Гледал съм черно-бели филмчета през годините на Българските Мачове тогава стадионите са се пукали по шевовете.Хората са обичали тази игра обичат я и още,но нещо не им харесва.
Какъв е основният проблем който ви кара да не отивате на мач?
Ето някои от причините за които аз се сещам.Ще ги посоча и ще споделя моите решения с вас.
1.На първо място остарелите стадиони.Това няма как да не окаже влияние и според мен е основният ни проблем.Има много голяма разлика дали ще седнеш на цимент или на хубава седалка под козирка.
2.Слабото ниво на българският футбол и липсата на конкуренция в първенството.От както А група е създадена с няколко изключения през годините два отбора доминират само в страната това са Левски и ЦСКА.На хората им е писнало да гледат как едната година става единия отбор шампион,а другата другия.Макар и в много първенства като например Шотландия и Гърция.Но там хората ходят на стадионите и нивото е на много по-високо от нашата А група,а и играят доста известни футболисти.Все пак има голямо значение дали ще гледаш Джибрил Сисе от Панатинайкос или Маркиньос от ЦСКА.Макар и за кратко подвизавал се в България и загубил голяма част от блясъка си Жардел привлече голям интерес не само към Черно Море,но и към цялата българска общественост.Друг е върпоса че за момента и в близките години нашите отбори не могат да си позволят да привличат световно известни играчи в добра форма.Тук не говоря за топ играчите на Европа,а такива от средно ниво.
3.Втълпяването на медиите че всички мачове са уговорени и сезона се решава предварително под масата.Тук медиите имат голяма вина.Вместо да подкрепят отборите те гледат да се възползат от тях по подмолен начин.Няма да изброявам сайтове,но има няколко в България които пишат само интриги с цел по-голям тираж.Това отблъсква хората и ги кара да стоят далеч от стадионите и "уговорените" мачове.
4.Големите първеснтва пред А група.Много хора предпочитат да са у някой приятел и да гледат мачове от Висшата Лига,Примера Дивисион и другите големи първенства с биричка и мезета на топло вместо да мръзнат по стадионите.Те са загърбили изцяло родното и са станали чуждопоклонници на силните първенста.Не ги виня това си е тях личен избор.
5.Хулиганите по стадионите и страха от тях.Не малко инциденти станаха по стадионите ни и доста хора бяха осакатени.Това се държи основно на безхаберието на държавата към футболното хулиганство и лиспата на драстични мерки.Много хора ги е страх да отидат със свмейството си поради тази причина.
1-Решението на първият проблем е много прост и всички вие го знаете.Трябва да се инвестират пари в нови стадиони.Бих предложил да се закърпят старите,защото ще струва по-малко пари,но просто с малки изключения почти всички са развалини и отдавна е минало времето им.Нещо повече те са опасни и най-доброто решение е да се съборят.В краен случай държавата може да отделя по няколко десетки милиона на сезон и да строи по един или два стадиона на година.
2.Тук основните проблеми са ТВ правата и спонсорите.В Българският футбол има твърде малко сонсори и много от отборите се издържат на мускули.Не е непосилно да се осигури крупен договор за ТВ правата стига да се намерят правилните хора.Когато има по-голяма конкуренция се вдига и качеството на първенството.На този етап системата със 16 отбора в А група не е правилна.За мен на този етап отборите не трябва да са повече от 10-12.
3.Навсякъде медиите пишат измислици въроса е да не прекрачват дадена граница.Наскоро два жълти вестника в България бяха осъдени от хора с които се злоупотребява в тяхните страници.Тези жълти вестници вече са спряни.Това е проблем най-вече за хората които са с по-лабилна психика и вярват на всичко написано.Истинските фенове не биха се вързали на измишльотините им.Всяка една институция като футболен отбор може да потърси правата си и да защити марката си в съда.
4.А група е едно средно европейско първеснтво.Хората искат да гледат големите отбори и това няма как да се спре,но не трябва да забравят и родните клубове и когато имат възможност да ги подкрепят.Друго си е да гледаш мач на телевизора и на живо тръпката е различна.
5.Много страни преди нас са имали проблеми с Хулиганите,но са намерили решение,а именно в строгите закони които се изпълняват.Нека тези закони се спазват и у нас,а да видим дали ще посмеят да чупят седалки, да ги палят или да се бият на стадиона.Съд по бързата процедура и няколко години в ареста да видим дали пак ще вандалстват.
Kaк да се върнат хората на стадионите в България?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Kaк да се върнат хората на стадионите в България?
Съгласен съм с почти всичко, освен с фактора "хулигани". 80-те и 90-те стадионите пак бяха пълни, а наистина ставаха доста сериозни неща. Това сега е нищо, така че в днешно време не можем да говорим за хулиганство в България ... А и едва ли някой от нас иска да ходи на мач, като на театър...
パルマラット написа:Гледал съм черно-бели филмчета през годините на Българските Мачове тогава стадионите са се пукали по шевовете.Хората са обичали тази игра обичат я и още,но нещо не им харесва.
Ето някои от причините за които аз се сещам.Ще ги посоча и ще споделя моите решения с вас.
1.На първо място остарелите стадиони.Това няма как да не окаже влияние и според мен е основният ни проблем.Има много голяма разлика дали ще седнеш на цимент или на хубава седалка под козирка.
2.Слабото ниво на българският футбол и липсата на конкуренция в първенството.
Тези две точки са само за чесане на езиците и изобщо не са причина за ниската посещаемост, защото едно време нито стадионите са били по-добри, нито се е играел по-добър футбол.
Ние сме фенове на модерните технологии и предпочитаме да висим пред компа, отколкото да отидем на мач.

Голи мацки + безплатна бира ! Единствения начин !
Честина нова година
Честина нова година

Не ви ли стана ясно, че не сме футболна нация? Няма какво да го мислите, просто като има нещо друго почти винаги ще го предпочетем пред футбола на стадиона. Както искате го приемайте 

-
Corwin написа:Не ви ли стана ясно, че не сме футболна нация? Няма какво да го мислите, просто като има нещо друго почти винаги ще го предпочетем пред футбола на стадиона. Както искате го приемайте
+1
- jembajemba
- Контакти:
PFC Litex написа:パルマラット написа:Гледал съм черно-бели филмчета през годините на Българските Мачове тогава стадионите са се пукали по шевовете.Хората са обичали тази игра обичат я и още,но нещо не им харесва.
2.Слабото ниво на българският футбол и липсата на конкуренция в първенството.
Тези две точки са само за чесане на езиците и изобщо не са причина за ниската посещаемост, защото едно време нито стадионите са били по-добри, нито се е играел по-добър футбол.
Ние сме фенове на модерните технологии и предпочитаме да висим пред компа, отколкото да отидем на мач.
Едно време стадионите не са били по - добри, но също така не е имало и билярд на стотина места, ски на Боровец, плазмени телевизори със супер картина и т.н. Сравнено с развитието на другите забавления за хората, качестото на футбола и на стадионите определено е в застой. Аз може да си обичам любимия отбор, но обичам и другите полезности, които мога да получа от живота. А най - основната причина за липсата на много публика по стадионите според мен е това, че футболистите не се раздават на 100% по време на мач(и на тренировки).
Много сте далеч от истината според мен.
Гледаш черно-бели филми и виждаш пълни стадиони - ОК.
Кажи ми какво е можело да прави един Българин 85 година или по-рано? Имал е 1 канал, за ПЦ не е и чувал... какво му е оставало да прави? Да играе футбол, да гледа футбол и тн. Сега младежите се интересуват повече от такиват ехнологии...
Нацията ни просто не е футболна...
Ако ще 10 Уемблита да направят входа ако не е свободен пак ще има 3-4 000...
Гледаш черно-бели филми и виждаш пълни стадиони - ОК.
Кажи ми какво е можело да прави един Българин 85 година или по-рано? Имал е 1 канал, за ПЦ не е и чувал... какво му е оставало да прави? Да играе футбол, да гледа футбол и тн. Сега младежите се интересуват повече от такиват ехнологии...
Нацията ни просто не е футболна...
Ако ще 10 Уемблита да направят входа ако не е свободен пак ще има 3-4 000...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
- petrof
- Контакти:
Съгласен съм с 2 от 5-те вероятни причини, които автора е изредил за липсата на хора по стадионите. Едната е лошото влияние на медиите и на журналисти тип "Сашо Диков", които непрекъснато ни натрапват тезите си за безличния ни футбол, за уговорените мачове, за слабото първенство. Това бълване на подобен род журналистически интриги отблъсква хората от стадионите. Втората причина е чуждопоклонничеството на българина. Да, той наистина предпочита да си седи в къщи и да си гледа английско, испанско или някакво друго първенство вместо да отиде и да подкрепи любимия си български отбор. Аз немога да разбера тези хора. Те ми правят страшно лошо впечатление, но какво да се прави, така са решили. Тезите за качеството на стадионите и хулиганството са несериозни. Бих добавил още една причина и това е бедността на хората. Човек, който с мъка си изхранва семейството не му е до мачове.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868
- george_speed75
- Контакти:
petrof написа:Съгласен съм с 2 от 5-те вероятни причини, които автора е изредил за липсата на хора по стадионите. Едната е лошото влияние на медиите и на журналисти тип "Сашо Диков", които непрекъснато ни натрапват тезите си за безличния ни футбол, за уговорените мачове, за слабото първенство. Това бълване на подобен род журналистически интриги отблъсква хората от стадионите. Втората причина е чуждопоклонничеството на българина. Да, той наистина предпочита да си седи в къщи и да си гледа английско, испанско или някакво друго първенство вместо да отиде и да подкрепи любимия си български отбор. Аз немога да разбера тези хора. Те ми правят страшно лошо впечатление, но какво да се прави, така са решили. Тезите за качеството на стадионите и хулиганството са несериозни. Бих добавил още една причина и това е бедността на хората. Човек, който с мъка си изхранва семейството не му е до мачове.
Мисля че не е много трудно да се отделят скромните 6 лева (толкова е за сектор Б) за един месец за да отидеш на мач.Примерно на Левски.
Бих добавил още една причина и това е бедността на хората. Човек, който с мъка си изхранва семейството не му е до мачове
Но според мен тази причина която ти си написал няма нищо общо с липсата на хора по стадионите.Тази есен се видя че ако даден български отбор се намира в евротурнирите и ако отбора побеждава , стадиона винаги е пълен.
Mюлдер тромав ми звучи като Иво бърз
Върни се в “Футбол - България”