде реч.
А че естествено всичко трябва да е в златната среда - така е. Това е и разликата между gong.bg и донбалоните.

Отново казвам - обективност може да намерите в самата статия (на подходящата медия). Но заглавието е нужно да хваща окото. И когато си изкарвате хляба с това, тогава ще може да разберета за какво иде реч.
А че естествено всичко трябва да е в златната среда - така е. Това е и разликата между gong.bg и донбалоните.
Аз говоря именно за Гонг и Спортал, а това за Бербатов беше в друга, пак доста четена медия /не се сещам името в момента/.
Не съм съгласен, това е много безотговорно отношение. Трябва да разберат простите журналя, че професията им носи голяма отговорност! Не може да си пишат врели некипели както им скимне, само и само за да си вземат следващата заплата. Това, което публикуват /и още повече в големите медии/ го четат много хора и съответно влияе на общественото мнение, и има последствия. Заради единият 'хляб' много хора бяха намразени, други оневинени, трети станаха звезди .. и т.н.
Казано по друг начин, много са малко професионалистите измежду българските журналисти.
marble-bet написа:И когато си изкарвате хляба с това, тогава ще може да разберета за какво иде реч.
Не съм съгласен, това е много безотговорно отношение. Трябва да разберат простите журналя, че професията им носи голяма отговорност! Не може да си пишат врели некипели както им скимне, само и само за да си вземат следващата заплата. Това, което публикуват /и още повече в големите медии/ го четат много хора и съответно влияе на общественото мнение, и има последствия. Заради единият 'хляб' много хора бяха намразени, други оневинени, трети станаха звезди .. и т.н.
Казано по друг начин, много са малко професионалистите измежду българските журналисти.
Върни се в “Футбол - България”