Първият мач, който гледах аз пък бе... по мотобол. Адски зарибяващ спорт за гледане в Павликени при баба и дядо. Помня го много добре понеже топката излезе, аз реших да я ритна като си мислих, че е като футболна топка, но изпитах голяма болка, понеже няма общо с футболната топка.
А първият ми мач, който си спомням, футболен, пак не бе в родният ми град, а във Варна (при леля

), на покойният "Юрий Гагарин" (в средата на 80-те, може би...). Много ме бе впечатлило разположението на стадиона. Иначе бе младежка квалификация между България и Румъния. Може и приятелски мач да бе, ама май бе за квалификация, понеже имаше много хора. Ние с баща ми бяхме откъм страната на морето седнали. Малко по-късно, започнах да ходя на етърчето на мачове. Може би 2 сезона след това станахме шампиони. Така и не разбрах как успяхме... А мачът с Кайзерслаутерн бе може би първият ми гъдел от мач, който съм чувствал. Верно отстраниха ни, но го направиха трудно и всички бяхме на терена после. Немци, българи всички се радваха.